حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1405/06/05 شمسی | 2026/08/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
افت فشار شبانه آب؛ قطع عمدی نیست
مدیر آب و فاضلاب شهرستان سمنان:

افت فشار شبانه آب؛ قطع عمدی نیست

مدیر آب و فاضلاب شهرستان سمنان با اشاره به دلایل فنی افت فشار آب در ساعات پایانی شب این اقدام را نه قطعی آب، بلکه تصمیمی برنامه‌ریزی‌شده و هوشمند برای ذخیره‌سازی مخازن و جبران کسری ۳۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب در مرکز استان دانست.

اسماعیل یزدانفرید در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به گزارش‌های مردمی درباره کاهش فشار آب در شب، به‌ویژه در شهرک گلستان، گفت: کاهش فشار آب در ساعات شب، قطع آب نیست؛ بلکه اقدامی برنامه‌ریزی‌شده برای مدیریت مصرف، ذخیره‌سازی آب در مخازن، کنترل هدررفت و کاهش شکستگی شبکه محسوب می‌شود.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان سمنان با اشاره به کاهش منابع آبی در سال جاری اظهار کرد: امسال دو فشارشکن در خیابان امین و خیابان انقلاب اسلامی نصب شده است. وظیفه فشارشکن، مدیریت فشار و کنترل دبی خروجی آب در لوله‌ها و شبکه توزیع است.

هوشمندسازی شبکه و کنترل خودکار فشار شبانه

وی با بیان اینکه فشارشکن‌ها هوشمند و کاملاً برنامه‌ریزی‌شده هستند؛ به این معنا که میزان دبی عبوری آب در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز توسط آبفا تعیین می‌شود، افزود: در ساعت‌های شب، برای مثال از ساعت ۱۱ یا ۱۲، فشار آب به حداقل می‌رسد تا ذخیره‌سازی آب در مخازن انجام شود و مصرف نیز مدیریت شود.

به گفته یزدانفرید، کاهش فشار شبانه سبب می‌شود فشار شبکه بالا نرود، شکستگی‌ها کمتر شود، آب در مخازن ذخیره شود و هدررفت آب نیز کنترل شود و این اقدام در راستای هوشمندسازی شبکه توزیع آب انجام می‌شود و کاملاً تحت کنترل و برنامه‌ریزی آبفاست.

مدیر آبفای شهرستان سمنان با بیان اینکه در سال‌های گذشته فشار آب در شب و روز یکسان بود، گفت: در گذشته فشارشکن‌ها نصب نشده بودند و به همین علت فشار شب و روز تفاوتی نداشت؛ اما اکنون به‌منظور ذخیره‌سازی آب، کنترل دبی، جلوگیری از هدررفت و پرتی آب، فشارشکن‌های هوشمند نصب شده‌اند.

تنظیم فشار بر اساس الگوی ساختمانی مناطق

وی با اشاره به اینکه فشارشکن‌ها بر اساس میزان دبی مصرفی عبوری تنظیم می‌شوند، بیان کرد: در مناطقی که بیشتر منازل ویلایی هستند و برخی مشترکان پمپ ندارند، حداقل فشار شبانه تعریف می‌شود؛ به‌طور مثال، فشار در شب ممکن است روی شش‌دهم یا هشت‌دهم تنظیم شود. فشارشکن نیز به‌صورت هوشمند، فشار آب در مقابل منازل و مناطق مسکونی را تا این حد کنترل می‌کند.

مدیر آبفای شهرستان سمنان تصریح کرد: این وضعیت به معنای نبود آب یا قطع عمدی آن نیست. آبفا آب را قطع نمی‌کند، بلکه فشارشکن به‌صورت خودکار و بر اساس برنامه تعیین‌شده عمل می‌کند.

یزدانفرید با اشاره به نشتی آب از کولرهای منازل در ساعات شبانه بیان کرد: اگر نیمه‌شب در شهرک گلستان تردد شود، در بسیاری از منازل نشتی کولر و خروج آب از ناودان‌ها دیده می‌شود که علت آن، فشار بالای آب در شب‌های گذشته بوده است. فشارشکن‌های هوشمند اکنون فشار خروجی آب را کنترل می‌کنند و این روند نیز کاملاً برنامه‌ریزی‌شده است.

کسری ۳۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب در سمنان

مدیر آبفای شهرستان سمنان گفت: مصرف آب در سطح شهر سمنان در پیک مصرف حدود یک‌هزار و ۵۰ لیتر بر ثانیه است، در حالی که منابع موجود شامل چشمه‌ها و قنوات، حدود ۷۵۰ لیتر بر ثانیه آب تأمین می‌کنند؛ بنابراین شهر با کمبود حدود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب روبه‌رو است.

وی با اشاره به اینکه مدیریت آب یک شهر با وجود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود، کار دشواری است و یکی از راهکارها، اجرای فشارشکن‌هاست، گفت: اکنون حدود ۱۶ فشارشکن در سطح شهر فعال هستند و فشار آب در شب و روز را کنترل می‌کنند.

یزدانفرید در ادامه عنوان کرد: پنج فشارشکن در خیابان امین، خیابان انقلاب اسلامی، مدیران، میدان استاندارد و دریادار قرار دارند و اجرای این طرح باید هر سال در شهرک‌های جدید نیز دنبال شود؛ زیرا در غیر این صورت، جبران کمبود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب ممکن نخواهد بود.

توسعه شهرک‌های جدید بدون تخصیص منابع آبی تازه

وی با اشاره به توسعه شهرک‌های اقماری سمنان گفت: با رشد جمعیت و اضافه‌شدن شهرک‌های جدید از جمله شهرک‌های ۲۵ هکتاری، ۵۵ هکتاری، ۳۳ هکتاری، ۲۳ هکتاری و ۱۷ هکتاری، تخصیص آب جدیدی دریافت نکرده‌ایم و همان منابع قبلی را مدیریت می‌کنیم.

مدیر آبفای شهرستان سمنان بیان کرد: نصب ایستگاه‌های فشارشکن یکی از روش‌های نوین مدیریت مصرف و کنترل شبکه است. فشار آب در روز باید در حد نرمال و کافی باشد و در شب به حداقل برسد تا مدیریت مصرف، ذخیره‌سازی آب، جلوگیری از هدررفت و کاهش تعداد اتفاقات و شکستگی‌های شبکه محقق شود.

هشدار نسبت به نصب مستقیم پمپ روی شبکه

یزدانفرید درباره استفاده از پمپ آب در منازل نیز گفت: نصب پمپ به‌صورت مستقیم روی شبکه آب، اقدامی غیرقانونی و خلاف آیین‌نامه است. مشترک باید ابتدا مخزنی در منزل قرار دهد تا آب شبکه وارد آن شود و سپس پمپ از پشت مخزن، آب را به داخل ساختمان منتقل کند.

مدیر آبفای شهرستان سمنان افزود: برخی مشترکان به دلیل هزینه بالای مخزن، پمپ را مستقیم به شبکه متصل می‌کنند که به شبکه و دیگر مردم آسیب می‌زند. در صورت دریافت گزارش از سوی همسایگان، با مشترک خاطی برخورد می‌شود و حتی ممکن است آب وی نیز قطع شود.

وی خاطرنشان کرد: به ساکنان شهرک فرهنگ و گلستان نیز توضیح داده شده است که نباید انتظار داشته باشند فشار آب در روز و شب یکسان باشد؛ چراکه کاهش فشار در ساعات شب با هدف ذخیره‌سازی آب در مخازن انجام می‌شود و دلایل فنی مشخصی دارد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!