سلامت باشید؛
فایدههای شگفتانگیز تبکردن بدن

زمانی که دمای بدنتان از ۳۷ درجه سانتیگراد باشد بیشتر میشود؛ یعنی تب دارید. شاید تابهحال نمیدانستید، اما این تب داشتن برای بدن مفید است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت، آیا تابهحال به این موضوع فکر کردهاید که چرا وقتی تب میکنید، دمای بدنتان بالا میرود؟ بالارفتن دمای بدن یک مکانیسم طبیعی است که علائم ناخوشایندی را با خودش به همراه داشته باشد و زمانی اتفاق میافتد که دمای بدن بالاتر از حد طبیعی باشد و یک مکانیسم محافظتی است که اکثر افراد آن را در زندگی تجربه میکنند.
دلایل زیادی برای تبکردن افراد وجود دارد. در واقع تب یک پاسخ بدنی است که نشان میدهد بدن در حال تلاش برای مقابله است. زمانی که دمای بدنتان از ۳۷ درجه سانتیگراد باشد بیشتر میشود؛ یعنی تب دارید. شاید تابهحال نمیدانستید، اما این تب داشتن برای بدن مفید است
انواع تب
بهعنوان یک قانون کلی، دمای بدن افراد در هر حالتی که بالای ۹۸ درجه فارنهایت باشد، یعنی تب کرده است که چهار نوع تب داریم:
تب پایین که بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت نمیرود.
تب معمولی زمانی اتفاق میافتد که دمای بدن بین ۱۰۰ تا ۱۰۲ درجه فارنهایت است.
تب بالا که بیشتر از ۱۰۲ درجه فارنهایت است.
تب شدید که بیش از ۱۰۴ درجه فارنهایت است.
اگر دمای بدن بالای ۱۱۰ درجه فارنهایت یا ۳۹ درجه سانتیگراد برسد، وضعیت خطرناک خواهد شد و نیاز به مراجعه به پزشک دارد
راز شگفتانگیز در پس تبکردن بدن
هیپوتالاموس بخشی از مغز است که مسئول تنظیم دمای بدن است و هنگام تب سیگنالهایی را برای افزایش تولید مولکولهایی به نام پیروژن در خون ارسال میکند.
پیروژن یکمادهای است که هنگام تب تولید میشود که ممکن است همان پلی ساکارید ها، آلودگیها و یا محصولاتی باشد که توسط دیواره سلولی باکتریهایی تولید میگردد. سیستم ایمنی عامل ایجاد التهاب میشود و مکانیسم دفاعی را برای بدن انسان ایجاد میکند و در نتیجه خودش را با تب و بالارفتن دمای بدن نشان میدهد.
در واقع سیستم داخلی بدن امیدوار است که با افزایش دما بتواند تغییراتی را برای بدن فرد ایجاد کند و سلامت او را افزایش دهد و باکتری و میکروبها را دفع کند، زیرا اکثر عفونتها و باکتریها و ویروسها در دمای بالای ۹۹ درجه فارنهایت دوام نمیآورند و جان خود را از دست میدهند.
دمای بدن
زمانی که دما بالا میرود، میکروارگانیسمها دیگر تولید نمیشوند. حداقل از سرعت تولید آنها کاسته میشود و در نتیجه میزان آسیبپذیری کاهش پیدا کرده و سیستم ایمنی تقویت خواهد شد.
تب واکنش بدن در برابر عوامل خارجی است که اگر از توان ما خارج شود، علیه ما روی میآورد. ولی سؤال اینجاست که اگر تب میتواند مضر باشد، بدن چرا درجه حرارت خود را افزایش میدهد؟ تب به مبارزه با بیماری کمک میکند، اما همچنین میتواند منجر به مرگ شود یا در شرایط شدید بالینی آسیب جبرانناپذیری ایجاد کند.
بااینحال، این سؤال ایجاد میشود: آیا پزشکان اجازه افزایش دمای بدن را میدهند؟ و اگر چنین است، تا چه حد؟ این یک بحث فعلی در زمینه پزشکی است، درحالیکه برخی از متخصصان ترجیح میدهند تب را در سطح متوسط حفظ کنند تا سیستم ایمنی بدن بهتر پاسخ دهد، برخی دیگر موافق تلاش برای کاهش آن با داروهای ضد تب هستند
صداوسیما
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!