حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
آئین عزاداری در استان سمنان؛

سمنان در سوگ ائمه اطهار (ع) می‌گرید

سمنان در سوگ ائمه اطهار (ع) می‌گرید

آئین ویژه سوگواری سالگرد رحلت حضرت محمد (ص)، شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع) هم‌زمان با سراسر کشور در استان سمنان نیز برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت؛ مراسم ویژه سالگرد رحلت حضرت محمد (ص)، امام حسن (ع) و امام رضا (ع) با حضور پرشور مردم استان سمنان در حسینیه‌ها و مساجد و تکایا و همچنین برخی معابر سطح شهرها و روستاها، متقارن با ایام پایانی ماه صفر، برگزار شد.

 

این روزها مردم استان سمنان علاوه بر برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری ایام پایانی ماه صفر، میزبان خیل عظیم زائران رضوی نیز است در نتیجه تلاش شده تا در کنار اسکان مسافران و ارائه خدمات، ویژه‌برنامه‌هایی نیز در سطح شهرهای استان سمنان به‌خصوص موکب‌های برپا شده برای زائران برگزار شود.

 

موکب‌ها برپا شدند

دبیر ستاد خدمات سفر استان سمنان با اشاره به برپایی ۴۰ موکب پذیرایی زائران رضوی اعلام کرد: این موکب‌ها در کنار پذیرایی از زائران ارائه خدمات فرهنگی، گردشگری، راهنمایی زائران و … را نیز دارند و مسافران می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند.

 

امیر کرم‌زاده بیان داشت: در ورودی و خروجی شهرهای استان تلاش شده تا این موکب‌ها برپا شود تا مسافران بتوانند علاوه بر استراحت، با جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری شهرها نیز آشنا شوند.

 

نکته مهمی که رئیس پلیس‌راه استان سمنان نیز به آن تأکید کرد ضرورت استفاده از این موکب‌ها برای رفع خستگی رانندگان و همچنین مقابله با تصادفات جاده‌ای و رانندگی است.

 

ارائه خدمات به زائران

باید در نظر داشت که دو سوم حوادث رانندگی به‌خصوص واژگونی در استان سمنان ۲۰ الی ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد و این یعنی رانندگانی که به هوای طی‌کردن همین مسافت کوتاه حتی لحظه‌ای دچار خطا و اشتباه می‌شوند چرا که چشم و مغز خواب است و خسته؛ و این همان لحظه وقوع حوادث است.

 

تأکید ویژه‌ای شده که مسافران حتماً بعد از هر ۹۰ الی ۱۲۰ دقیقه رانندگی در محورهای مواصلاتی استان سمنان حتماً ۱۵ الی ۲۰ دقیقه استراحت کنند همچنین عدم عجله و برنامه‌ریزی برای بازگشت که زائران به پیک‌های تردد سنگین برنخورند از دیگر توصیه‌های پلیس‌راه برای زائران رضوی است.

 

علاوه بر این موکب‌ها که دو‌منظوره هستند هم به استراحت رانندگان و مسافران می‌پردازند و هم از زائران رضوی پذیرایی می‌کنند، مناطقی در شهرها نیز آماده پذیرایی مسافران شده است شب گذشته پخش ادعیه متبرکه و نوحه‌سرایی در برخی پارک‌ها و معابر شهری باعث شده بود تا مسافرانی که حتی بعضاً برای شب ماندن در شهرهای استان چادر برپا کرده بودند نیز از فیوضات این ایام بهره‌مند شوند.

 

مساجد مملو از عزاداران

مساجد هم میزبان خیل عزاداران نبوی و رضوی است سخنرانی‌ها با حضور مردم یکی پس از دیگری برگزار می‌شود و مساجد هنوز خالی از جمعیت نشده، دوباره پر می‌شوند تا مردم از آخرین دقایق ماه پربرکت صفر نیز بهره‌مند شوند.

 

یک کارشناس مذهبی گفت: برای ماه صفر بسیار اعمال و مستحبات بیان شده اما من می‌خواهم بگویم که مردم کافی است در این ماه قرآن بخوانند و استغفار کنند که بهترین کارها است مردم همچنین به یاد شهدا و مرحومانی که در خانواده‌های خودشان است، تلاوت قرآن را داشته باشند که بسیار فیض عظیمی دارد.

 

حجت‌الاسلام محمد حسین‌پور با بیان اینکه ماه صفر و به‌خصوص دهه پایانی آن، بهترین فرصت است تا بتوانیم سیره نبوی را در بین جوانانمان ترویج دهیم، بیان کرد: بزرگ‌ترها کافی است از زندگی پیامبر گرامی اسلام برای فرزندان بگویند که این همان جهاد تبیین است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارند.

 

وی افزود: کافی است درباره سیره نبوی و رضوی برای فرزندان صحبت شود لذا نیاز نیست حتماً کتاب‌های تخصصی را مطالعه کرد کافی است برای مثال به یک نوجوان گفت چرا به پیامبر (ص) امین می‌گفتند و لذا این ترویج یک سیره شریف از نبی‌الله (ص) است که می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

یاد ایتام و نیازمندان و نذورات

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در این ایام پایانی ماه صفر همچنین رعایت حال ایتام و نیازمندان، نذورات و … در زمره وجوه پر رنگ فرهنگ دینی مردم استان سمنان است که بازهم می‌تواند ترویج شود، ابراز کرد: امیدواریم که دستگاه‌های فرهنگی بیش از این به ترویج نیات جدید و موردنیاز جامعه، اهتمام داشته باشند.

 

صحبت از نذورات شد مردم استان سمنان به رسمی قدیمی به ایام سوگواری ارتحال پیامبر (ص) چهل و هشتم می‌گویند به معنای گذر ۴۸ روز از شهادت امام حسین (ع) و امروز برپایی دیگ‌های حلیم و آش و حتی شله‌زرد، جز جدانشدنی فرهنگ عزاداری مردم این استان است.

 

نذوراتی که این روزها با نیت شفا، گره‌گشایی، تشکر از حاجتی که داده شده و … به دست ایتام و نیازمندان و مردم و دردمندان و اهل فامیل و محل می‌رسد تا دعاگو باشند و همه از اجر معنوی آن بهره‌مند شوند.

 

توسل به معصومان

خانواده اسماعیلی در زمره این افراد هستند که دیگ حلیم نسبتاً بزرگی در روز چهل و هشتم برپا می‌کنند دیگ حلیمی که ساعت پنج صبح محتوای آن در قالب ظروف یک‌بارمصرف بین همه اهالی محل و نیازمندان و فامیل و آشنایان توزیع می‌شود و تقریباً در این حوالی، معروف هم شده است چرا که عمرش به بیش از سه دهه می‌رسد و ماجرایی هم در پس آن وجود دارد.

 

پدر خانواده گفت: ما سال ۶۹ صاحب دختری شدیم که آمبولی خون داشت و متأسفانه درمان هم نمی‌شد؛ لذا آن موقع‌ها از شاهرود به مشهد اعزامش کردیم خاطرم است که وقتی از بیمارستان کودکان راه‌آهن شاهرود به سمت مشهد با قطار حرکت کردیم تقریباً فوت کرده بود و بدن سفیدی داشت و من جرئت نمی‌کردم که به همسرم بگویم که بچه را در همان مشهد دفن کنیم و برگردیم.

 

اسماعیلی همان دختر که امروز ۳۳ساله است را صدا می‌زند و می‌گوید: معصومه همان دختر است که آن موقع البته نام دیگری داشت؛ ولی وقتی در مشهد بودیم و او در بیمارستان بود مادرش خواب می‌بیند که نوری زیاد از مقابل چشمانش رد می‌شود و در حرم امام رضا (ع) در خواب گریه می‌کند که شفای دخترک را بگیرد و به‌پای قدردانی از شفای همین دختر نامش را معصومه می‌گذاریم و همان موقع نذر کردیم که کاری را صورت دهیم ابتدا دیگ آش بود؛ ولی کم‌کم به حلیم بدل شد.

 

این دست نذورات در استان سمنان فراوان هستند تقریباً هر محله‌ای یک دیگ برپا دارد و مردمی کنارش آن را هم می‌زنند تا حلیم و آشی را تهیه کنند و بین نیازمندان توزیع؛ از سوی دیگر اطعام دسته‌جمعی و طرح‌هایی در این حوزه هم در دست اجرا است که کمیته امداد و هیئت‌ها و گروه‌های مردمی و جهادی و.... آن را تهیه دیده‌اند جالب اینکه این گروه‌ها از زائران رضوی هم فراموش نمی‌کنند و بعضاً اطعام شأن را به مراکز تجمع مسافران هم می‌آورند.

 

مهر

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.