حالت تاریک
  • شنبه, 1403/10/01 شمسی | 2024/12/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
بررسی وضعیت کمی و کیفی نان در سمنان
در میزگرد مرآت مطرح شد؛

بررسی وضعیت کمی و کیفی نان در سمنان

در استان سمنان متأسفانه مسئله کیفیت و کمیت نان همواره در تقابل با یکدیگر بوده‌اند و این موضوع چالش جدی مردم استان سمنان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ نان قوت غالب مردم است و می‌بایست حداقل از کیفیت لازم برخوردار باشد تا سفره مردم از این نعمت الهی خالی نشود.

در استان سمنان متأسفانه مسئله کیفیت و کمیت نان همواره در تقابل با یکدیگر بوده‌اند و این موضوع چالش جدی مردم استان سمنان است.

اخیراً در مصوبه‌ای کشوری قیمت نان در استان سمنان ۲۵ درصد افزایش یافت در حالی که مردم استان سمنان از کیفیت آن چندان رضایت ندارند و این موضوع بدون پیوست رسانه‌ای و اطلاع قبلی شهروندان انجام گرفت.

البته به گفته مسئولان، سمنان آخرین استانی است که افزایش قیمت داشته و این امر به جهت ترمیم هزینه‌های تحمیل شده بر نانوایان انجام   شده است.

از این رو به جهت بررسی ابعاد چرایی افرایش قیمت نان و موضوع کیفیت نان در میزگری با حضور اعضای شورای آرد و نان به آن پرداخته شد.

28 نانوایی در سمنان اخطار کتبی دریافت کرده‌اند

مهناز معالی رئیس مرکز بهداشت و عضو شورای آرد و نان استان سمنان در این میزگرد با بیان اینکه عرضه نان باکیفیت و بهداشتی همواره مدنظر این شورا بوده است، گفت: بالغ بر ۸۰ درصد نانوایی‌ها با حضور دستگاه‌های ذیربط مورد رصد قرار گرفته‌اند.

این عضو شورای آرد و نان ابراز کرد: ۱۵۰ نانوایی در سطح شهرستان سمنان به‌صورت ویژه مورد رصد بهداشتی قرار گرفته‌اند که در نتیجه این بازرسی‌ها پنج  نانوایی به مراجع قضائی معرفی شدند و دو نانوایی پلمب شده و ۲۸ نانوایی هم اخطار کتبی دریافت کردند.

مجتمع‌های نان در سمنان راه‌اندازی می‌شود 

محمد بهرامی نیز در این میزگرد در توضیح بررسی کیفیت نان در سطح شهرستان سمنان گفت: بازرسی‌های انجام شده از سطح نانوایی‌های استان با حضور بازرس اصناف و بازرس تعزیرات و بازرس اداره بهداشت و کارشناس اداره غله انجام می‌گیرد.

وی در ادامه افزود:  بازرسی‌ها با بررسی تمام جوانب کار انجام شده و به همین دلیل قابل استناد است که کم‌کاری در این زمینه صورت نگرفته است.

رئیس شورای آرد و نان همچنین توضیح داد که افزایش قیمت نان با پیشنهاد شورای عالی آرد و نان استان سمنان انجام شده و تصویب آن در سطح ملی انجام شده است.

بنا به گفته این مقام مسئول به جهت دستمزدهای پایین بسیاری از نانوایی‌ها  دچار مشکل شده بودند و بسیاری از خبازهای باتجربه به جهت دستمزد بهتر در حال مهاجرت به شهرهای دیگر بودند و این موضوع معصل بزرگی برای سمنان بود.

بهرامی با بیان اینکه تعداد نانوایی‌ها در شهرستان سمنان به نسبت جمعیت کم است، اظهار کرد: متأسفانه در گذشته به دلایل واهی مجوز تأسیس نانوایی صادر نمی‌شد که خوشبختانه با ورود بنده این معضل حل شده و به افرادی که پس از تحقیق محرز شود واقعاً کننده‌کار هستند مجوز نانوایی اعطا می‌شود.

 این مقام مسئول همچنین از تلاش برای راه‌اندازی مجتمع‌های نان در سمنان خبر داد و افزود: مجتمع‌های نان با دو هدف تأمین نان در سوپرمارکت‌ها و همچنین ایجاد نانوایی در مکان‌هایی که نیاز به نانوایی وجود دارد، اما به‌دلیل قیمت تجاری بالای ملک در آن نقطه کسی رغبت به راه اندازی آن نمی‌کند در نظر گرفته شده است.

رئیس شورای آرد و نان با ابراز تأسف از عدم پیوست رسانه‌ای برای افزایش قیمت نان در سطح شهرستان سمنان تصریح کرد: جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری شامل این موارد هم می‌شود، چرا که اگر اطلاع‌رسانی به درستی انجام شود و دلیل افزایش قیمت برای مردم گفته شود قطعاً اعتراضی هم صورت نمی‌گیرد.

ارجاع 108 پرونده نانوایان متخلف به تعزیرات

حسین نظری نیز در ادامه این میزگرد در مورد اقدامات نظارت و بازرسی نهاد تعزیرات از نانوایی‌های سطح سمنان گفت: در طول سال به صورت میدانی گشت‌های نظارتی اداره تعزیرات برقرار است و  افراد متخلف برابر قانون با آن‌ها برخورد شده و اشد مجازات برایشان در نظر گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: تاکنون طی بازرسی‌های انجام گرفته در سال جاری 108 مورد پرورنده به تعزیرات حکومتی ارسال شده که به‌دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر کشور سعی شده در بیش‌تر موارد که فرد سابقه تخلف ندارد قائل به تذکر شویم.

رئیس گشت مشترک تعزیرات  استان سمنان توضیح داد که برای 108 پرونده فوق در مجموع یک میلیارد و 731 میلیون و 958 هزار و 400 ریال و در حوزه بهداشتی 152 ریال جریمه در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول بیش‌ترین تخلفات واحدهای نانوایی را مربوط به کم‌فروشی و عدم رعایت ساعت کاری دانست و توضیح داد: قطعاً برای این موارد مجازات بازدارنده در نظر گرفته شده است، اما در برخی موارد عدم رعایت ساعت کاری سهواً و به‌دلیل عدم درج مرخصی در سامانه مربوطه بوده است.

نظری همچنین تاکید کرد که از این پس به جهت افزایش قیمت نان نظارت‌ها بسیار جدی‌تر خواهد بود و هر نوع تخلف چه در موارد کمی و چه کیفی و یا فروش اجباری نان با قاطعیت کامل برخورد خواهد شد.

محمودرضا فیرزویان نیز در این میزگرد به دلایل افزایش قیمت نان اشاره کرد و توضیح داد: مولفه‌های دخیل در افزایش قیمت بسیار زیاد هستند از جمله می‌توان به افزایش صد درصدی قیمت خمیرمایه اشاره کرد.

بنا به گفته وی، افزایش دستمزد و بیمه کارگران و و همچنین نرخ بهای آب و برق و گاز و اجاره‌بها همه و همه سبب شده است که دخل و خرج نانوایان به هم بخورد و زمینه نارضایتی آن‌ها را ایجاد کند.

وی همچنین توضیح داد که آخرین افزایش قیمت نان مربوط به 27 آبان سال گذشته بوده  که قیمت نان از 16 تا 25 درصد بسته به نوع نان افزایش داشته است.

آرد مورد نیاز نانوایان باکیفیت است 

مهدی عبدوس همچنین در این میزگرد گفت: این نهاد تمام تلاش خود را در جهت ارائه پارامترهای مناسب برای توزیع آرد مناسب انجام داده است و در این راستا تلاش شده است که آرد مناسب از منابع داخلی و خارجی باکیفیت و مرغوب تهیه شود.

بنا به گفته وی بخش دیگری از کیفیت نان به مهارت نانوا برمی‌گردد که در این راستا خبازان نیز مهارت‌ها و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند.

کارشناس اداره کل غله سومین عامل پخت نان باکیفیت را مربوط به ماشین‌الات مورد نیاز نانوایان دانست و تصریح کرد: خوشبختانه تمام تجهیزات نانوایان در چند سال اخیر به‌روز شده است.

وی همچنین در مورد بررسی کارشناسی آرد نیز اذعان کرد: آرد مربوطه با آزمایش‌های تشخیصی و تخصصی و نمونه‌گیری مرتباً بررسی می‌شود و مردم از جهت کیفیت و مواد مغذی آرد اطمینان کامل داشته باشند.

این مقام مسئول از وجود پنج کارخانه آرد در سطح استان سمنان خبرداد و افزود: در هر شهرستان یک کارخانه آرد وجود دارد و نانوایان این اختیار را دارند که از هر کارخانه‌ای که می‌خواهند آرد خود را تهیه کنند و این موضوع سبب رقابت بین کارخانه‌ها نیز خواهد شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از