رهبر معظم انقلاب اسلامی:
اقدامات اقتصادی باید در زندگی مردم ملموس باشد
رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران نظام فرمودند: انتظار بجای مردم این است که تصمیمات و اقدامات اقتصادی مسئولان در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد؛ باید این انتظار برآورده شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام، جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان سابق و فعالان اجتماعی و فرهنگی، عصر امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
گفتنی است این دیدار هم اکنون در حال برگزاری است و پیش از بیانات رهبر انقلاب، رئیسجمهور سخنانی ایراد نموده و در پایان دیدار نیز نماز مغرب و عشا به امامت حضرت آیتالله خامنهای اقامه خواهد شد.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
ماه رمضان به معنای جامع کلمه ماه مبارکی است. یعنی از جوانب مختلف این ماه قابلیتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد و ارتقا میدهد. انسان را در جنبهٔ انسانیت خود و الهیات خود بالا میبرد فرد را. ارتقا افراد در جامعه به ارتقا جامعه میانجامد.
روزهٔ ماه رمضان قدرت خویشتنداری انسان را در مقابل خواهشهای نفسانی بالا میبرد. هر چه انسان پاسخ به این خواهشها بدهد، میل و توقع و انتظار نفس انسان بیشتر میشود. یک توان توقفکردن این خواهشها در انسان باید وجود داشته باشد. روزه این را به انسان میدهد. تمرین تقویت اراده، تقویت روح، مهارکردن خواهشهای تمامنشدنی نفس.
ماه رمضان، یک ماه اجتماعی است، ماه کمک به دیگران است، ماه احسان است، ماه مهربانی است، ماه افطار است اینکه اینهمه تأکید شده که افطار بدهید، افطاری بدهید نگفتند هم فقط به مستحقان بدهید نفس ارتباط، یاری رساندن، همسان شدن، احسانکردن اینها از خصوصیات ماه رمضان است.
مسئلهٔ استغفار در معارف اسلامی یک حقیقت خیلی مهمی است. مخصوص مسائل شخصی هم نیست توبهٔ در گناه شخصی یک مقوله است توبه در گناه اجتماعی هم یک مقوله است.
استغفار و توبه هم فرد را ترمیم میکندهم جامعه را ترمیم میکند و در هر بخشی هم آن استغفار و بازگشت و توبه بهتناسب خود آن بخش است؛ ما ممکن است فرضاً در یک مسئلهٔ فرهنگی، یک مسئلهٔ سیاسی، یک مسئله یک حرکت نظامی منبابمثال خطایی کرده باشیم، اشتباهی کرده باشیم یا از سر غفلت یا گاهی اوقات بر اثر تنبلی، بیتوجهی، انجامندادن آنچه که برعهدهٔ ما انجامش واجب است وقتی که زخم اجتماعی به وجود میآید به این شکل استغفارش به این است که برگردیم توبه کنیم برگردیم اصلاح کنیم.
مگر نمیگویید ما کشور قوی میخواهیم؟ استغفار و توبه شما را قوی میکند. خطا موجب تضعیف است. برگشت از خطا موجب تقویت است. هم در مسائل شخصی اینجور است هم در مسائل اجتماعی ما مسئولین جامعه هستیم. رفتارهای ما، کارهای ما، گفتارهای ما، موضعگیریهای ما در وضع کشور اثر میگذارد اگر خطایی حاصل بشود راهش همین است راهش استغفارکردن است. استغفار البته فقط به زبان گفتن نیست.
توضیحات خوبی را آقای رئیسجمهور بیان کردند و بحمداللّه تلاش خیلی خوب و متراکم دارد انجام میگیرد حقّاً و انصافاً انسان این را میبیند و کار دارد میشود به معنای واقعی کلمه. خب درعینحال نیازها به کار بیش از اینها است؛ یعنی خیلی باید کار کنیم تا بتوانیم به سطح مطلوب یا لااقل نزدیک به مطلوب برسیم. واقعیتهای اقتصاد در کشور همه یکسان نیستند. هم واقعیتهای تلخ در اقتصاد کشور وجود دارد هم واقعیتهای شیرین. بخش تلخ مربوط به اقتصاد، گرانیهاست بیثباتی بازار است، تنزل ارزش پول ملی است، فاصلهٔ طبقاتی است.
بخش شیرین مربوط به اقتصاد فعالیتهای وسیع زیرساختی است که دارد انجام میگیرد که اینها نتایجش در میانمدت و نهچندان درازمدت ظاهر خواهد شد.
البته انتظار بیش از اینهاست و انشاءاللّه دولت کنونی میتواند بسیاری از این گرهها را باز کند با تلاشی که میکنند. یک نکتهای که همیشه باید موردنظر مسئولین باشد در امر اقتصاد، این است که انتظار مردم این است که تصمیمها و اقدامهایی که مسئولین کشور در مسائل اقتصادی انجام میدهند، در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد. این انتظار مردم است. کاری کنیم که این انتظار برآورده بشود، انتظار بجایی هم هست.
انتهای خبر/
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری