بررسی اتفاقات یک سال فوتبال کشور؛
2 تیم فدراسیون فوتبال را نجات دادند
فوتبال ایران در سال گذشته نتوانست انتظارات اهالی این رشته پرطرفدار را برآورده کند که دراینبین سهم امیر قلعهنویی و شاگرد سابقش در تلخ کردن کام مردم بیشتر از سایرین بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ فوتبال ایران در سال ۱۴۰۲ بار دیگر با چالشهایی مواجه شد که همواره در حال تکرار بوده و مدیران فدراسیون با استفاده از تمام ظرفیتهای مدیریت خود نتوانستند در بخش قابلتوجهی از آنها کاری از پیش ببرند تا مشخص شود برای پیشبرد اهداف ملی نیاز به جدیت بیشتر و حمایت همهجانبه از سوی دستگاههای مختلف دارد.
رؤیای المپیک همچنان باقی ماند
تیم فوتبال امید ایران در مسیر کسب سهمیه صعود به المپیک پاریس با تصمیم امیر قلعهنویی و موافقت مهدی تاج در اختیار رضا عنایتی قرار گرفت. تیمی که از آن بهعنوان نسل طلایی جدید فوتبال کشور یاد میشد؛ اما این تیم در همان دور اول ناکام ماند تا حسرتبهدل برای صعود به المپیک بماند.
عنایتی پس از حذف ناباورانه تیم امید نهتنها عذرخواهی نکرد؛ بلکه عملکرد تیمش را قابلقبول دانست تا نشان دهد نهتنها ازدسترفتن این رؤیا برایش مهم نیست؛ بلکه فرار روبهجلو بهترین راهکار برای خروج از سیبل منتقدانش است.
قلعهنویی نیز با وجود حمایت همهجانبه از انتخاب عنایتی در مسیر المپیک، مسئولیت آن را نپذیرفت تا نشان دهد برای او هم شکست طلسم راهیابی به یکی از مهمترین رویدادهای ورزشی جهان از اهمیت زیادی برخوردار نیست.
نوجوانان پدیده شدند
تیم فوتبال نوجوانان بدون شک بهترین نتیجه را در بین تمام تیمهای ملی کشور گرفت. آنها پس از کسب مجوز حضور در جام جهانی زیر ۱۷ سال دنیا توانستند برزیل را ببرند تا اینگونه تبدیل به پدیده فوتبال ایران شوند. نسلی که با هدایت حسین عبدی توانست به این توفیق برسد تا فدراسیون فوتبال نیز از فشار مضاعف منتقدانش در بحث نتیجهگیری تیمهای ملی کمی خارج شود.
حسرت قهرمانی در آسیا با قلعهنویی تمدید شد
تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای ۲۰۲۳ آسیا با در اختیار داشتن باتجربهترین بازیکنها و هدایت امیر قلعهنویی توانست در جمع چهار تیم پایانی راه پیدا کند. آنها ژاپن را هم شکست دادند تا یکی از بختهای مهم قهرمانی باشند اما شکست سه بر دو مقابل قطر مانع از صعود به فینال شد تا حسرت کسب جام قهرمانی بیش از نیمقرن شود.
برنز جهان برای ساحلی بازان
تیم فوتبال ساحلی ایران بهترین نتیجه را در بین تمام تیمهای رده ملی گرفت. آنها در مسابقات جام جهانی ساحلی توانستند مقام سوم را کسب کنند تا با برنز این رقابتها به کشور بازگردند و نتیجهای درخشان را به ویترین فوتبال کشور اضافه کنند.
VAR نصف و نیمه
مهدی تاج در آخرین روزهای ۱۴۰۱ در مصاحبهای مفصل با خبرنگاران اعلام کرد آوردن سیستم داور ویدئویی در فوتبال باشگاهی کشور یکی از اهداف اصلیاش است. اتفاق مهمی که میتوانست تنشهای داخل مستطیل سبز را به حداقل برساند. فدراسیون فوتبال با وجود قانون استفاده از این سیستم توسط خود باشگاهها تصمیم گرفت برای اولینبار در دربی رفت پایتخت بین استقلال و پرسپولیس در فصل جاری از آن استفاده کند. VAR استفاده شد؛ اما عملکرد موعود بنیادی فر بحثهای مختلفی را مطرح کرد تا آموزش داوران برای استفاده از این سیستم چالش دیگری را برای فدراسیون به همراه داشته باشد.
ازاینرو تاج تصمیم گرفت داوران بینالمللی را در گروههای مختلف راهی عربستان و تاجیکستان و ازبکستان کند تا آنها مدرک لازم برای استفاده از این سیستم را دریافت کنند.
الزام AFC برای استفاده از این سیستم باعث شد تا در بازیهای لیگ قهرمانان آسیا به میزبانی تیمهای پرسپولیس، نساجی مازندران و سپاهان اصفهان از این سیستم نیز استفاده شود.
بااینحال عدم تجهیز ورزشگاههای میزبان لیگ برتر فصل بیست و سوم در سال ۱۴۰۲ باعث شد تا VAR در بازیهای داخلی تنها یکبار دیگر در دربی برگشت مورداستفاده قرار بگیرد.
تکنولوژی مهم صنعت فوتبال که قطعاً در سال ۱۴۰۳ باید مورداستفاده قرار بگیرد تا کمتر از همیشه شاهد انتقادات تندوتیز از سوی داوران باشیم.
مهدی تاج در آخرین مصاحبه خود در خصوص VAR که ۲۳ بهمنماه داشت اعلام کرد ۶ دستگاه از این سیستم وارد کشور شده است؛ اما باز هم این تعداد نمیتواند پاسخگوی لیگ برتر کشور باشد.
سیستمهایی که باید توسط باشگاهها در ورزشگاههای اختصاصی آنها تعبیه شود؛ اما فدراسیون همچنان مسئول اصلی تأمین و تجهیز این سیستم است که حالا یکی از اهداف اصلی فدراسیون تحت دستور تاج برای سال نو باید باشد.
حالا در سال نو اهداف فدراسیون فوتبال چیزی جز ادامه تحقق مهمترین نکات همچون استفاده از سیستم داور ویدئویی و ترسیم نقشه راه برای شکستن طلسم تیمهای ملی در ردههای مختلف نیست.
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای خبر/