یک کارشناس بورس مطرح کرد:
تحلیل عوامل تأثیرگذار در مثبت شدن بورس
یک کارشناس بورس با بررسی چندین عامل تأثیرگذار در بورس گفت: جهش نرخ نیما به ۵۱ هزار تومان، کنترل نرخ بهره موجب شده است که در مقطع کنونی تقاضا برای خرید سهام افزایش یابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» به نقل از خبرگزاری «راه دانا» امیر آذرفر به بررسی چندین عامل تأثیرگذار در بورس پرداخت و اظهار داشت: جهش نرخ نیما از ۴۲ به ۵۱ هزار تومان، کنترل نرخ بهره و ریزش بازار سرمایه در چند وقت اخیر باعث شده است که در مقطع کنونی تقاضا برای خرید سهام افزایش یابد. وقتی رکود در یک بازار طولانی شود، صبر استراتژیک بازار از دست میرود و فعالان بازار اقدام به خرید میکنند. به همین دلیل بخشی از رشد تقاضا برای سهام در چند وقت اخیر به این موضوع بازمیگردد.
آذرفر افزود: از طرف دیگر، P/E نمادهای بورسی کاهش یافته است. ارزش دلاری بازار سهام به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده بود که کف تاریخی بود. همین مسائل باعث شده که فعالان بازار به ریسکهای سیاسی بیتوجه باشند. بنابراین، ورود پولهای جدید به بورس نیز اتفاق افتاد و منجر شد شاخص روند صعودی جدیدی را آغاز کند.
تحلیل تأثیرات ترامپ و نرخ دلار
وی ادامه داد: با آمدن ترامپ، برخی تحلیلها حکایت از این دارد که دلار بالا میرود و این مسأله منجر میشود اتفاقات سال ۹۹ با کمی جریان ضعیفتر اتفاق بیفتد. فعلاً سهمیهبندی گاز و قطعی برق منجر به کاهش شدید سودآوری شرکتها نشده است و از طرف دیگر افزایش نرخ دلار نیمایی رخ داده، عملاً این موضوع منجر به سر به سر شدن سود ارزی و زیان سهمیهبندی میشود. به همین دلیل فعلاً تقاضا برای خرید شرکتهای صادراتی نیز بر اساس ارزندگی است اما در آینده میزان سودآوری ارزی آنها نیز ملاک خرید قرار خواهد گرفت.
افزایش ورودی پول به صندوقهای سهامی
این کارشناس بازار سهام اظهار کرد: در چند وقت اخیر، ورودی پول به صندوقهای سهامی و صندوقهای اهرمی افزایش یافته که نشان میدهد خرید سهام در مقطع کنونی هوشمندانهتر است. چرا که خرید صندوقها توسط مردم بیشتر شده است. به همین دلیل باعث شده در مقطع کنونی در معاملات مثبت برخی از نمادها منفی باشند. درواقع، مانند قبل هر سهمی خریده نمیشود و حباب در سهام مانند سال ۹۹ اتفاق نخواهد افتاد. هرچند باید توجه داشت که ارزش معاملات در سال ۹۹ به بیش از ۲۰ هزار همت رسید و در حال حاضر ارزش بازار حدود ۵ هزار میلیارد تومان است. به همین دلیل نباید بازار امسال را با بازار سال ۹۹ مقایسه کرد.
انتهای خبر/