حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
امام‌جمعه سمنان گلایه کرد:

بی‌توجهی به فرهنگ عفاف و حجاب

بی‌توجهی به فرهنگ عفاف و حجاب

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان گفت: امروز متأسفانه با تهاجم فرهنگی گسترده و بی‌توجهی به فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه مواجه هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های روز قیامت، آن است که همه آنچه انسان در دنیا پنهان کرده آشکار می‌شود، گفت: در آیه ۳۰ سوره مبارکه «آل‌عمران» آمده است که «یوْمَ تَجِدُ کلُّ نَفْسٍ مَا عَمِلَتْ مِنْ خَیرٍ مُحْضَرًا وَمَا عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بین‌ها وَبَینَهُ أَمَدًا بَعِیدًا وَیحَذِّرُکمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ»؛ روزی که هر کس، آنچه را از کار نیک‌انجام داده، حاضر می‌بیند و آرزو می‌کند میان او و آنچه از اعمال بدانجام داده، فاصله زمانی زیادی باشد. خداوند شما را از (نافرمانی) خودش، بر حذر می‌دارد و خدا نسبت به همه بندگان مهربان است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان تصریح کرد: روز قیامت ماهیت همه اعمال و نیت‌ها روشن می‌شود. ممکن است فردی در دنیا عملی انجام دهد؛ ولی برخلاف آن تبلیغ و رفتار کند. ممکن است به دنبال ریاست باشد؛ اما خودش را خدمتگزار جا بزند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی بیان کرد: روز قیامت جای پرده‌پوشی نیست؛ چراکه پرده‌ها کنار می‌رود و در آن روز است که هیچ‌کس نمی‌تواند کاری کند. باید تلاش کنیم صورت آخرتی اعمال خود را در همین دنیا اصلاح کنیم.

 

وی تصریح کرد: مار، عقرب و آتش در قبر و قیامت صورت باطنی کارها و اعمال ناپسند و زشتی است که افراد در دنیا انجام می‌دهند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان ادامه داد: امیدواریم خداوند متعال همه ما را از انجام کارهایی که باعث رسوایی ما در روز قیامت شود، مصون بدارد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان گفت: از رسول خدا، حضرت محمد مصطفی (ص) در مورد آیه شریفه ۱۸ سوره نبأ که می‌فرماید «یوْمَ ینْفَخُ فِی الصُّورِ فَتَأْتُونَ أَفْوَاجًا» سؤال شد؛ روزی که در صور دمیده می‌شود و گروه‌گروه وارد محشر می‌شوند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی بیان کرد: ازآنجاکه امروز متأسفانه با تهاجم فرهنگی گسترده و نیز بی‌توجهی به عفاف و حجاب مواجه هستیم، لازم است ابعاد این روایت سنگین را بیان کنیم.

 

وی تصریح کرد: رسول اکرم (ص) فرمود «در روز قیامت ۱۰ گروه از امت من در محشر حاضر می‌شوند: عده‌ای مانند بوزینه و میمون، عده‌ای مانند خوک، برخی درحالی‌که پاهایشان بالا و سرشان پایین است به سمت جهنم کشیده می‌شوند، عده‌ای کور و نابینا و برخی کر و گیج هستند، گروهی درحالی‌که زبان خود را می‌جوند وارد قیامت می‌شوند، عده‌ای نیز با دست‌وپای بریده وارد می‌شوند» این‌ها نشان می‌دهد روز قیامت روز دشوار و سختی است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان گفت: امیدواریم شیعیان امیرالمؤمنین علی (ع) و امت پیامبر (ص) مراقب باشند مشمول این افراد نشوند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی بیان کرد: فرمود کسانی که واسطه کار حرام می‌شوند در صحرای قیامت مانند میمون وارد می‌شوند، افرادی که معامله باطل می‌کنند به‌صورت خوک وارد محشر می‌شوند، رباخواران در قیامت سرنگون خواهند بود، کسانی که ظلم و ستم کردند و در امر قضاوت، عدالت‌پیشه نکردند در قیامت کور وارد می‌شوند، کسانی که دیگران را به عمل خوب توصیه می‌کنند؛ اما خودشان انجام نمی‌دهند در قیامت زبان خود را می‌جوند.

 

وی بیان کرد: نکته مهم این روایت، آن است که آبروریزی در قیامت بسیار بد و سخت است و باید در دنیا مراقب باشیم تا در روز قیامت در امنیت قرار گیریم.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی بیان کرد: آیه شریفه «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قولوا قَولًا سَدیدًا» بسیار مهم است؛ خداوند متعال می‌گوید ای کسانی که ایمان آورده‌اید، تقوای الهی داشته باشید و گفتارتان مستحکم و استوار باشد!

 

وی افزود: دروغ، تهمت و شایعه‌پراکنی قول غیر سدید محسوب می‌شوند. یکی دیگر از مصادیق قول غیر سدید که باید مراقب آن باشیم، «اشاعه فحشا با زبان» است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان اضافه کرد: فحشا در لغت و اصطلاح با یکدیگر اندکی تفاوت دارند. در آیه ۱۹ سوره نور داریم «إِنَّ الَّذِینَ یحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ یعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»؛ کسانی که دوست دارند زشتی‌ها در میان مردم باایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنان در دنیا و آخرت است و خداوند می‌داند و شما نمی‌دانید!

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی گفت: فاحشه و فحشا در اکثر مواردی که در قرآن مجید به آن اشاره شده، به معنای عمل منافی عفت و آلودگی‌ها و انحرافات ناموسی است؛ اما در معنای عام به مفهوم هر کار زشت و ناپسندی است.

 

وی در ادامه افزود: خداوند می‌فرماید برای آنها که حتی ترویج فحشا در جامعه را دوست دارند، عذاب سختی هم در دنیا و هم در آخرت در نظر گرفته شده است. ترویج فحشا گاهی به عمل‌کردن یا گفتن است و گاهی به ایجاد زمینه‌های گناه.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان اضافه کرد: بسیاری از گناهان در دنیا آثار خود را نشان می‌دهند؛ مانند آثار مخرب اجتماعی یا حد خوردن؛ اما همه گناهان در آخرت عواقب سخت و قطعی خواهند داشت.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی گفت: امام صادق (ع) فرمود کسانی که موضوعی را با چشم خودشان از یک مؤمن دیدند یا با گوش خودشان شنیدند، اگر آن را برای دیگران نقل کنند، مشمول آیه ۱۹ سوره «نور» خواهند شد.

 

وی تصریح کرد: اگر فردی گناهی را دید، باید نهی‌ازمنکر کند؛ نه آنکه آن را در جامعه پخش کند و قبح آن را بریزد. در گناهان خاص نظیر گناهان مربوط به انحرافات جنسی حتماً باید چهار فرد عادل شهادت دهند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان اضافه کرد: در مباحث قضائی فلسفه اینکه اثبات عمل منافی عفت به شاهد عادل نیاز دارد، آن است که قبح گناه نریزد. اگر سه نفر برای انجام یک عمل منافی عفت نسبت به فرد دیگری شهادت دهند؛ اما نفر چهارم حاضر نشود، قاضی برای آنها حکم قذف را جاری می‌کند تا از اشاعه فحشا جلوگیری شود.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطیعی ادامه داد: در مورد فضای مجازی برای اشاعه فحشا قوانینی وضع شده است. در ماده ۷۴۲ قانون جرائم رایانه‌ای برای افرادی که از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی نسبت به انتشار محتوای مستهجن اقدام کنند، مجازات مختلفی پیش‌بینی شده است.

 

وی تصریح کرد: باید توجه داشت اشاعه فحشا در جامعه اسلامی مجاز نیست و به‌مجرد دیدن یا شنیدن، نمی‌توان آبروی مؤمن را برد. امیدواریم خداوند متعال ما را در عمل به آموزه‌های قرآنی و دینی یاری کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان افزود: یکی از پیامدهای اشاعه فحشا در مورد مؤمنان آن است که خدای‌نکرده ممکن است خود فرد اشاعه‌دهنده، دچار آن شود.


منبع: خبرگزاری فارس

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.