
کارشناس منابع طبیعی مطرح کرد:
هجوم ملخها به تاغزارهای جنوب دامغان
کارشناس منابع طبیعی گفت: طی چند روز گذشته بخش زیادی از تاغزارهای منطقه جنوبی دامغان درگیر آلودگی شدید به ملخها شده و عملیات سمپاشی آغاز شده است.
احمدرضا سلطانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان اینکه طی ۱٠ روز گذشته بیش از ۱۰۰ هکتار از تاغزارهای منطقه جنوبی دامغان درگیر آلودگی شدید به ملخهای بومی مهاجم شده است، اظهار کرد: بلافاصله پس از مشاهده نخستین نشانههای تراکم ملخها عملیات پایش، سمپاشی شبانه و هشدار به بهرهبرداران منطقه آغاز شده است.
کارشناس منابع طبیعی با اشاره به اهمیت تاغزارهای جنوب دامغان بیان کرد: تاغها یکی از مقاومترین گونههای بومی ایران هستند که در مهار فرسایش بادی، تثبیت خاک و جلوگیری از پیشروی بیابان نقشی حیاتی دارند و تخریب این پوشش گیاهی بهدلیل آلودگی ملخ میتواند اثرات مخربی بر اقلیم و کشاورزی منطقه بگذارد.
سلطانی با بیان اینکه عملیات مقابله در دو مرحله طراحی شده است عنوان کرد: در فاز اول ۱۰۰ هکتار از اراضی آلوده با استفاده از سموم بیخطر برای تنوع زیستی، شبانه سمپاشی شدهاند و در فاز دوم که از امروز آغاز شده ۱۰۰ هکتار دیگر از اراضی تاغزارهای کلاتهکوشک، تاش و محدوده پشتکوه تحت عملیات مبارزه قرار میگیرند.
وی در ادامه گفت: ملخهای بومی با آغاز فصل گرما و کاهش بارندگیها از نواحی بیابانی و نیمهبیابانی به سمت عرصههای سبزتر مهاجرت میکنند و آنچه اینبار نگرانکننده است حجم بالای تراکم و سرعت گسترش آلودگی در منطقه است.
سلطانی ضمن تأکید بر ضرورت همکاری بینبخشی بیان کرد: منابع طبیعی به تنهایی نمیتواند بار کامل مبارزه را به دوش بکشد و لازم است فرمانداری، جهاد کشاورزی و محیط زیست نیز پای کار بیایند چرا که اگر این هجوم مدیریت نشود ممکن است به باغات انار و پسته در حاشیه این تاغزارها نیز آسیب وارد شود.
وی تصریح کرد: از کشاورزان و دامداران منطقه درخواست میشود هرگونه تجمع غیرعادی حشرات یا تخمریزی در اراضی خود را به نزدیکترین واحد منابع طبیعی گزارش دهند، زیرا شناسایی زودهنگام در کاهش گستره آلودگی بسیار مؤثر است.
این کارشناس همچنین توضیح داد: در هفته گذشته جلسات متعددی با شوراهای روستاهای مجاور برگزار شد و آموزشهای میدانی درباره شناسایی ملخ، روشهای مقابله و نحوه ایمنسازی دام و محصولات در برابر سموم ارائه شده است.
سلطانی با اشاره به تغییرات اقلیمی و افزایش دفعات آلودگیهای زیستی در سالهای اخیر اظهار داشت: وقتی الگوهای بارندگی دچار بینظمی میشود شرایط برای زاد و ولد و گسترش آفات نیز فراهمتر خواهد شد و ما پیشتر چنین تراکمی از ملخ را در اردیبهشت ندیده بودیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر اقدامات مقابلهای با همین جدیت ادامه یابد، انتظار داریم طی دو هفته آینده جمعیت ملخها بهطور محسوسی کاهش یابد اما اگر منابع بیشتری در اختیار قرار نگیرد این تهدید میتواند از جنوب دامغان به سمت مزارع کشاورزی در دشت حرکت کند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!