حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/12 شمسی | 2025/07/03 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
برخورد قضائی با آزادبرها در اعزام زائران عتبات
مدیرکل حج و زیارت استان سمنان مطرح کرد:

برخورد قضائی با آزادبرها در اعزام زائران عتبات

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان گفت: با توجه به افزایش حضور آزادبرها و افراد فاقد مجوز رسمی در اعزام زائران به عتبات عالیات، پرونده این متخلفان به دستگاه قضائی ارجاع داده می‌شود.

قدرت‌الله چتری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان اینکه ۲۳ دفتر زیارتی دارای مجوز در سطح استان فعالیت می‌کنند، گفت: این دفاتر در شهرهای مختلف استان شامل گرمسار، سمنان، دامغان، شاهرود، مهدیشهر و بسطام مستقر هستند.

به گفته مدیرکل حج و زیارت استان سمنان، این دفاتر مجاز به ثبت‌نام و اعزام زائران در حوزه عتبات عالیات بوده و دو دفتر تنها در زمینه ثبت‌نام عتبات عالیات فعالیت دارند، در حالی که سایر دفاتر علاوه بر عتبات عالیات، در حوزه عمره مفرده نیز فعالند.

وی در ادامه افزود: در سازمان حج و زیارت، دو واحد نظارتی شامل «بازرسی و ارزشیابی» و «حراست» بر عملکرد و نحوه فعالیت دفاتر زیارتی نظارت دقیق دارند و بازرسی‌ها به‌صورت برنامه‌ریزی شده و فصلی انجام می‌شود. 

چتری با اشاره به اینکه در ایام خاص ثبت‌نام مانند اربعین، عرفه و دهه محرم، بازرسان استانی به بازدید از دفاتر می‌پردازند و در ایام عمره نیز این روند ادامه دارد، بیان کرد: همچنین بازرسی‌ها در زمان برگزاری کلاس‌های آموزشی زائران نیز صورت می‌پذیرد.

این مقام مسئول درخصوص ثبت‌نام کاروان‌های حج تمتع اظهار کرد: ثبت‌نام این کاروان‌ها ارتباطی به دفاتر زیارتی ندارد، چراکه مدیران کاروان‌های حج تمتع متفاوت از دفاتر زیارتی انتخاب می‌شوند و مجوز ثبت‌نام برای آنان هر یک‌ سال‌ و نیم یکبار صادر می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: این مدیران موظفند در هر شهرستان از دفاتر زیارتی موجود برای ثبت‌نام کاروان‌ها استفاده کنند و در صورت نبود دفتر زیارتی در شهرستان با درخواست مدیر کاروان، مکان جدیدی با تأئید حج و زیارت تعیین می‌شود.

چتری با اشاره به آغاز تخصیص دفاتر زیارتی از سال ۱۳۸۶ افزود: از این تاریخ تاکنون، هیچ دفتری غیر از دفاتر زیارتی برای ثبت‌نام حج تمتع اختصاص داده نشده است. 

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان همچنین تصریح کرد: برای صدور مجوزهای زیارتی در استان محدودیتی وجود ندارد و همه متقاضیان واجد شرایط (متأهل، بیکار، حداقل ۲۶ سال سن و مدرک لیسانس) می‌توانند از طریق درگاه واحد دولت درخواست مجوز دهند که بلافاصله توسط کارشناسان بررسی و در صورت احراز شرایط، مجوز پس از استعلامات لازم صادر خواهد شد.

وی با ابراز نگرانی از فعالیت افراد آزادبر بدون مجوز رسمی بیان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد حضور افراد آزادبر در اعزام زائران به عتبات عالیات هستیم که فاقد هرگونه مجوز قانونی هستند و بر عملکرد آن‌ها هیچ نظارتی وجود ندارد. 

چتری با بیان اینکه در صورت دریافت گزارش، از طریق مراجع قضائی پیگیری و درخواست شده که شعبات ویژه‌ای برای رسیدگی به تخلفات این افراد تشکیل تا احکام لازم صادر شود، گفت: تنها راه صیانت از حقوق زائران در برخورد با این افراد، مراجعه به مراجع قضائی سراسر کشور است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!