حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1405/05/20 شمسی | 2026/08/11 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
انتظار چهارساله نردین برای تکمیل یک سالن ورزشی
«مرآت»،آخرین وضعیت پروژه ورزشی نردین را بررسی کرد؛

انتظار چهارساله نردین برای تکمیل یک سالن ورزشی

نردین، یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین روستاهای شهرستان میامی، چهار سال پس از آغاز فرایند ساخت سالن ورزشی همچنان در انتظار تکمیل این پروژه است؛ سالنی که با وجود برپا شدن اسکلت فلزی، هنوز فاصله زیادی تا بهره‌برداری دارد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ نردین، یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین روستاهای شهرستان میامی، سال‌هاست با کمبود زیرساخت‌های ورزشی دست‌وپنجه نرم می‌کند. روستایی با جمعیتی حدود چهار هزار نفر که ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی دارد، اما جوانان آن هنوز برای استفاده از یک سالن ورزشی سرپوشیده و استاندارد انتظار می‌کشند.

مطالبه ساخت سالن ورزشی نردین موضوع تازه‌ای نیست. کمبود امکانات ورزشی در این روستا بارها از سوی مردم، جوانان و مسئولان محلی مطرح شده و حتی به ثبت یک پویش مردمی انجامیده است. انتشار تصاویر فونداسیون نیمه‌تمام پروژه در اسفندماه ۱۴۰۳ نیز بار دیگر توجه افکار عمومی را به سرنوشت این طرح جلب کرد.

اکنون تازه‌ترین تصویر منتشرشده از محل پروژه نشان می‌دهد اسکلت فلزی سالن برپا شده و طرح از مرحله فونداسیون عبور کرده است؛ بااین‌حال، نبود پوشش سقف و دیوارها، اجرا نشدن کف‌سازی، تأسیسات، فضاهای داخلی و محوطه‌سازی نشان می‌دهد تا تکمیل و بهره‌برداری از این مجموعه همچنان مسیر قابل‌توجهی باقی مانده است.

وعده‌ای که از سال ۱۴۰۱ در انتظار تحقق است

بررسی سوابق خبری نشان می‌دهد مطالبه احداث سالن ورزشی نردین دست‌کم از شهریورماه ۱۴۰۱ به‌صورت رسمی در سفر مسئولان استان به منطقه کالپوش مطرح بوده است. در جریان برگزاری کاروان خدمت استان سمنان، مردم نردین خواستار ایجاد مراکز آموزشی و سالن ورزشی شدند و استاندار وقت سمنان نیز بر بررسی و پیگیری این درخواست تأکید کرد.

براساس توضیحات نوید ظفری، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان میامی، زمین موردنیاز پروژه در سال ۱۴۰۰ واگذار و پیشنهاد ساخت سالن نیز در همان سال ارائه شد؛ اما از آنجا که اولویت دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بود، اجرای طرح‌های جدید با محدودیت مواجه شد.

در ادامه، تفاهم‌نامه‌ای برای مشارکت خیران، شورای اسلامی نردین و اداره‌کل ورزش و جوانان استان سمنان شکل گرفت. براساس این توافق، انجام آزمایش مکانیک خاک و بخشی از عملیات اجرایی بر عهده عوامل محلی قرار گرفت و اداره‌کل ورزش و جوانان نیز تأمین اعتبار عملیات گودبرداری، قالب‌بندی و بافت سبد فونداسیون را پذیرفت.

از ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار اولیه تا نصب سوله

برای آغاز عملیات اجرایی پروژه، مبلغ چهار هزار میلیون ریال ، معادل ۴۰۰ میلیون تومان، از اعتبارات کمیته برنامه‌ریزی سال ۱۴۰۱ شهرستان میامی اختصاص یافت. پس از برگزاری فرایند انتخاب مجری، پیمانکار پروژه نسبت به خرید میل‌گرد اقدام کرد؛ اما ادامه عملیات تا مشخص شدن نتیجه آزمایش مکانیک خاک به تعویق افتاد.

نتیجه آزمایش خاک در آذرماه ۱۴۰۲ آماده شد، ولی سرمای هوا مانع آغاز فوری عملیات شد. سرانجام در خردادماه ۱۴۰۳، قالب‌بندی و بافت سبد فونداسیون به‌وسیله پیمانکار اداره‌کل ورزش و جوانان انجام گرفت و شورای اسلامی نردین نیز عملیات بتن‌ریزی را بر عهده گرفت.

براساس اعلام رئیس اداره ورزش و جوانان میامی، این پروژه از محل اعتبارات ملی و منابع کمیته برنامه‌ریزی سال ۱۴۰۲، در مجموع ۶۰ میلیارد ریال، معادل شش میلیارد تومان، اعتبار داشته است. پس از تخصیص اعتبار، ساخت و نصب سوله در دستور کار قرار گرفت و تازه‌ترین تصویر پروژه نیز برپا شدن اسکلت اصلی آن را تأیید می‌کند.

بزرگ‌ترین سالن ورزش‌های توپی میامی

سالن ورزشی نردین با ابعاد ۴۹ در ۲۶ متر و ارتفاع ۹ متر طراحی شده است. برای این مجموعه، سکوی تماشاگران در یک سمت سالن و حدود ۳۰۰ مترمربع فضای دوطبقه شامل رخت‌کن و سالن ورزش‌های رزمی پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره ورزش و جوانان میامی از این پروژه به‌عنوان بزرگ‌ترین سالن ورزش‌های توپی در حال احداث شهرستان یاد کرده است؛ ظرفیتی که در صورت تکمیل می‌تواند علاوه بر نردین، بخشی از نیاز ورزشی روستاهای منطقه کالپوش را نیز پوشش دهد و زمینه میزبانی مسابقات و برنامه‌های ورزشی را فراهم کند.

نردین در حال حاضر دارای زمین چمن مصنوعی است. این زمین با استفاده از اعتبارات سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ احداث و در سال ۱۴۰۰ افتتاح شده است؛ اما شرایط آب‌وهوایی منطقه و نیاز جوانان به فعالیت در رشته‌های مختلف، ضرورت برخورداری از یک سالن سرپوشیده را دوچندان می‌کند.

روایت جوانان نردین از یک انتظار طولانی

یکی از جوانان نردین با اشاره به سال‌ها انتظار برای تکمیل این مجموعه ورزشی می‌گوید: جوانان نردین مدت‌هاست از نبود یک سالن ورزشی سرپوشیده رنج می‌برند. زمین چمن مصنوعی داریم، اما در فصل‌های سرد و روزهای بارانی عملاً امکان استفاده مستمر از آن وجود ندارد. بسیاری از جوانان علاقه‌مند به رشته‌هایی مانند والیبال، فوتسال، کشتی و ورزش‌های رزمی یا باید تمرین را کنار بگذارند یا برای استفاده از سالن به مناطق دیگر بروند.

وی با ابراز خرسندی از برپا شدن اسکلت فلزی سالن ادامه می‌دهد: نصب اسکلت سوله بعد از این همه انتظار، اتفاق امیدوارکننده‌ای است و نشان می‌دهد پروژه حرکت کرده است؛ اما نگرانی ما این است که کار دوباره در همین مرحله متوقف شود. 

این جوان نردینی تاکید کرد: پیش از این نیز وعده‌های مختلفی شنیده‌ایم و به همین دلیل، مردم زمانی امیدوار می‌شوند که عملیات اجرایی بدون وقفه ادامه پیدا کند و سالن به‌طور کامل در اختیار جوانان قرار گیرد.

وی با تأکید بر ضرورت شفاف‌سازی روند اجرای پروژه می‌افزاید: انتظار ما از اداره‌کل ورزش و جوانان استان سمنان، فرمانداری میامی و پیمانکار پروژه این است که زمان‌بندی مشخصی برای ادامه عملیات اعلام کنند. مردم باید بدانند پوشش سقف و دیوارها، کف‌سازی، تأسیسات و تجهیز سالن در چه زمانی انجام می‌شود و پروژه دقیقاً چه تاریخی به بهره‌برداری می‌رسد. جوانان نردین بیش از وعده‌های تازه، به ادامه کار و مشاهده نتیجه عملی نیاز دارند.

مناقصه فازهای بعدی؛ نشانه حرکت یا آغاز انتظاری تازه؟

بررسی آگهی‌های منتشرشده نشان می‌دهد در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۴، فرایندهای اجرایی جدیدی برای ادامه احداث سالن ورزشی نردین در دستور کار قرار گرفته است. در دی‌ماه ۱۴۰۴، استعلام مربوط به اجرای فاز سوم پروژه با شیوه پرداخت اوراق مرابحه منتشر شد و در

 بهمن‌ماه همان سال نیز آگهی مناقصه عمومی یک‌مرحله‌ای احداث سالن ورزشی نردین در فاز سوم انتشار یافت.

همچنین اطلاعیه‌ای درباره برگزاری مناقصه فاز دوم پروژه از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت منتشر شده است. این اسناد نشان می‌دهد پروژه از برنامه اجرایی اداره‌کل ورزش و جوانان خارج نشده و برای ادامه آن اقداماتی صورت گرفته است؛ اما هنوز اطلاعات روشنی درباره نتیجه مناقصه‌ها، نام پیمانکار، مبلغ قرارداد، مدت اجرای فازهای جدید و زمان نهایی بهره‌برداری در دسترس عموم قرار ندارد.

مطالبه امروز؛ اعلام زمان دقیق بهره‌برداری

اکنون مطالبه اصلی مردم نردین دیگر صرفاً آغاز عملیات یا نصب اسکلت سوله نیست. پرسش مهم این است که پوشش سقف و دیوارها، کف‌سازی، ساخت سکوها و فضاهای جانبی، اجرای تأسیسات و تجهیز سالن چه زمانی انجام خواهد شد؟

انتظار می‌رود اداره‌کل ورزش و جوانان استان سمنان و فرمانداری میامی، ضمن اعلام درصد واقعی پیشرفت پروژه، جزئیات اعتبارات هزینه‌شده و موردنیاز، نتیجه مناقصه فازهای بعدی و برنامه زمان‌بندی تکمیل سالن را شفاف‌سازی کنند.

برپا شدن اسکلت فلزی، پس از سال‌ها انتظار، گامی امیدوارکننده برای جوانان نردین است؛ اما آنچه این مطالبه دیرینه را به نتیجه می‌رساند، نه نصب چند قاب فلزی، بلکه تکمیل کامل، تجهیز و گشوده شدن درهای سالن به روی ورزشکاران است. مردم نردین اکنون منتظرند بدانند این پروژه چه زمانی از قاب وعده‌ها خارج و به فضایی زنده برای ورزش و نشاط جوانان تبدیل خواهد شد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!