حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1405/04/16 شمسی | 2026/07/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
جام جهانی 2026؛ پیروزی سیاست بر فوتبال بود
آمریکا فوتبال را باخت، فیفا اخلاق را؛

جام جهانی 2026؛ پیروزی سیاست بر فوتبال بود

جام جهانی ۲۰۲۶ در حالی زیر سایه سیاست رفت که فیفا با تعلیق کارت قرمز بازیکن آمریکا، اخلاق فوتبال را باخت؛ اما شکست سنگین میزبان برابر بلژیک نشان داد سیاست هم همیشه ناجی زمین نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، جام جهانی 2026 از همه جهات متفاوت با ادوار گذشته است؛ از نحوه برخورد با تیم‌ها گرفته تا حاشیه‌هایی که در مورد کمپ‌های تیم ملی مختلف وجود داشت. بدون شک اما اوج این اتفاقات دخالت مشخص و بارز سیاست در فوتبال است. 

این موضوع گریبان تیم ملی ایران را گرفت و در ماجرای ویزاها، عدم اجازه برای سفر زودهنگام به محل مسابقات و مسائل دیگر خود را نشان داد. خوشحالی و رقص وزیر امنیت داخلی آمریکا بعد از حذف ایران دقیقاً نشان‌دهنده عمق آنچه در این مدت وجود داشت؛ بود. 

با این وجود آمریکا که تصور می‌کرد با استفاده از شرایط میزبانی می‌تواند به مراحل بالاتر صعود کند مقابل بلژیک تحقیر آن هم در شرایطی که اتفاقی عجیب درست یک روز پیش از بازی رخ داد. بیشتر بخوانید فدراسیون بلژیک فیفا را تهدید کرد با دخالت مستقیم کاخ سفید و مشخصاً رئیس جمهور آمریکا، کارت قرمز فولارین بالوگان تعلیق شد. 

مهاجم تیم ملی فوتبال آمریکا در دیدار قبلی تیمش مقابل بوسنی در مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام جهانی 2026، به دلیل خطای خشن روی بازیکن حریف با کارت قرمز مستقیم داور جریمه شد. جام جهانی 2026 , ترامپ به صراحت اعلام کرد که با اینفانتینو در این باره تماس گرفته است. 

در نهایت رئیس فیفا که عملاً دست‌نشانده ترامپ و به نوعی مستخدم آمریکاست کارت قرمز این بازیکن را لغو کرد غافل از اینکه حضور او هم در مسابقه فایده‌ای ندارد و آمریکا در خاک خودش با نتیجه 4 بر یک شکست خورد. بالوگان برابر بلژیک 90 دقیقه بازی کرد و تنها سه شوت زد تا آبروریزی جهانی فیفا و آمریکا بیشتر به چشم بیاید. 

اینفانتینو در توجیه این اتفاق گفته بود که ارکان قضایی فدراسیون جهانی مستقل هستند اما چه کسی است که این موضوع را باور کند و نداند که فیفا برای خوشایند آمریکا کار می‌کند. همان‌طور که اینفانتینو در جریان قرعه‌کشی جام جهانی جایزه «من‌درآوردی» صلح را به رئیس جمهور جنایتکار آمریکا اهدا کرد؛ همان فردی که جنگ‌های زیادی را به راه می‌اندازد و بعد از مدتی خودش را در نقش ناجی جا می‌زند! همان‌که دستش به خون بسیاری از افراد آغشته است. 

حالا وقتش است که ترامپ با یک تلفن آمریکا را به جام برگرداند و وزیرش هم بعد از این اتفاق از خوشحالی برقصد! دنیا که قانون و حساب و کتاب ندارد؛ شاید به یکباره دیدیم که آمریکا با وجود حذف شدن و با حکم «ارکان مستقل فیفا» تا فینال جام جهانی هم پیش رفت! 

منبع: تسنیم

انتهای خیر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!