حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/02 شمسی | 2024/12/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
کمبود 150 پرستار در استان سمنان
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سمنان خبر داد:

کمبود 150 پرستار در استان سمنان

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: در مجموعه علوم پزشکی سمنان به‌ازای هر 1000 نفر جمعیت 1/1 پرستار وجود دارد که از استاندارد کشوری که برابر با 1/5 است، فاصله 0/4 دارد.

حسین داوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان چالش‌ها و مطالبات پرستاران در استان سمنان اظهار کرد: پرستاری یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین رشته‌های پزشکی است که نقش کلیدی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی ایفا می‌کند؛ اما بااین‌حال، پرستاران در استان سمنان با چالش‌های متعددی مواجه هستند که نیازمند توجه و رسیدگی فوری مسئولان است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سمنان در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد پرستاران شاغل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی سمنان به یک هزار و ۱۵۰ نفر می‌رسد و با وجود اینکه مجوز استخدام حدود 11هزار پرستار برای کل کادر سلامت صادر شده و هنوز سهمیه مشخصی برای جذب پرستاران اعلام نشده است.

وی عنوان کرد: طبق استاندارد جهانی، به‌ازای هر پرستار باید 8/1 نیروی انسانی وجود داشته باشد؛ اما این عدد در استان سمنان به ۱/۱ می‌رسد که نشان‌دهنده فاصله حدود 7/0 از استاندارد جهانی است.

داوری با بیان اینکه این میزان با استانداردهای داخلی کشور هم‌خوانی دارد، افزود: اما همچنان نیاز به افزایش تعداد پرستاران احساس می‌شود و بر اساس استانداردهای ایران، تعداد پرستاران باید به 1/5 برسد که این یعنی استان سمنان به حدود ۱۵۰ پرستار نیاز دارد.

وی با اشاره به استعفا و مهاجرت پرستاران گفت: طی یک سال اخیر بالغ بر 20 نفر از پرستاران استان سمنان استعفا داده و مهاجرت کرده‌اند و تعدادی نیز پس از قبولی در آزمون‌های مربوطه به کشورهای دیگر رفته‌اند که این تعداد را به ۳۰ نفر می‌رساند.

وی بیان کرد: در حال حاضر ساعت کاری برای کارمندان ۱۸۰ ساعت و برای کادر درمان بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ ساعت است و در شرایطی که ساعت کاری کاهش پیدا کند، باید نیروی جایگزین معرفی شود؛ اما عدم جذب و آموزش نیروی جدید، موجب افزایش بار کاری بر روی پرستاران موجود شده است.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات جدی پرستاران عدم پرداخت به‌موقع حق‌الزحمه‌ها و اضافه‌کاری‌ها بوده و مبالغ پرداختی برای ساعات کاری اضافه کافی نیست و این موضوع سبب کاهش انگیزه در میان پرستاران می‌شود و همچنین معوقات مالی پرستاران به چهار ماه اضافه‌کاری و 6 ماه کارانه می‌رسد که به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده و پرداخت آن‌ها با تأخیر مواجه شده که این وضعیت باعث نارضایتی و بی‌انگیزگی در میان پرستاران شده است.

داوری با بیان اینکه در سال‌های اخیر قوانینی در مجلس شورای اسلامی تصویب شده‌اند که متأسفانه تنها در حد وعده باقی مانده‌ است، گفت: یکی از این طرح‌ها، طرح خدمات پرستاری است که پس از ۱۵ سال هنوز به مرحله اجرا نرسیده و این عدم تحقق وعده‌ها باعث ناامیدی و بی‌اعتمادی در میان جامعه پرستاری شده و مهم‌ترین مطالبه آن‌ها نیز همین موارد و اجحاف‌هایی است که در حق آن‌ها صورت گرفته است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سمنان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان سمنان مطالبات پرستاران به شکل مدنی بیان شده است و هنوز به اعتراضات خیابانی منجر نشده و این نشان‌دهنده فرهنگ بالای جامعه پرستاری و تلاش آن‌ها برای حل مشکلات به‌صورت مسالمت‌آمیز است.

وی اظهار کرد: جامعه پرستاری استان سمنان انتظار دارد که مسئولان با جدیت بیش‌تری به مشکلات آن‌ها رسیدگی کنند و شرایط را برای افزایش تعداد پرستاران و پرداخت معوقات مالی فراهم سازند.

داوری عنوان کرد: تنها با حمایت و توجه کافی می‌توانیم شاهد بهبود وضعیت سلامت در استان سمنان باشیم و از زحمات این کادر زحمت‌کش قدردانی کنیم؛ زیرا پرستاران نه‌تنها ستون فقرات نظام سلامت هستند؛ بلکه باید مورد حمایت و احترام قرار گیرند تا بتوانند با انگیزه بیشتری به ارائه خدمات بپردازند.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از