یک کارشناس مسکن:
علت طولانیشدن پروژههای نهضت ملی مسکن چیست؟
یک کارشناس مسکن با انتقاد از رویکرد توسعه عمودی شهرها گفت: این سیاست یکی از عوامل اصلی مشکلات موجود در پروژههای مسکن ملی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» به نقل از خبرگزاری «راه دانا»؛ فرشید ایلاتی، در تشریح عوامل زمانبر شدن ساخت پروژههای مسکن ملی به رویکرد وزیر راه و شهرسازی به توسعه عمودی اشاره کرد و گفت: این سیاست را یکی از دلایل اصلی مشکلات فعلی در این حوزه به خصوص طولانی شدن مدت ساخت این پروژهها دانست.
سیاست عمودی سازی هزینه و زمان ساخت مسکن را افزایش میدهد
ایلاتی توضیح داد: وزیر در زمان معاونت خود در وزارت راه و شهرسازی چندان موافق توسعه افقی و الحاق زمین به محدوده شهرها نبود. این در حالی است که این سیاست عمودی سازی نه تنها هزینههای ساخت و ساز را افزایش داده، بلکه مدت زمان اجرای پروژهها را نیز به طور قابل توجهی طولانیتر کرده و سازندگان در ساخت مجبور هستند از تجهیزات خاص شهرسازی در بلندمرتبهسازی استفاده کنند که این هم به نوبه خود در سرعت پروژه ها موثر است.
نقش نظارتی مجلس در اجرای دقیق قانون ساماندهی زمین و مسکن
این کارشناس مسکن تأکید کرد که مجلس و کمیسیون عمران باید در برابر این تصمیمات از بازوی نظارتی خود استفاده کنند تا اجرای طرح گسترش افقی شهرها به سرعت عملیاتی شود و به جای عمودی سازی خانه های یک تا سه طبقه با اعطای زمین و وام ساخت در دستور کار قرار بگیرد.
ایلاتی به نامه اخیر وزیر راه و شهرسازی در خصوص تراکمسازی در شهر کرمان اشاره کرد و افزود: این گونه سیاستها متضاد با تصمیم مجلس در آزادسازی زمین و اعطای آن به مردم است و باعث کندی در ساخت و تحویل خانههای نهضت ملی مسکن شده است.
وی همچنین به تأثیرات منفی توسعه عمودی بر هزینهها و زمان ساخت پرداخت و اظهار داشت: «این سیاست منجر به افزایش تورم و بهای تمام شده پروژهها برای مردم شده است.»
عمودی سازی در تضاد با قانون اعطای زمین است
این کارشناس مسکن افزود: این اقدامات نه تنها در تضاد با قانون برنامه هفتم توسعه است بلکه اجرای قانون سامان دهی زمین ومسکن را هم عقب خواهد انداخت و در راستای اجرای این قانون باید زمینهای احتکار شده برای رفع نیاز مسکن استفاده شود.
این فعال حوزه مسکن تأکید کرد که مجلس باید وزیر را به کمیسیون عمران و صحن علنی مجلس برای پاسخگویی دعوت کند.
وی تأکید کرد: این مسائل در شرایط کنونی نیازمند توجه و اقدام فوری هستند تا مشکلات فعلی در حوزه مسکن حل و فصل شود.
انتهای خبر/