حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/12/05 شمسی | 2025/02/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
نصرالله، جبهه پشتیبان مردم غزه
مرآت گزارش می‌دهد؛

نصرالله، جبهه پشتیبان مردم غزه

سید حسن نصرالله افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونسیتی را متلاشی کرد و موجب شد حاکمیت بی‌چون و چرای آمریکا در منطقه غرب آسیا دستخوش تلاطم‌های جدی قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ حزب‌الله لبنان در اوج ناامیدی جهان عرب از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و متحدان اصلی آن یعنی آمریکا و انگلیس در لبنان متولد شد، تولدی که توانست مکتب مقاومت را نه‌تنها در غرب آسیا بلکه در سراسر جهان عرب و در بین ملت‌های آزادی‌خواه دنیا به عنوان تنها راه آزادی ملت‌ها پایه‌گذاری کند.

در شرایطی که لبنان در بین سال‌های 1975 تا 1990 در آتش جنگ‌های داخلی می‌سوخت، حزب‌الله لبنان به‌عنوان سازمانی سیاسی، نظامی و اسلام‌گرای شیعه در لبنان ایجاد شد تا نقش تاثیرگذاری در تحولات غرب آسیا داشته باشد. 

پس از حمله اسرائیل به لبنان و در پی پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان در سال ۱۹۸۲ میلادی توسط برخی از شیعیان لبنان پی‌ریزی شد، گروه‌های اسلامی ضد صهیونیستی که تا در قبل از آن مبارزات غیرمنسجمی را علیه رژیم انجام می‌داد حالا اما در قالب یک تشکیلات منسجم در حال سازماندهی به توان رزمی خود بود.

حزب‌الله با ایدئولوژی اعتقاد به ولایت‌فقیه و پیروی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همچنین مبارزه و مقابله با رژیم صهیونیستی نهالی را کاشت که رهبری چهره‌هایی همچون سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله این نهال امروز به درخت تنومند مقاومت تبدیل شده است.

ترور سید عباس موسوی و بازتاب جهانی دبیر کلی سید حسن نصرالله

سید عباس موسوی در سال ۱۹۹۲ در حال بازگشت از مراسم سخنرانی در یکی از روستاهای حومه بیروت مورد حمله بالگردهای رژیم صهیونیستی قرار گرفت که در نتیجه آن خود، همسر و فرزندش به شهادت رسیدند.

شهادت سید عباس موسوی اگرچه ضربه شدیدی به پیکره حزب‌الله زد اما مقدمه ای برای جایگزینی سید حسن نصرالله و آغاز فرآیند یک انقلاب گسترده  در این تشکیلات شد.

«اوری ساگی» ژنرال صهیونیست بر عملیات ترور سید «عباس موسوی» سال‌ها بعد از ترور سید عباس موسوی گفته بود بدترین پیامد ترور عباس موسوی برای اسرائیل انتخاب نصرالله به دبیرکلی حزب‌الله بود.

در سال ۱۹۹۲، سید حسن نصرالله به‌عنوان دبیرکل حزب‌الله لبنان انتخاب شد؛ انتخاب او به‌عنوان یک رهبر جوان، بازتاب‌های گسترده‌ای داشت و حزب‌الله را در مسیر جدیدی از توسعه و مقاومت قرار داد.

او یکی از قدرتمندترین شخصیت‌های عرب در خاورمیانه، اثری ماندگار در لبنان ، درگیری اعراب و اسرائیل و منطقه وسیع‌تر از خود بر جای گذاشت. 

سید حسن نصرالله نه تنها در لبنان، بلکه فراتر از آن، توسط بسیاری به عنوان یک قهرمان شناخته می‌شد تا جایی که او دیگر به عنوان رهبر یک جنبش مقاومت تلقی نمی‌شد، بلکه یک رهبر شیعه بود که برای منافع اسلام مبارزه می‌کرد. 

حزب‌الله لبنان به رهبری سید حسن نصرالله در کمتر از ۱۰ سال ضربات سنگینی به نظام سلطه در لبنان وارد کرد.

در سال 2000 و در جریان جنگ 33 روزه حزب‌الله لبنان ارتش آمریکا و فرانسه را از لبنان بیرون کرد و توانست با مقاومت و ایستادگی مثال‌زدنی رژیم صهیونسیتی را با ذلیلانه‌ترین و خفت‌بارترین شکست تاریخی خود از لبنان بیرون کند.

در جریان این جنگ افسانه شکست‌ناپذیری رژیم خونخوار صهیونسیتی بکلی نابود شد و از این تاریخ حزب‌الله لبنان به فرماندهی علامه شهید سید حسن نصرالله، به عنوان اثرگذارترین نیروی مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست مطرح شد و شخص شهید سید حسن نصرالله به عنوان محبوب‌ترین رهبر عربی تبدیل شد.

در سال 2021 سید حسن نصرالله در اظهاراتی گفت که حزب‌الله 100 هزار مبارز دارد که آن را در زمره قدرتمندترین سازمان‌های مسلح غیرملی در سراسر جهان قرار می‌دهد. بازتاب سخنان سید‌ حسن نصرالله از سراسر خاورمیانه و فراتر از آن مورد توجه قرار گرفت تا جایی که نه‌تنها رژیم صهیونیستی و متحدان غربی آن بلکه در بین محور مقاومت نیز جایگاه حزب‌الله لبنان به طور گسترده ای تثبیت شد.

حمایت از فلسطین؛ تشدید درگیری های اسرائیل و حزب الله

پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در ۸ اکتبر، حزب‌الله عملیات‌های گسترده‌ای را علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و آن را «جبهه پشتیبان» برای غزه نامید.

حمایت حزب‌الله و سید حسن نصرالله از حماس و مردم فلسطین باعث تشدید درگیری‌های میان حزب‌الله و اسرائیل شد.

همین امر موجب شد رژیم صهیونیستی جبهه جنگی را گسترش داده و دست به بمباران و عملیات در لبنان بزند.

اسرائیل با انفجار پیجرهای حزب‌الله بیش از3 هزار تن از اعضای حزب‌الله و مردم لبنان را شهید و زخمی کرد و پس از آن در ۶ مهر ۱۴۰۳  با حمله به مقر فرماندهی حزب‌الله در بیروت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان را به شهادت رساند.

سید حسن نصرالله فراتر از یک رهبر نظامی

حزب‌الله تحت رهبری سید‌حسن نصرالله، که نام خانوادگی‌اش «پیروزی از طریق خدا» است، از یک جنبش محلی به بزرگ‌ترین حزب سیاسی در تاریخ اخیر لبنان تبدیل شد.

 پیروزی و موفقیت سید حسن نصرالله نتیجه «ویژگی‌های ممتاز و کم‌نظیر شخصیتی او در لبنان»، «ترکیب حلم و شجاعت وی»، «نگاه محبت‌آمیز وی به همه گروه‌ها و مذاهب ۱۸ گانه لبنانی»، «به اهتزاز درآوردن پرچم وحدت در لبنان»، «هوشمندی و نگاه استراتژیک وی» و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بود.

سید حسن نصرالله افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونسیتی را متلاشی کرد و موجب شد حاکمیت بی‌چون و چرای آمریکا در منطقه غرب آسیا دستخوش تلاطم‌های جدی قرار گیرد.

او به‌عنوان نخ تسبیح وحدت و یکپارچگی لبنان مطرح شد و توانست فراتر از یک رهبر نظامی، با چهره‌ای چندوجهی زیرساخت‌های مقاومت در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی را تقویت کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.