طی 2 سال صورت گرفت؛
خروج ۶.۵ میلیون ایرانی از خط فقر
طی دو سال، نرخ فقر بر اساس خط درآمدی ۶.۸۵ دلار در روز، ۷.۴ درصد کاهش یافت و به ۲۱.۹ درصد در سال ۲۳-۲۰۲۲ رسید. یعنی ۶.۵ میلیون نفر از این خط فقر بالا کشیده شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ در حوزه هدفمندسازی یارانهها میانگین رشد سالانه یارانه نقدی و غیرنقدی و مستمری پرداختشده در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ برابر با ۳۹ درصد بوده درحالیکه در سه سال اول دولت سیزدهم این پرداختها به طور میانگین سالانه حدود ۸۳ درصد رشد داشته است.
در حوزه حقوق و دستمزد، دولت سیزدهم تلاش کرد تا آثار افزایش رشد اقتصادی در دستمزد نیروی کار دولتی و خصوصی، نمود یابد. در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ حقوق و دستمزد دولتی، به طور متوسط ۱۶ درصد رشد کرده است. این در حالی است که رشد حقوق و دستمزد دولتی در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به طور متوسط ۳۹ درصد بوده است. حداقل حکم کارگزینی نیروی کار دولتی نیز در سهساله آخر دولت دوازدهم به طور متوسط هرساله ۳۵ درصد و در دولت سیزدهم هر ساله ۳۹ درصد رشد کرده است. همچنین مطابق با مصوبات شورایعالی کار، حداقل دستمزد نیروی کار در بخش خصوصی در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به طور متوسط ۲۶ درصد و در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به طور متوسط ۳۹ درصد رشد کرده است.
بر اساس گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، همانگونه که از این دادهها پیداست، رشد دستمزدهای خصوصی و دولتی در دولت سیزدهم بیش از دولت دوازدهم است. همچنین در دولت سیزدهم، دستمزد خصوصی و دولتی به طور متوازن رشد کرده است؛ اما در دولت دوازدهم، رشد دستمزد دولتی همواره بیش از دستمزد خصوصی بوده است.
در همین حال بر اساس گزارش بانک جهانی بین سالهای ۲۱-۲۰۲۰ و ۲۳-۲۰۲۲ با احیای اقتصاد، فقر در کشور کاهشیافته است. طی دو سال، نرخ فقر بر اساس خط درآمدی ۶.۸۵ دلار در روز، ۷.۴ درصد کاهش یافت و به ۲۱.۹ درصد در سال ۲۳-۲۰۲۲ رسید. یعنی ۶.۵ میلیون نفر از این خط فقر بالا کشیده شدند. جمعیتی که در زیر خط فقر درآمدی ۳.۶۵ دلار در روز قرار داشتند نیز ۲.۲ درصد کاهش یافت و به ۳.۸ درصد از کل جمعیت کشور رسید.
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای خبر/