مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی مطرح کرد:
طلای سرخ، امیدی تازه در زمینهای تشنه سمنان
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: بهدنبال کاهش منابع آبی و افت سطح چاهها، کشت زعفران راهکاری اقتصادی و پایدار برای کشاورزان استان سمنان است.
مهدی قرائیان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به آخرین آمار ثبت شده از کشت زعفران در استان گفت: سطح زیرکشت زعفران در استان سمنان به ۶۴۸ هزار و ۹۰۰ مترمربع رسیده است و این آمار در مقایسه با سالهای گذشته رشد محسوسی داشته است.
وی افزود: بیشترین سطح زیرکشت مربوط به شهرستانهای شاهرود و میامی است، اما در تمامی شهرستانهای استان از جمله سمنان، دامغان و مهدیشهر نیز کشت زعفران انجام میشود. این محصول با شرایط اقلیمی متنوع استان سازگاری بالایی دارد و از مناطق سرد تا مناطق نسبتاً گرم قابلیت کشت دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به مزیتهای کشت زعفران گفت: این محصول کمآببر است و بخش عمده نیاز آبی خود را از بارندگیهای پاییز و زمستان تأمین میکند. در مناطقی مانند مرز شمالی میامی و منطقه کاوش، زعفران حتی بهصورت کاملاً دیم و بدون آبیاری کشت میشود.
وی ادامه داد: با توجه به افت منابع آب زیرزمینی و خشکسالیهای پیدرپی، زعفران یکی از مطمئنترین گزینهها برای کشاورزان استان محسوب میشود؛ زیرا در فصل تابستان که بحران کمآبی تشدید میشود، گیاه در مرحله کمون قرار دارد و نیاز آبی ندارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از توسعه روشهای نوین کشت خبر داد و گفت:در سالهای اخیر عملیات کشت با دستگاه پیازکار زعفران و آبیاری با روشهای مکانیزه مانند بارانی انجام میشود. حتی برداشت مکانیزه نیز بهصورت آزمایشی در برخی مزارع آغاز شده است.
قرائیان کیفیت زعفران استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: زعفران تولیدی استان از نظر شاخصهایی مانند رنگ و مواد مؤثره در سطح رقابتی قرار دارد و قابلیت صادرات دارد. هرچند شرکتهای بزرگ صادرکننده در استان مستقر نیستند، اما تولیدکنندگان با تجار فعال در این حوزه همکاری دارند.
این مقام مسئول درباره مشکلات زعفرانکاران نیز اظهار کرد: هزینه بالای تأمین پیاز زعفران مهمترین چالش ایجاد مزرعه جدید است. خوشبختانه از نظر آفات و بیماریها مشکل جدی وجود ندارد و تنها لازم است مقررات قرنطینهای در انتقال پیازها رعایت شود.
قرائیان همچنین از فعالیت شرکت زعفران «دکتر امین» بهعنوان بزرگترین مزرعه و واحد فرآوری زعفران استان یاد کرد و افزود: این مجموعه علاوه بر تولید زعفران خشک، فرآوردههایی مانند کُرید را نیز استحصال و به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر میکند.
وی در پایان تأکید کرد: مشکل اصلی صادرات زعفران بستهبندی نیست، بلکه نبود بازار پایدار و سازوکارهای تجاری بینالمللی است که باید تقویت شود.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!