حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
سقوط پروپاگاندای رسانه‌ای اسرائیل
یادداشت؛

سقوط پروپاگاندای رسانه‌ای اسرائیل

دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی استان سمنان در یادداشتی اختصاصی نوشت: پروپاگاندای رسانه‌ای اسرائیل برای بزرگ‌نمایی ابعاد حمله تجاوزکارانه به ایران تلاش می‌کند اما واکنش محافل رسانه‌ای مؤید ضعیف‌بودن حملات است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی استان سمنان در یادداشتی اختصاصی نوشت: گرچه تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی بامداد دیروز آغاز شد اما روزهاست که جنگ رسانه‌ای مرتبط با این مسئله به شیوه‌های گوناگون رسانه‌ای ذهن مخاطبان دنیای مجازی را نشانه رفته است.

پروپاگاندای صورت گرفته در پی انتشار اسناد نظامی اسرائیل در رسانه‌ها خود به‌تنهایی بیانگر جنگ روانی پیچیده‌ای است که این رژیم با هدف پریشان‌سازی افکار عمومی بدان اقدام ورزید.

از دقایق نخستین تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران، انتشار تصاویر آرشیوی و جعلی همچون تصویر آتش‌سوزی پالایشگاه در سال‌۲۰۲۱ به جای تصاویر حملات صورت گرفته به خاک ایران، آن هم توسط وزیر جنگ اسرائیل، خود بیانگر ناموفق بودن اسرائیل در دستیابی به اهداف مورد انتظارشان بوده است.

آنچه در واقع اتفاق افتاد و آنچه مانند همیشه رسانه‌های غربی به تصویر کشیدند دو روی کاملاً متفاوت از یک سکه بود؛ اما مسئله مهم تلاش همین رسانه‌ها در کتمان قدرت بالای پدافندی ایران و انتشار تصاویر عملکرد خارق‌العاده سامانه پدافندی ایران بود.

آرامش حاصل از رهگیری موفق پرتابه‌های اسرائیل تا بدانجا بود که کاربران شبکه‌های اجتماعی به تولید محتواهای طنازانه‌ای یا به‌دنبال اثری از آثار پرتابه‌های اسرائیل چشم به آسمان دوخته بودند و یا پناه گرفتن زودهنگام نتانیاهو و وزیر جنگ اسرائیل با چهره‌ای مضطرب و نامطمئن را به سخره گرفتند.

روایت‌ صورت گرفته در فضای مجازی صرفاً به پروپاگاندای رسانه‌های غربی و طنازی کاربران ایرانی محدود نشد و رسانه‌های عبری زبان در واکنش به تحرکات نظامی اسرائیل، این اقدام را ناامیدکننده و ناچیز برشمردند. 

باید در نظر داشت در دنیای مجازی و در مقابل هجمه‌ رسانه‌های غربی همه ما بخشی از این نبرد بوده‌ایم و با کشمکش‌های اطلاعاتی بی‌شماری احاطه شده‌ایم که با این اطلاعات در تلاشند تا درک ما را از واقعیت‌های رخ داده در جهان و کشور تغییر دهند.

اینترنت و فضای مجازی بسان میدان جنگ است و نبرد در این میدان مداوم، نزدیک و مسری‌ست.

انتشار اخبار جعلی تهدیدی جدی برای اجتماع و امنیت کشور است؛ این اخبار که قریب به ۷۰ درصد بیشتر از محتواهای صحیح و واقعی در فضای مجازی منتشر می‌شود؛ جعلی و یا به دور از واقعیت بوده و همین مسئله با اثرگذاری بر باور عمومی، بر نگرش و سلامت جامعه نسبت به مسائل پیرامون، اثرات سوئی دارد.

سواد رسانه‌ای یا به‌عبارتی قدرت دسترسی، تحلیل، ارزیابی و انتقال اطلاعات و پیام‌های رسانه‌ای که بر اساس آن، مخاطب قادر به شناخت و تحلیل پیام تولیدات متنوع رسانه‌ای شده؛ توانایی اعتبارسنجی و تشخیص دروغ از حقیقت را به فرد اعطا می‌کند.

تنها راه مقابله با این هجمه و جنگ مجازی مجهز شدن به سلاح سواد رسانه‌ای و به‌دست آوردن دیدگاه انتقادی است تا هر خبر جعلی و غیرواقعی به راحتی ذهن ما را به احاطه خود درنیاورده و باور ما را نسبت به حقایق دست‌خوش انحراف و خطا نکند.

یادداشت: زینب زارعی- دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی استان سمنان

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.