حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/06/29 شمسی | 2024/09/19 میلادی
با وجود مخالفت‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛

مجلس به یار زنگنه رأی اعتماد می‌دهد؟

مجلس به یار زنگنه رأی اعتماد می‌دهد؟

محسن پاک‌نژاد به‌عنوان گزینه نهایی وزارت نفت کابینه پزشکیان به مجلس معرفی شده است که با واکنش‌های منفی بدنه صنعت نفت و تعدادی از نمایندگان مواجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ به نقل از خبرگزاری «راه دانا» محسن پاک‌نژاد به‌عنوان گزینه نهایی وزارت نفت کابینه پزشکیان به مجلس معرفی شده است که با واکنش‌های منفی بدنه صنعت نفت و تعدادی از نمایندگان مواجه شده است؛ مهم‌ترین دلیل بازخوردهای منفی، به رابطه عمیق او و بیژن زنگنه مربوط است که زمینه پاسخ منفی بهارستان به وی را به وجود آورده است.

پاک‌نژاد از دورانی که بیژن زنگنه در وزارت نیرو حکمرانی می‌کرد با او جوش خورد. در دوره‌ای که اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور و زنگنه وزیر نیروی آن بود، پاک‌نژاد به کمک او رفت و در حراست وزارت نیرو همکاری خود را با زنگنه آغاز کرد. همکاری او با وزیر وقت نیرو ادامه داشت و پرونده‌های ویژه این وزارتخانه را پیگیری کرد تا اینکه در سال 1376 ، سید محمد خاتمی بیژن زنگنه را برای وزارت نفت به مجلس معرفی کرد.

با رأی اعتماد مجلس به زنگنه، او راهی وزارت نفت شد و پاک‌نژاد را هم با خود به این وزارتخانه برد؛ پاک‌نژاد به‌شدت مورد اعتماد زنگنه بود و در پرونده‌‌های حساسی مانند استات اویل، نماینده او در کارگروه بازرسی فرا وزارتخانه‌ای بود. پاک‌نژاد هشت سال تمام مأموریت‌های ویژه زنگنه را انجام داد؛ ولی در سال 1384 که دولت عوض شد، پاک‌نژاد در گوشه‌ای از وزارت نفت به کار خود مشغول بود.

در سال 1392 با معرفی زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی نفت، پاک نژاد به میان آمد و از افراد حلقه‌یک زنگنه شد. عصر روزی که زنگنه توانست رأی اعتماد مجلس را بگیرد، بلافاصله به وزارت نفت رفت و پس از انتصاب مسئول دفتر خود، برای پاک نژاد حکم زد و وی را به سرپرستی اداره‌کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی منصوب کرد.

چندی بعد هم وی را برای مأموریتی ویژه در نظر گرفت؛ زنگنه او را به شرکت نیکو فرستاد تا خواسته‌های او را محقق کند. با پایان مأموریت او که سر و صدای زیادی هم در مجلس به پا کرد، از لوزان سوئیس به تهران فراخوانده شد و مسئولیت معاونت تولید شرکت ملی نفت را در دست گرفت.

زنگنه یکی از استراتژیک‌ترین سمت‌های سازمانی نفت را که تولید نفت را در ید اختیار خود داشت به پاک‌نژاد داد و چندی بعد هم با ارتقاء او برای پاک‌نژاد حکم معاونت وزیر نفت در امور نظارت بر منابع هیدروکربوری را صادر کرد.

وی تا پایان وزارت زنگنه در کنار او ماند تا اینکه در سال 1400 با خداحافظی زنگنه از نفت، پاک نژاد هم خود را بازنشسته کرد و به فعالیت در بخش خصوصی مشغول شد. کسی فکر نمی کرد روزی پاک نژاد که به مهره زنگنه شهره است به نفت بازگردد، اما کمیته انتخاب گزینه نهایی وزارت نفت که بیش‌تر اعضای آن از نزدیکان زنگنه هستد، او را برای وزارت نفت کاندیدا کردند.

گرچه او جزو نفرات نهایی نبود؛ اما در آب‌نمک خواباندند تا با ردشدن نوذری، سید عماد حسینی و اسحاق جهانگیری در لحظه پایانی به‌عنوان گزینه نهایی برگزیده شود. حالا مهره زنگنه قرار است وزیر نفت شود که همین موضوع موجب بروز انتقادات بسیاری در بدنه صنعت نفت شده است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از