حالت تاریک
  • شنبه, 1403/09/03 شمسی | 2024/11/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
دانشمند و پژوهشگر برتر دانشگاه سمنان:

مهمترین چالش نخبگان ایرانی مدیریت ناکارآمد است

مهمترین چالش نخبگان ایرانی مدیریت ناکارآمد است

دانشمند و پژوهشگر برتر دانشگاه سمنان گفت: متاسفانه بزرگترین چالش نخبگان و دانشمندان ایرانی قوانین نادرست و مدیریت ناصحیح مدیران میانی و یا به صورت کلی‌تر و وسیعتر مدیریت فشل و ناکارآمد منابع انسانی در کشور است .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرآت؛  احمد حسینی‌بنده‌قرائی دانش ­آموخته رشته شیمی تجزیه دانشگاه سمنان توانسته در رده یک دهم درصد دانشمندان برتر دنیا قرار بگیرد.

 

نام وی چندین سال پیاپی (از سال ۲۰۲۱ به بعد)  در لیست برترین‌های دنیا قرار گرفته و گفتنی است در هرسال تنها حدود ۱۵ ایرانی در این لیست قرار می‌گیرند که توسط معتبرترین موسسه علم‌سنجی دنیا (کلاریویتس آنالیتیکس) اعلام می‌شود.

 

حسینی بنده قرائی از معدود دانشمندان پراستناد ایرانی است که توانسته چند سال پیاپی در این لیست قرار بگیرد و همچنین تنها کسی در دنیا است که اولین بار در دوره دانشجویی خود به این جایگاه دست یافته است.

 

احمد حسینی بنده قرائی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرآت در رابطه با زمینه‌های فعالیت‌های پژوهشی خود در رشته شیمی تجزیه گفت: قریب به دو دهه است که در زمینه‌های مختلف مرتبط با علم شیمی از جمله مسائل مرتبط با  با محیط‌زیست؛ استخراج فلزات باارزش و نادر (مانند لیتیوم و فلزات رادیواکتیو) از شورابه‌ها، فاضلا­ب‌های صنعتی و آب‌های دریا؛ حذف آلودگی‌­های آلی از آبها و فاضلاب‌ها؛ اندازه‌گیری داروها در نمونه‌های مختلف و غیره مشغول به فعالیت هستم.

 

این دانش آموخته دکتری رشته شیمی تجزیه در ادامه افزود: تا کنون حدود ۹۰ طرح پژوهشی را با کمک نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی به اتمام رسانده و بالغ بر ۱۴۰ عنوان کتاب و مقاله را در معتبرترین محافل علمی بین المللی به چاپ رسانده‌ام.

 

وی کمک خداوند، دعای خیر مادر، کمک همسر و پشتکار را از مهمترین عوامل رسیدن به این جایگاه علمی دانسته و خاطرنشان کرد: که استان سمنان و بخصوص دانشگاه سمنان نقش ارزنده‌ای در پیشرفت علمی کشور داشته و با توجه به اهتمام مدیران و مسئولان دانشگاه سمنان بر تحقیقات و توسعه پایدار، در آینده شاهد پیشرفت و ارتقای این دانشگاه در سطح کشور و جهان خواهیم بود.

 

این پژوهشگر برتر در رابطه با رتبه و جایگاه علمی ایران در بین کشورهای دنیا ابراز کرد: ایران به نسبت دیگر کشورهای منطقه جایگاه مناسبی دارد  و تقریبا می‌توان گفت یک ابرقدرت علمی در دنیا محسوب می‌شود.

 

وی در ادامه توضیح داد: رتبه‌بندی‌های علمی با بررسی ژورنال‌ها، استنادات و شاخص‌های علمی کشورهای مختلف جهان انجام می‌شود و یکی از اشتباهاتی که رسانه ها و مسئولین مرتکب می‌شوند این است که از این شاخص‌ها برای ارزیابی سطح علمی کشور بدون درنظرگرفتن فاکتورها و شاخص‌های دیگراستفاده می‌کنند.

 

حسینی‌بنده‌قرائی با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری نسبت به بکارگیری نخبگان و بنانهادن اقتصاد دانش‌بنیان افزود: متاسفانه ما همچنان شاهد خروج نخبگان، دانشمندان و حتی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و چنین وضعیتی تاثیر عملکرد نادرست مدیران میانی و عدم استفاده صحیح از نخبگان و دانشمندان است.

 

وی همچنین تاکید کرد: متاسفانه بزرگترین چالش نخبگان و دانشمندان ایرانی قوانین نادرست و مدیریت ناصحیح مدیران میانی و یا به صورت کلی‌تر و وسیعتر مدیریت فشل و ناکارآمد منابع انسانی در کشور است که باعث عدم استفاده (یا استفاده نادرست) از پتانسیل‌های علمی کشور، نخبگان و دانشمندان شده است.

 

این دانشمند برتر ایرانی با بیان اینکه ایران جزء ۱۵ کشور برتر دنیا از لحاظ رشد علمی است، عنوان کرد: متاسفانه این رشد علمی متوازن نبوده و ما نتوانسته‌ایم آنطور که باید و شاید از علم برای رشد، پیشرفت و شکوفایی کشور استفاده کنیم.

 

 بنا به گفته حسینی بنده قرائی در رشد علمی، هنوز هم مانند گذشته تاکیدها و حمایت‌ها بر کمیت تحقیقات دانشگاهی است  و بستر و حمایت مناسبی برای کاربست تحقیقات در صنعت و جامعه وجود ندارد.

 

این پژوهشگر و دانشمند برتر کشور در نهایت تحریم‌های فلج‌کننده را مانع رشد علم در کشور ندانست و تصریح کرد: کمبود تجهیزات و مواد و قیمت گزاف آنها اگر چه به واسطه تحریم‌ها موانعی بر سر راه پیشرفت کشور ایجاد کرده است، اما این چالش‌ها مانع پیشرفت علمی فرزندان ایران  نشده است.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از