حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/15 شمسی | 2024/11/05 میلادی
اتباع بیگانه آسیب‌پذیر رایگان بیمه می‌شوند
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان:

اتباع بیگانه آسیب‌پذیر رایگان بیمه می‌شوند

مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان گفت: اتباع آسیب‌پذیر شامل افرادی هستند که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های صعب‌العلاج هستند و این افراد با ارائه نامه‌ای از سازمان مهاجرت، به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به تأسیس بیمه سلامت و خدمات آن گفت: سازمان خدمات درمانی در سال ۷۴ تأسیس شد و هدف آن تحت پوشش قراردادن خدمات درمانی پرسنل کشوری بود و در راستای عمل به قانون و با هدف ادغام تمام صندوق‌های بیمه‌ای سلامت و ساماندهی هزینه‌های بهداشت و درمان کشور، در سال ۹۱ سازمان بیمه سلامت ایجاد شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان در ادامه افزود: این سازمان با همکاری وزارت بهداشت وقت، اساسنامه خود را تدوین و به تصویب رساند و یکی از مهم‌ترین اهداف تشکیل سازمان بیمه سلامت، کاهش هزینه‌های بیمه‌های بخش سلامت بود.

وی با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت فعالیت‌های متنوعی دارد، بیان کرد: این فعالیت‌ها در گام نخست شامل صندوق بیمه کارمندی می‌شود، این صندوق کارمندان دولت را بیمه کرده و مشمول بازنشستگی می‌شوند و بر اساس توافقی که بین صندوق بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی وجود دارد،  7 درصد بیمه را از حقوق کارمندان کسر کرده و این 7 درصد برای ارائه خدمات درمانی و بازنشستگی هزینه می‌شود.

حسینی عنوان کرد: بیمه سلامت برای سایر اقشار نیز وجود دارد و خانواده شهدا، مددجویان سازمان بهزیستی، طلبه‌های حوزه علمیه، دانشجویان و جانبازان از جمله اقشاری هستند که می‌توانند با پرداخت درصدی به‌عنوان حق بیمه، از خدمات درمانی ارائه شده توسط این بیمه استفاده کنند.

بیش از ۹۰ هزار روستایی تحت پوشش بیمه سلامت هستند

وی با اشاره به صندوق بیمه سلامت روستاییان بیان کرد: بیمه سلامت روستاییان نیز یکی دیگر از خدمات این سازمان بوده و این بیمه برای افرادی است که در شهرها و مناطق روستایی با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر زندگی می‌کنند و این بیمه زیرمجموعه بیمه همگانی است، به‌صورت رایگان برای افراد صادر می‌شود.

همچنین ادامه داد: حال بیش از ۹۰ هزار روستایی در سطح استان سمنان تحت پوشش این بیمه هستند و روستاییان با مراجعه به پزشک روستایی می‌توانند به‌صورت رایگان از خدمات درمانی بهره‌مند شوند و در صورت عدم وجود پزشک روستایی و مراجعه به بیمارستان، تا حدود ۹۵ درصد هزینه‌های درمان از سوی بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

حسینی تصریح کرد: صندوق بیمه سلامت ایرانیان نیز برای تمام ایرانیانی که هیچ بیمه‌ای ندارند، طراحی شده و این افراد می‌توانند به مدت یک ماه از خدمات رایگان بهره‌مند شوند و باید در زمان ثبت‌نام تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار نداشته باشند.

وی افزود: افرادی که حقوقشان بین ۴۰ تا صد درصد کم‌تر از حقوق حداقل هر سال باشد، از تخفیف ۵۰ درصدی بهره‌مند می‌شوند و این بیمه به‌صورت خانوادگی صادر می‌شود؛ مگر اینکه افرادی از خانواده به‌صورت مجزا تحت پوشش بیمه‌های دیگر باشند که در این صورت ثبت‌نام به‌صورت انفرادی انجام خواهد شد.

حسینی تأکید کرد: نکته مثبت بیمه سلامت ایرانیان این است که افراد می‌توانند هم از خدمات مراکز درمانی دولتی و هم خصوصی استفاده کنند و بر خلاف بیمه همگانی، در این بیمه امکان تحت پوشش قرارگرفتن بیمه تکمیلی سازمان‌های دیگر وجود دارد و پسران بالای ۱۸ سال که تحت تکفل خانواده نباشند، می‌توانند به‌صورت انفرادی برای ثبت‌نام اقدام کنند.

خدمات درمانی رایگان برای همه کودکان زیر 7 سال 

وی از تعداد بیمه‌شدگان در استان سمنان خبر داد و افزود: حدود ۲۵۴ هزار نفر از جمعیت استان سمنان زیر چتر بیمه سلامت هستند که از این تعداد نیمی از آنان یعنی حدود ۱۴۰ هزار نفر از خدمات بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند و هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند، همچنین تمام کودکان زیر هفت سال در هر کجای کشور با هر بیمه‌ای با مراجعه به مراکز درمانی دولتی از خدمات درمانی رایگان بهره‌مند می‌شوند که این مسئله بسیار مهم و بزرگی است.

مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با اشاره به صندوق بیمه بیماران خاص گفت: از ۲۷ شهریور سال ۱۴۰۱، اساسنامه صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج ابلاغ شد و پس از آن بسته پیشنهادی برای این بیماران از سوی وزارت بهداشت در ۱۱ مهر به سازمان بیمه سلامت ایران ابلاغ گردید.

وی افزود: این ابلاغیه شامل ۲۷ بسته حمایت از بیماران بوده که به‌تدریج در سامانه‌های بیمه سلامت پیاده‌سازی شده و خدمات این بسته‌ها شامل ویزیت، دارو، خدمات پزشک، خدمات توان‌بخشی، آزمایش، پرتوپزشکی، بستری و تجهیزات پزشکی است.

حسینی اظهار کرد: در ۲۷ بسته خدمتی پنج بیماری خاص و صعب‌العلاج شامل تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه، دیالیز صفاقی و همودیالیز نیز وجود دارند و علاوه بر بسته خدمات گذشته که مشمول حذف فرانشیز بر اساس تعرفه دولتی بود، خدمات دیگری نیز در نظر گرفته شده است که شامل ویزیت و سایر خدمات مانند بینایی‌سنجی و اکوکاردیوگرافی نیز می‌شود.

این مقام مسئول با بیان تعداد بیماران صعب‌العلاج در استان سمتان گفت: در استان سمنان، حدود ۳ هزار نفر بیمار صعب‌العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که این افراد به ۱۲۸ گروه بیماری تقسیم می‌شوند.

برای ۱۴۶۸ زوج نابارور استان سمنان نسخه درمانی صادر شده است

وی با بیان اینکه یکی از خدمات ویژه این سازمان، حمایت از زوج‌های نابارور است گفت: هزینه درمان زوج‌های نابارور تا ۹۰ درصد در بخش‌های خصوصی و دولتی پرداخت می‌شود و در حال حاضر، در استان سمنان حدود ۱۴۶۸ زوج نابارور وجود دارد که برای آن‌ها نسخه درمانی صادر شده و همچنین، ۹۵ زن و ۹ مرد برای درمان ناباروری بستری شده‌اند.

حسینی عنوان کرد: سازمان بیمه سلامت همچنین به بیمه مادران باردار توجه ویژه‌ای دارد و مادرانی که تحت پوشش این بیمه قرار دارند، فرزندانشان تا پنج سالگی نیز بیمه خواهند بود و این اقدام به‌منظور تأمین سلامت مادران و کودکان در دوران بارداری و پس از زایمان صورت می‌گیرد.

مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان اظهار کرد: در زمینه بیمه، اتباع خارجی به دو دسته آسیب‌پذیر و غیرآسیب‌پذیر تقسیم می‌شوند.

وی افزود: اتباع آسیب‌پذیر شامل افرادی هستند که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های صعب‌العلاج هستند و این افراد با ارائه نامه‌ای از سازمان مهاجرت، به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

حسینی با اشاره به بیمه اتباع غیرآسیب‌پذیر گفت: اتباع غیرآسیب‌پذیر باید هزینه بیمه را پرداخت کنند که مبلغ آن ۳ میلیون و ۵۵۹ هزار تومان است و بیمه برای این دسته از اتباع الزامی بوده و برای تمدید کارت اقامت نیز باید بیمه داشته باشند.

وی بیان کرد: در حال حاضر، حدود ۳ هزار و ۲۶۵ نفر از اتباع در سطح استان سمنان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و این سازمان با هدف کاهش هزینه‌های درمان و افزایش دسترسی به خدمات پزشکی، تلاش می‌کند تا تمامی اقشار جامعه، از جمله اتباع خارجی، را تحت پوشش قرار دهد.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از