حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/02/17 شمسی | 2025/05/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی:

شفاف‌سازی سبب افزایش اعتماد به‌نظام می‌شود

شفاف‌سازی سبب افزایش اعتماد به‌نظام می‌شود

کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: شفافیت‌سازی در هر زمینه‌ای که انجام شود، زمینه اعتمادسازی مردم به حکومت محیا می‌شود.

سید محمدحسن موسویان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در رابطه با میزان تأثیرگذاری عملکرد مسئولین بر فضای انتخاباتی حاکم بر کشور گفت: طی  ۴۵ سال انقلاب اسلامی انتخابات بسیاری در ایران برگزار شده است، در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری شاهد بودیم به‌خاطر تصویب قوانین جدید، مشکلات اقتصادی فراوان و تجربه اولین اغتشاشات در اسلام‌شهر با مشارکت ۵۱ درصدی مردم مواجه بودیم و مشارکت مردم نسبت به‌ دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری کاهش یافت.

 این کارشناس سیاسی اظهار کرد: در آن دوران با اینکه مشارکت مردم کاهش‌یافته بود؛ اما در دوره‌های بعدی انتخابات با اقدامات مسئولین و گفتمان‌های مختلف مشارکت مردم به ۸۰ درصد افزایش یافت؛ اما کشور در زمان کنونی با یک مقایسه اجمالی با تغییر میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی روبرو است.

ایستادگی و حضور همیشگی مردم در عرصه‌های مختلف

 وی در ادامه افزود: از نگاه جامعه‌شناسی می‌بایست رفتارها و کنش‌های اجتماعی مردم مورد بررسی قرار گیرد، در این کنش‌ها متوجه می‌شویم ملت ایران در تمام بحران‌ها، فشارها، تحریم‌ها و مسائل امنیتی پشت نظام جمهوری اسلامی ایران را خالی نکرده‌اند و همیشه و در همه حال برای دفاع از میهن و سرزمینشان مقاومت و ایستادگی کرده‌اند.

موسوی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل بسیار مهم که می‌بایست در کشور به آن توجه شود درنظرگرفتن احساسات مردم در تمامی زمینه‌ها است چرا که مردم ایران با داشتن روحیه جهادی در هیچ شرایطی پشت کشور را خالی نگذاشته‌اند؛ اما باید مسئولین مواظب باشند که این اعتمادبه‌نفس تضعیف نشده و با تقویت روحیه ملی مشارکت مردمی افزایش یابد.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: دشمنان برای تضعیف روحیه ملی ملت ایران در حوزه اقتصادی و جنگ روانی بودجه‌های سنگینی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که می‌بایست تک‌تک ملت ایران نسبت به برنامه‌ها و شبهاتی که دشمنان ایجاد کرده‌اند، آگاه شوند.

دشمنان به دنبال آزردگی روح جامعه هستند

وی در رابطه‌ با مشکلات اقتصادی اظهار کرد: مشکلات اقتصادی کشور بسیار برجسته شده است؛ اما اگر در این زمینه برای آگاهی ملت به‌ویژه نسل جوان جامعه عملکرد دولت قبل و دولت آقای رئیسی را مورد ارزیابی قرار دهیم مردم متوجه خواهند شد که اگر اقدامات و تلاش‌های دولت آقای رئیسی نبود مشکلات اقتصادی مردم بیشتر از این میزان در سطح کشور مشهود بود.

موسوی در ادامه تصریح کرد: در حوزه ارزآوری، هدفمندی یارانه‌ها و بسیاری از موارد مطرح در حوزه اقتصاد اقدامات چشمگیری صورت‌گرفته است که اگر صورت نمی‌پذیرفت کشور تورم سه رقمی را تجربه می‌کرد.

این کارشناس سیاسی دررابطه‌با تغییرات صورت‌گرفته در ارزآوری خاطرنشان کرد: مسئولین در رابطه‌ با ارزآوری اقدامات ویژه‌ای را رقم زده‌اند بنابراین مردم باید بدانند برخلاف عملکرد دولت‌های قبل در حال حاضر جهت ارزآوری متقاضیان واردات کالا می‌بایست در سامانه نیما تقاضای خود را ثبت تا بتوانند مراحل قانونی واگذاری ارز پیش آید که با این روش جلوی بسیاری از فسادهای اقتصادی گرفته خواهد شد.

وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که شفافیت‌سازی در هر زمینه‌ای انجام شود به‌تبع این نوع عملکرد و اقدامات عدم شفافیت‌ها و شبهات نیز برای مردم آشکار می‌شود و زمینه اعتمادسازی مردم به حکومت محیا می‌شود نمونه بارز این نوع شفافیت‌سازی را می‌توان در جریان چای دبش عنوان کرد؛ اما دشمنان با موج‌سواری همیشگی بخش خالی لیوان را برای مردم به نمایش گذاشت و باعث آزردگی روح و روان جامعه شد. 

موسوی ابراز داشت: اگر پرونده تخلف مالی چای دبش برای مردم آشکار شد به‌خاطر شفافیت‌سازی عملکرد دولت در واگذاری ارزآوری می‌توان عنوان کرد؛ اما دشمنان از این عملکرد مثبت دولت با وارونه جلوه‌دادن موضوع باعث یاس و ناامیدی در بین مردم شدند و مسئولین جهت تبیین افکار عمومی جامعه در این‌ خصوص عملکرد خوبی نداشتند.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اغتشاشات سال گذشته خاطرنشان کرد: موج سواری دشمنان از مرگ طبیعی مهسا با هزینه‌های هنگفت برای عملیات روانی  و تحریک احساسات و افکار عمومی عللی بر افزایش قیمت‌ها و بالارفتن تورم در کشور شد.

وی در خصوص فضای انتخاباتی و حوزه عملکرد نامزدها تصریح کرد: نامزدها باید در بیانات و وعده‌هایی که به مردم می‌دهند دقت عمل داشته و از قول‌هایی که خلاف واقع و خلاف موازین قانونی در کشور است خودداری کنند چرا که همین وعده‌های غیرقابل‌ اعمال موجب ناراحتی و نارضایتی و عدم اعتماد مردم نسبت به کشور خواهد شد.

اولویت قراردادن تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور 

موسوی در خصوص پروژه‌های نیمه‌تمام در سطح کشور ابراز داشت: پروژه کلان نیمه‌تمام بسیاری در کشور وجود دارد که در برنامه‌های پیشنهادی نامزدها و برگزاری انتخابات با ورود کاندیداها به مجلس شورای اسلامی می‌بایست تکمیل این پروژه‌ها در اولویت قرار گیرد و پروژه‌هایی که ۷۰ درصد آن تکمیل شده است به طور کامل با تکمیل نهایی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

این کارشناس سیاسی در ادامه افزود: نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی به‌جای وعده‌های جدید و شاید غیرقابل‌اجرا بهتر است باتوجه‌به اهمیت بالای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور با پیگیری ادامه طرح‌ها و تکمیل پروژه‌ها موجب کارآفرینی، رفع مشکلات اقتصادی، رفع کمبود برق و آب و... در کشور شوند.

نگرش منفی و غیراصولی برخی نمایندگان نسبت به پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور

وی اظهار کرد: متأسفانه برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نماینده‌های قبلی نگرشی منفی و غیراصولی دارند و با تصور غلط مبنی بر اینکه اگر پروژه نماینده قبلی را تکمیل و به سرانجام برساند به نام نماینده قبلی در بین مردم مطرح خواهد شد و با این تفکر غلط موجب ضربه به‌نظام اقتصادی کشور می‌شوند که می‌بایست این نوع نگرش در بین نمایندگان مرتفع شود.

موسوی دررابطه‌ با ضعف حوزه رسانه در زوایای مختلف تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر باتوجه‌به فضای رسانه‌ای کشور، افکار عمومی در دست نظام و حکومت نیست و همین امر موجب کم‌رنگ‌شدن مردم‌سالاری دینی در حوزه رسانه شده است.

این کارشناس سیاسی با ارزیابی میزان فعالیت شبکه‌های اجتماعی در دولت قبل و دولت حاکم ابراز داشت: دولت قبل ۸۰ درصد پهنای افکار عمومی جامعه در بستر اینستا، تلگرام و واتساپ را در اختیار داشت؛ اما در دولت کنونی علاوه بر فضای مجازی، با ضعف در صداوسیما برای انتقال عملکردهای دولت و بیان دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه هستیم که وزارت ارتباطات و شورای‌عالی فضای مجازی طی این دو سال در این زمینه تصمیمی جدی اتخاذ نکرده است.

وی اظهار کرد: برای رفع ضعف‌های موجود و انجام تبیین دستاوردها در حوزه‌های مختلف مسئولین بسیار ضعیف عمل کردند و اصلاحات صورت‌گرفته، افزایش درآمدها و بهبود زیرساخت‌ها و... طی این چند سال اخیر برای ملت ایران به‌صورت شفاف تبیین نشده است و همین عدم تبیین ممکن است در حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رأی تأثیرگذار باشد.

موسوی تصریح کرد: مردم ایران نسبت به عملکرد مسئولین گله‌مند هستند؛ اما این گله‌مندی به معنای این نیست که نظام و کشور خود را دوست ندارند در عرصه‌های مختلف دیده‌ایم که مردم با وجود مشکلات مطرح در کشور پشت نظام را خالی نگذاشته‌اند و همواره ایستادگی کرده‌اند.

این کارشناس سیاسی در رابطه‌ با ناامید کردن دشمنان ابراز داشت: در حوزه سیاست اگر مشارکت کاهش یابد موجب خرسندی و شادی دشمنان جهت افزایش دخالت‌ها و ایجاد فشار بر ملت ایران خواهیم بود؛ اما اگر ملت ایران در پای صندوق‌های رأی حضور حداکثری داشته باشند موجب ناامیدی دشمنان و کاهش هزینه‌های هنگفت در جیب افرادی همچون مسیح علی‌نژاد و.... خواهیم بود و توطئه‌ها و طرح‌های دشمنان به سرانجام نخواهد رسید.

وی در ادامه ضمن اشاره به انتخاب افراد اصلح تصریح کرد: حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی علاوه بر ناامید کردن دشمنان موجب می‌شود افراد لایق و دغدغه‌مند جهت حضور در کرسی انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب شوند تا بتوانیم شاهد مجلسی قوی در کشور باشیم.

موسوی ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله‌العالی مبنی بر تأثیر کمیت و کیفیت رأی مردم در آینده کشور افزود: برای داشتن مجلسی قوی می‌بایست افراد فرهیخته، شجاع، دین‌مدار، متخصص و دارای برنامه‌های قوی و قابل‌اجرا وارد کرسی مجلس شورای اسلامی شوند تا بتوانند در مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور تأثیرگذار باشند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: قدرت اصلی کشور ایران متعلق به ملت است و مردم حق دارند با هر نوع تفکری جهت انتخاب اصلح‌ترین افراد در پای صندوق‌های رأی حضور داشته باشند، تا بتوانیم از مجلسی قدرتمند برای قانون‌گذاری بدون نقص در کشور برخوردار شویم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!