حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/03 شمسی | 2024/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
پژوهشگر و کارشناس حوزه آموزش تحصیلی:

دانش‌آموزان بازیگوش را تشویق کنید

دانش‌آموزان بازیگوش را تشویق کنید

پژوهشگر و کارشناس حوزه آموزش تحصیلی گفت: بازیگوشی در کودکان نباید یک مشکل قلمداد شود، بلکه فرصتی برای ایجاد روش‌های نوآورانه در آموزش محسوب می‌شود.

هاله سفیدیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان اینکه بازیگوشی هنگام درس‌خواندن از عادات برخی دانش‌آموزان است، گفت: بازیگوشی یکی از ویژگی‌های طبیعی دانش‌آموزان، به‌ویژه در دوره ابتدایی بوده و این ویژگی، اگر به‌درستی مدیریت شود نه‌تنها خللی در نحوه درس‌خواندن ایجاد نمی‌کند، بلکه می‌تواند به‌عنوان یک ابزار مثبت برای یادگیری و خلاقیت مورد استفاده قرار گیرد.

پژوهشگر و کارشناس حوزه آموزش تحصیلی در ادامه افزود: یکی از بهترین روش‌ها برای جذب توجه دانش‌آموزان بازیگوش، ایجاد محیطی جذاب و پویا بوده و استفاده از رنگ‌های شاد، تصاویر و وسایل آموزشی متنوع می‌تواند به جلب توجه آن‌ها کمک کند.

سفیدیان با اشاره به تکنیک‌های یادگیری فعال توضیح داد: یادگیری فعال به بازی‌های آموزشی، فعالیت‌های گروهی و پروژه‌های عملی اطلاق می‌شود و این روش‌ها نه‌تنها یادگیری را لذت‌بخش‌تر می‌کند، بلکه باعث می‌شود دانش‌آموزان با اشتیاق بیش‌تری در کلاس شرکت کنند.

وی عنوان کرد: بازی‌های آموزشی و فعالیت‌های حرکتی می‌توانند به کاهش انرژی اضافی دانش‌آموزان کمک کنند و با ترکیب درس‌ها با بازی‌ها و فعالیت‌های بدنی، می‌توان توجه و تمرکز بچه‌ها را افزایش داد.

پژوهشگر و کارشناس حوزه آموزش تحصیلی با بیان ‌اینکه باید برای دانش‌آموزان اهداف کوتاه‌مدت تعیین کرد، بیان داشت: تعیین اهداف کوتاه‌مدت و قابل دستیابی برای دانش‌آموزان می‌تواند انگیزه آن‌ها را افزایش دهد و به‌جای تمرکز بر روی اهداف بلندمدت که ممکن است برای بچه‌ها دشوار باشد، می‌توان اهداف کوچکی مانند یادگیری یک مفهوم جدید یا حل چند مسئله ساده را تعریف کرد که باعث می‌شود بچه‌ها احساس موفقیت کنند و انگیزه بیش‌تری برای ادامه یادگیری پیدا کنند.

سفیدیان استفاده از سیستم‌های تشویقی را بر رفتار دانش‌آموزان مؤثر دانست و افزود: پاداش دادن به تلاش‌ها و موفقیت‌های کوچک می‌تواند باعث افزایش انگیزه و اشتیاق آن‌ها به یادگیری شود و این پاداش‌ها می‌توانند شامل کلمات تشویق‌آمیز، امتیاز یا حتی جوایز کوچک باشند به‌گونه‌ای که بچه‌ها احساس کنند زحماتشان مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: نقش خانواده در تشویق دانش‌آموزان به یادگیری بسیار حائز اهمیت بوده و معلمان باید با والدین همکاری کنند تا محیطی حمایتی برای یادگیری فرزندانشان فراهم آورند.

سفیدیان ابراز کرد: بازیگوشی در کودکان نباید یک مشکل تلقی شود، بلکه باید به‌عنوان یک فرصت برای ایجاد روش‌های نوآورانه در آموزش مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از