حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/01/18 شمسی | 2025/04/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
۲۲۳ میلیون دلار کالا از سمنان صادر شد
مدیرکل گمرک استان سمنان:

۲۲۳ میلیون دلار کالا از سمنان صادر شد

مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: گمرک استان سمنان در سال ۱۴۰۳ با ثبت رکوردی قابل توجه، شاهد افزایش ۲۶ درصدی ارزش صادرات کالا نسبت به سال گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، مرتضی حاجیان‌نژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ افزایش چشمگیری در میزان صادرات کالا رخ داده است، گفت: در سال گذشته ۴۰۰ هزار تُن کالا به ارزش ۲۲۳ میلیون دلار از گمرک سمنان صادر شده است.

مدیرکل گمرک استان سمنان در ادامه افزود: این میزان صادرات در مقایسه با سال قبل، از نظر وزن ۱۱ درصد و از نظر ارزش ۲۶ درصد افزایش داشته است که نشان از رونق فعالیت‌های تجاری در استان دارد.

وی در تشریح کالاهای صادراتی، تصریح کرد: عمده کالاهای صادراتی شامل شمش سرب، مصنوعات پلاستیکی، کلرو کلسیم کربنات‌سدیم، روغن پایه هیدروکربن، کیسه پروپیلن، اسیدسولفوریک و کابل، سرب تصفیه نشده، روغن تصفیه شده، کولر آبی، مواد شوینده، ورق آلومینیوم، نمک خوراکی، ماشین لباسشویی، اسیدکلریدریک، پرکلرین، کلسیم‌کلراید، کاشی و سرامیک، کرک‌بزی، فروسیلیس، پانل گچی، تافی مغزدار، فویل آلومینیوم، درب سردخانه، ضد یخ، شیره استارین، بوتادین لانکس، گرانول دستگاه پرولیز و کالاهای اساسی ستاد عتبات عالیات بوده است.

حاجیان‌نژاد در ادامه به مقاصد صادراتی اشاره کرد و گفت: این کالاها به ۴۱ کشور جهان از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، آذربایجان، کویت، هند، ازبکستان، ارمنستان، گرجستان، فرانسه، آلمان و بلغارستان صادر شده است.

به گفته این مقام مسئول، کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه و پاکستان بیشترین مقصد کالاهای صادراتی از استان سمنان بوده‌اند.

مدیرکل گمرک استان سمنان همچنین با اشاره به افزایش ارزش کالاهای صادراتی، عنوان کرد: متوسط ارزش دلاری هر تن کالای صادراتی از گمرک استان ۵۵۷ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش داشته است که این امر نشان‌دهنده ارتقاء کیفیت و ارزش افزوده کالاهای صادراتی استان است.

وی در خصوص فرآیند صادرات نیز توضیح داد: در سال ۱۴۰۳ این میزان کالا توسط ۲۳۸ شرکت طی ۷ هزار و ۲۳۸ فقره اظهارنامه صادر شده که از این تعداد ۲ هزار و ۶۷ فقره مسیر قرمز و ۵ هزار و ۱۷۲ فقره در مسیر زرد قرار داشته‌اند.

حاجیان‌نژاد در رابطه با واردات کالا به استان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ میزان ۴۶ هزار و ۳۴۰ تن کالا به ارزش ۲۹۰ میلیون دلار از گمرک استان سمنان ترخیص شده که عمده کالاهای وارداتی شامل انواع کمپرسور برودنی، خاک و روی، و پودر لعاب بوده است.

مدیرکل گمرک استان سمنان از افزایش ۲۴ درصدی ارزش واردات از طریق این گمرک در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ میزان کالاهای وارداتی از گمرک سمنان با افزایش قابل‌توجهی همراه بوده است.

وی در ادامه افزود: عمده کالاهای وارداتی شامل اجزاء و قطعات ترانسفورماتور، قالب تزریق پلاستیک، دستگاه مکنده گرد و غبار، نوار فلزی، گاز مبرد، مواد کمک نساجی، اجزا و قطعات آب میوه‌گیری، دستگاه قالب‌گیری، کالیبره کاشی، اجزا و قطعات کلید تنظیم کننده ولتاژ، چراغ و رآکتور جهت مایع تزریقی داروسازی، دستگاه بویین پیچ نخ، دستگاه دولاکنی نخ رنگ راکتیو، نساجی، پمپ‌های دنیز، ماشین آلات خط تولید ساندویج پنل، اجزا و قطعات روشنایی، انواع پیچ و مهره، ابزار پانچ جهت نمایش سطح سیالات عبوری، ماشین بسته‌بندی، پارچه آجر پارویی مخصوص کوره، دستگاه کارخانه آرد، شتاب‌دهنده لاستیک، سنسور اکسیژن و ... بوده است.

حاجیان‌نژاد در تشریح مبادی وارداتی، تصریح کرد: این کالاها از ۲۷ کشور جهان از قبیل ترکیه، چین، آلمان، کره، امارات، ژاپن، هند، تاجیکستان، ترکمنستان و ... وارد کشور شده است.

وی با اشاره به افزایش میزان واردات در مقایسه با سال گذشته، عنوان کرد: واردات کالا از طریق گمرک استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۸ درصد افزایش و از نظر ارزش ۲۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این مقام مسئول همچنین در خصوص درآمدهای گمرکی استان، اظهار کرد: درآمد گمرک استان بدون احتساب ضمانت نامه‌ها بالغ بر ۹ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال بوده که از این مقدار مبلغ ۶۹۱ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده است.

وی در ادامه افزود: درآمد گمرک استان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵۵ درصد افزایش داشته است که نشان از رونق فعالیت‌های اقتصادی در استان دارد.

مدیرکل گمرک استان سمنان در رابطه با آمار مرسولات پستی نیز گفت: سال گذشته صادرات ۱۲۰ بسته به وزن ۶۱۰ کیلوگرم و ارزش دلاری ۴۸۸ هزار دلار و واردات ۴ بسته به وزن ۲۳ کیلوگرم به ارزش ۱۷۵ هزار دلار از طریق پست انجام شده است.

حاجیان‌نژاد با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با قاچاق کالا، خاطرنشان کرد: ۲۵۳ پرونده به ظن قاچاق به ارزش ۸۸۲ هزار میلیون ریال که توسط سازمان‌های مربوطه کشف و در اداره‌کل گمرک استان سمنان به ظن قاچاق تشکیل پرونده و ارزش‌گذاری شده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!