حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/26 شمسی | 2025/07/17 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
تجلی وحدت و همبستگی در سایه حماسه عاشورا
استاد حوزه علمیه مهدیشهر مطرح کرد:

تجلی وحدت و همبستگی در سایه حماسه عاشورا

استاد حوزه علمیه خواهران مهدیشهر گفت: حضوری بی‌سابقه و مشارکت گسترده اقشار مختلف جامعه در آئین‌های عزاداری، نشان‌دهنده تعمیق باورهای دینی و تقویت هویت ملی در سایه حماسه حسینی است.

مریم فلاحتکار در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با تأکید بر اهمیت ویژه ماه محرم امسال، گفت: در مقطع حساس کنونی، روایت غالب محرم باید حول محور حماسه جهاد و شهادت ملت ایران شکل گیرد تا جامعه بیش از پیش با اهداف و آرمان‌های عاشورا، و روحیه ایستادگی، مقاومت و فداکاری آشنا شود. 

استاد حوزه علمیه خواهران مهدیشهر در ادامه افزود: تبیین این روایت نه تنها پیام عاشورا را به نسل امروز منتقل می‌کند، بلکه جایگاه ملت ایران را در صف مقدم جبهه حق و استمرار نهضت حسینی برجسته می‌سازد.

وی با اشاره به شرایط جاری ایران و منطقه تصریح کرد: اگر امروز بخواهیم جبهه حق و باطل را در عرصه عملی و عینی تطبیق دهیم، ملت ایران و جریان مقاومت، در کنار محورهای آزادی‌خواه منطقه، مصداق بارز پیروان راه حق هستند. 

به گفته فلاحتکار، در مقابل، جبهه استکبار و ایادی آن که به دنبال تضعیف استقلال ملت‌ها و مقابله با مظاهر عدالت و معنویت هستند، نماد آشکار جبهه باطل‌اند که این تقسیم‌بندی، پیامد نگاه عاشورایی و بصیرت تاریخی ملت ماست.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: سیره و حماسه حسینی در تقویت انسجام اجتماعی ملت ایران، نقشی بی‌بدیل و الهام‌بخش دارد. مردم بر مدار محبت و عبرت از حادثه کربلا، همدل‌تر و یکدل‌تر می‌شوند و در سایه همین معنویت و ارزش‌های والای حسینی است که جامعه ایرانی، در بزنگاه‌های حساس تاریخی، وحدت و همبستگی خود را به رخ می‌کشد.

وی با اشاره به حال‌ و هوای محرم امسال افزود: امسال شاهد حضور پرشورتر و جمعیت گسترده‌تری در هیات‌ها و مراسم عزاداری هستیم؛ نشانه‌هایی همچون استقبال نوجوانان و جوانان، مشارکت بیشتر خانواده‌ها در امور خیر و برنامه‌های فرهنگی و حتی نقش‌آفرینی بانوان در زمینه‌های مختلف اجرایی و تبلیغی، بیانگر آن است که جامعه به سوی تعمیق باورها و شناخت عمیق‌تر معارف عاشورا گام برداشته است.

فلاحتکار همچنین تأکید کرد: افزایش حضور مردم در مراسم محرم امسال، ریشه در شرایط خاص اجتماعی و سیاسی و نیز تأثیرگذاری تحولات معاصر دارد. احساس مسئولیت، تهدیدات فرهنگی دشمن و ضرورت تبیین مرزهای حق و باطل، ملت را بر آن داشته تا همبستگی خود را در قاب آئین‌های حسینی متجلی سازند.

این استاد حوزه با اشاره به ضرورت مشارکت و جذب بیشتر نوجوانان بیان کرد: برای پویایی و تداوم مجالس عزاداری، به‌ویژه جذب فعال نوجوانان، لازم است برنامه‌هایی متناسب با نیازهای فکری و روحی آنان پیش‌بینی شود.

به گفته وی، برگزاری مسابقات فرهنگی، کارگاه‌های مهارت‌آموزی و اقامه عزاداری با زبان هنر و فضای مجازی، می‌تواند نسل جدید را با پیام عاشورا پیوند دهد و هویت دینی و ملی آنان را تقویت کند.

استاد حوزه علمیه خواهران مهدیشهر با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) تصریح کرد: همه این حرکت‌ها و تلاش‌ها باید با جدیت پیگیری شود تا ملت ایران و جهانیان برای تحقق آینده‌ روشن و طلوع حکومت جهانی حضرت ولی‌عصر (عج) هرچه بیشتر آماده شوند. 

وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که هدف نهایی امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی نیز همین اتصال به قیام جهانی امام عصر (عج) بود و امروز ما بیش از هر زمان دیگر در آستانه تحقق آن وعده الهی و ظهور قرار داریم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!