حالت تاریک
  • جمعه, 1405/08/15 شمسی | 2026/11/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
حمایت مردمی، پشتوانه اصلی اقتدار دفاعی کشور
خطیبان جمعه استان سمنان تأکید کردند:

حمایت مردمی، پشتوانه اصلی اقتدار دفاعی کشور

خطیبان جمعه استان سمنان با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی، تقویت توان دفاعی، ترویج فرهنگ اسلامی و ایستادگی در برابر تهدیدهای دشمنان، این مؤلفه‌ها را رمز اقتدار و استقلال کشور دانستند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، خطیبان نماز جمعه استان سمنان با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی، تقویت توان دفاعی و ایستادگی در برابر تهدیدهای خارجی، حمایت مردمی از نیروهای مسلح و اتکا به ظرفیت‌های داخلی را از مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتدار و بازدارندگی کشور دانستند.

آنان همچنین بر ضرورت تقویت ارزش‌های دینی، ارتقای فرهنگ عمومی و ترویج آموزه‌های اسلامی در جامعه تأکید کردند.

وحدت ملی پشتوانه اصلی قدرت دفاعی ایران است

 آیت‌الله مرتضی مطیعی در خطبه‌های نماز جمعه سمنان، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ماهیت نظام سلطه اظهار کرد: نباید نسبت به تغییر سیاست‌های آمریکا با جابه‌جایی احزاب سیاسی این کشور خوش‌بین بود؛ چراکه ماهیت دشمنی این کشور با جمهوری اسلامی ایران با تغییر دولت‌ها و جریان‌های سیاسی دگرگون نمی‌شود.

وی افزود: تصور اینکه می‌توان از طریق امتیازدهی یا اتخاذ رویکردهای سازشکارانه، خصومت آمریکا را متوقف کرد، تصوری نادرست است. هرگونه عقب‌نشینی در برابر زیاده‌خواهی دشمن می‌تواند دستاوردهایی را که با ایثار شهدا و ایستادگی مردم حاصل شده، در معرض آسیب قرار دهد.

امام جمعه سمنان با اشاره به اهمیت موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه و نقش تنگه هرمز در انتقال انرژی جهان تصریح کرد: تحولات اخیر بار دیگر اهمیت این گذرگاه راهبردی را در معادلات بین‌المللی نمایان کرده است.

مطیعی با بیان اینکه تنگه هرمز از ظرفیت‌های مهم ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: شاید در گذشته آن‌طور که باید به اهمیت این موقعیت توجه نشده بود، اما شرایط کنونی نشان داده است که این گذرگاه چه جایگاهی در بازار انرژی و محاسبات قدرت‌های جهانی دارد.

وی ادامه داد: با وجود تلاش برخی کشورها برای تأثیرگذاری بر قیمت نفت، موقعیت راهبردی تنگه هرمز و وابستگی بخش مهمی از انتقال انرژی به این مسیر، از عوامل مؤثر در قدرت بازدارندگی ایران محسوب می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به پیامدهای سیاسی و اقتصادی جنگ علیه ایران برای آمریکا پرداخت و گفت: تجربه تاریخی شکست جیمی کارتر در انتخابات ریاست‌جمهوری پس از ماجرای تسخیر لانه جاسوسی نشان می‌دهد که تحولات مرتبط با ایران می‌تواند بر فضای سیاسی داخلی آمریکا نیز تأثیرگذار باشد.

وی با اشاره به شرایط سیاسی دونالد ترامپ افزود: منتقدان رئیس‌جمهور آمریکا این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا کشورشان وارد جنگی شد که در نهایت نتوانست اهداف موردنظر را محقق کند و دستاورد مشخصی برای واشنگتن به همراه داشته باشد.

مطیعی خاطرنشان کرد: بخشی از انتقادهای مطرح‌شده در آمریکا به افزایش هزینه‌های اقتصادی، بالا رفتن قیمت انرژی و ناتوانی در دستیابی به اهداف اعلام‌شده جنگ مربوط می‌شود.

وی همچنین با اشاره به گزارشی از شبکه فاکس‌نیوز درباره یک نظرسنجی در آمریکا بیان کرد: طبق نتایج اعلام‌شده، ۷۴ درصد شرکت‌کنندگان مخالفت خود با ترامپ را به جنگ این کشور علیه ایران مرتبط دانسته‌اند؛ موضوعی که از نگاه برخی تحلیلگران آمریکایی می‌تواند بر موقعیت انتخاباتی حزب جمهوری‌خواه اثرگذار باشد.

امام جمعه سمنان این شرایط را بیانگر هزینه‌های تحمیل‌شده به آمریکا دانست و ابراز امیدواری کرد که روند تضعیف نفوذ این کشور در منطقه ادامه پیدا کند.

مطیعی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان نیروهای مسلح، بازدارندگی را زمانی مؤثر دانست که دشمن از همان ابتدا بداند هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، هزینه‌ای فراتر از منافع احتمالی آن خواهد داشت.

وی تأکید کرد: توان دفاعی کشور باید به سطحی برسد که هرگونه محاسبه برای تجاوز به ایران با در نظر گرفتن پیامدهای سنگین آن همراه باشد. در چنین شرایطی، دشمن از اقدام خصمانه منصرف خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان با تأکید بر ضرورت پاسخ سریع و مؤثر نیروهای مسلح به هرگونه تهدید افزود: ظرفیت بازدارندگی کشور نباید صرفاً به محدوده جغرافیایی منطقه محدود بماند و دشمن باید بداند که تعرض به جمهوری اسلامی می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای منطقه داشته باشد.

وی حضور مردم در صحنه و حمایت اجتماعی از نیروهای مسلح را یکی از ارکان اساسی قدرت دفاعی کشور برشمرد و گفت: پشتیبانی مردم از مدافعان امنیت و استقلال ایران، نقش تعیین‌کننده‌ای در تقویت توان بازدارندگی دارد.

مطیعی با اشاره به اجتماعات مردمی شب‌های اقتدار اظهار کرد: مردم با وجود مشکلات اقتصادی و دشواری‌های معیشتی، بر ضرورت حفظ استقلال کشور و ایستادگی در برابر تهدیدهای خارجی تأکید دارند.

وی همچنین از مسئولان، فعالان سیاسی و اهالی رسانه خواست در بیان مواضع و انتشار مطالب در فضای مجازی، مصالح عمومی و وحدت جامعه را در نظر بگیرند.

امام جمعه سمنان افزود: اختلاف‌افکنی و ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان، از جمله مسائلی است که می‌تواند مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد؛ بنابراین حفظ همدلی و انسجام داخلی باید در اولویت همه جریان‌ها باشد.

وی با اشاره به تحولات منطقه‌ای نیز گفت: امنیت کشورهای منطقه و جبهه مقاومت با یکدیگر ارتباط دارد و برای تقویت این جبهه، هماهنگی، هم‌افزایی و اتخاذ رویکرد مشترک ضروری است.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان در ادامه به موضوع طرح سه‌فوریتی خروج ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای اشاره کرد و گفت: این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح شده و می‌تواند در چارچوب بررسی راهکارهای تقویت بازدارندگی مورد توجه قرار گیرد.

مطیعی همچنین درباره مباحث مطرح‌شده پیرامون تغییر دکترین هسته‌ای کشور اظهار کرد: این موضوع در برخی محافل علمی و میان گروهی از مردم مورد بحث قرار گرفته است و صاحب‌نظران، دانشگاهیان و دانشمندان می‌توانند با بررسی ابعاد مختلف آن، دیدگاه‌های تخصصی خود را برای تصمیم‌گیری در اختیار فرمانده کل قوا قرار دهند.

وی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت ۱۳ آبان، پیشرفت مستمر کشور در حوزه‌های مختلف را شرط دستیابی به بازدارندگی پایدار دانست و افزود: توسعه علمی، پزشکی، فناوری، اقتصادی، نظامی و سیاسی باید به‌عنوان اولویت‌های اساسی کشور دنبال شود.

به گفته وی، دستیابی به این اهداف بدون همبستگی اجتماعی، وحدت ملی و همکاری مجموعه دستگاه‌های کشور امکان‌پذیر نخواهد بود.

مطیعی با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح کشور برای مواجهه با سناریوهای احتمالی آمادگی دارند، اظهار کرد: برخورداری از توان دفاعی و حفظ آمادگی نظامی به معنای کنار گذاشتن مسیرهای سیاسی و دیپلماتیک نیست.

وی با اشاره به برخی تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران گفت: انتقال پیام از سوی سرلشکر محسن رضایی به رئیس‌جمهور روسیه به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب و برگزاری نشست‌هایی با طرف‌های میانجی، از جمله اقداماتی است که در چارچوب پیگیری منافع ملی انجام می‌شود.

امام جمعه سمنان خاطرنشان کرد: کشور باید به‌طور همزمان از ظرفیت‌های دیپلماسی و توان دفاعی خود استفاده کند؛ چراکه نه آمادگی نظامی جایگزین دیپلماسی است و نه فعالیت سیاسی و مذاکراتی می‌تواند ضرورت حفظ قدرت دفاعی را از میان ببرد.

وی در ادامه از مجموعه‌های سپاه، بسیج و عوامل اجرایی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی اجتماعات شب‌های اقتدار قدردانی کرد.

مطیعی با اشاره به اجرای برنامه‌های «میدان‌یار» و «نو میدان» گفت: برگزاری برنامه میدان‌یار در سطح استان و حضور دانش‌آموزان و خانواده‌ها در فعالیت‌های نو میدان، به افزایش مشارکت و نشاط اجتماعی در این اجتماعات کمک کرده است.

وی حضور نسل نوجوان و جوان در برنامه‌های مردمی را حائز اهمیت دانست و افزود: مشارکت اقشار مختلف جامعه در این اجتماعات، نمونه‌ای از حمایت اجتماعی و همراهی مردم با آرمان‌های کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به پیش‌بینی‌های هواشناسی و بارندگی‌های اخیر، خواستار افزایش آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت روان‌آب‌ها و پیشگیری از خسارت‌های احتمالی شد.

وی گفت: بارش‌های شدید در بازه زمانی کوتاه می‌تواند به جاده‌ها، تأسیسات و زیرساخت‌های شهری و روستایی آسیب وارد کند؛ ازاین‌رو فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید اقدامات پیشگیرانه را با جدیت دنبال کنند.

مطیعی با اشاره به ضرورت ایجاد مسیرهای مناسب برای عبور آب در برخی محورهای مواصلاتی افزود: اجرای این اقدامات باید با نظارت و جدیت بیشتری همراه باشد و در طراحی و اجرای پروژه‌های عمرانی نیز احتمال وقوع بارندگی‌های سنگین و سیلاب در نظر گرفته شود.

امام جمعه سمنان در پایان با اشاره به فرارسیدن ایام فاطمیه دوم، به جایگاه والای حضرت فاطمه زهرا(س) در معارف اسلامی پرداخت و ایشان را الگویی کامل برای پیروان مکتب اهل بیت(ع) معرفی کرد.

وی با اشاره به روایات نقل‌شده از پیامبر اکرم(ص) درباره منزلت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: جایگاه معنوی و مقام والای ایشان در منابع اسلامی مورد تأکید قرار گرفته و حضرت فاطمه(س) به‌عنوان سرور زنان جهان معرفی شده‌اند.

مطیعی تأکید کرد: محبت به اهل بیت(ع) نباید صرفاً در اظهار علاقه و بیان زبانی خلاصه شود، بلکه پیروی واقعی از سیره آنان مستلزم عمل به توصیه‌ها و دوری از رفتارهایی است که مورد نهی ایشان قرار گرفته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است افراد با سنجش رفتار و سبک زندگی خود بر اساس آموزه‌های اهل بیت(ع)، محبت و ارادت خود را در عمل نیز نشان دهند.

پاسخ ایران به تهدید دشمن، فراتر از مرزهاست

 حجت‌الاسلام علیرضا فرهادزاده در خطبه‌های نمازجمعه شهرستان میامی با اشاره به پیام مهم مقام معظم رهبری به فرماندهان نیروهای مسلح اظهار داشت: این پیام نشان‌دهنده رویکرد قاطع جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات دشمنان است و بیانگر آن است که ایران در دفاع از امنیت، استقلال و منافع ملی خود هیچ‌گونه تعللی نخواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه پاسخ ایران به تهدیدات دیگر محدود به منطقه نیست، افزود: امروز شرایط و معادلات دفاعی تغییر کرده است و پاسخ جمهوری اسلامی ایران ابعاد فرامنطقه‌ای پیدا کرده است. اگر احساس کنیم از سوی دشمن مورد تهدید قرار گرفته‌ایم، منتظر حمله مجدد نخواهیم ماند و متناسب با شرایط برای مقابله با تهدید اقدام خواهیم کرد.

امام جمعه میامی با اشاره به احتمال استفاده دشمن از پایگاه‌های نظامی خود در منطقه برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اگر از هر نقطه‌ای، از جمله پایگاه‌های منطقه‌ای، خطری متوجه امنیت کشور شود، ایران این حق را برای خود محفوظ می‌داند که برای دفاع از امنیت و منافع خود پاسخ دهد. دوران اینکه دشمن تصور کند می‌تواند بدون هزینه، امنیت کشور را هدف قرار دهد، سپری شده است.

فرهادزاده با اشاره به پیشرفت‌های دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهایی که از توانمندی‌های موشکی ایران از سوی دشمن مطرح می‌شود، برد موشک‌های کشور فراتر از منطقه ارزیابی شده و حتی از رسیدن این توانمندی به اهدافی در اروپا و آمریکا سخن گفته می‌شود. این توان دفاعی یکی از مؤلفه‌های مهم بازدارندگی کشور است و موجب می‌شود دشمن پیش از هرگونه اقدام نظامی، هزینه‌ها و پیامدهای آن را در محاسبات خود در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران حاصل سال‌ها تلاش، دانش، خودباوری و مجاهدت نیروهای متخصص و فرماندهان نیروهای مسلح است. آنچه امروز در عرصه دفاعی کشور مشاهده می‌کنیم، نتیجه اتکا به ظرفیت‌های داخلی و تلاش برای دستیابی به توانمندی‌های راهبردی است.

امام جمعه میامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیامدهای حمله به جمهوری اسلامی ایران گفت: دشمن تصور می‌کرد با حمله نظامی می‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند، اما این تقابل علاوه بر پیامدهای نظامی، هزینه‌ها و تبعات سیاسی نیز برای طرف مقابل به همراه داشت. حتی در عرصه سیاسی داخلی آمریکا و فضای انتخاباتی این کشور نیز موضوع جنگ و پیامدهای آن به یکی از مسائل مهم تبدیل شد و بر موقعیت سیاسی ترامپ تأثیر گذاشت.

فرهادزاده با بیان اینکه یکی از عوامل مهم قدرت هر کشور، حمایت و همراهی مردم با نیروهای مسلح است، اظهار داشت: دشمن زمانی در محاسبات خود دچار تردید می‌شود که ببیند مردم یک کشور در کنار نیروهای مسلح خود ایستاده‌اند و از مدافعان امنیت و استقلال کشور حمایت می‌کنند. این پشتیبانی مردمی، پشتوانه‌ای مهم برای اقتدار ملی و توان دفاعی کشور است.

وی با اشاره به اجتماعات مردمی «شب‌های اقتدار» در شهرستان میامی افزود: حضور مردم در این اجتماعات تنها یک حضور خیابانی نیست، بلکه بیانگر همبستگی، وحدت و حمایت ملت از نیروهای مسلح و مدافعان امنیت کشور است. چنین حضوری به نیروهای مسلح روحیه، انگیزه و اطمینان بیشتری می‌بخشد و در مقابل، پیام روشنی برای دشمنان دارد که ملت ایران در دفاع از کشور خود همراه و پشتیبان نیروهای مسلح هستند.

امام جمعه میامی تأکید کرد: اجتماعات مردمی و حضور آگاهانه مردم در صحنه‌های مختلف، نقش مهمی در تقویت انسجام ملی دارد. دشمنان باید بدانند که قدرت جمهوری اسلامی ایران تنها به تجهیزات و امکانات نظامی محدود نمی‌شود، بلکه حضور مردم، وحدت ملی و پشتیبانی اجتماعی از نیروهای مسلح نیز از مؤلفه‌های اصلی قدرت کشور به شمار می‌رود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حفظ وحدت، هوشیاری در برابر توطئه‌های دشمنان و حمایت از نیروهای مسلح از ضرورت‌های شرایط کنونی است و حضور مردم در اجتماعاتی همچون شب‌های اقتدار، جلوه‌ای از این همبستگی و پشتیبانی ملی است.

فرهنگ، زیربنای پیشرفت جامعه است

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله اسماعیلی در خطبه‌های نماز جمعه گرمسار، با اشاره به ضرورت پاسداری از ارزش‌های دینی و ایستادگی در برابر دشمنان، مقاومت و استقامت را از مهم‌ترین عوامل حفظ اقتدار و استقلال جمهوری اسلامی دانست.

وی ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم، به‌ویژه نوجوانان، جوانان، دانش‌آموزان و دانشجویان در راهپیمایی ۱۳ آبان، این حضور را جلوه‌ای از بصیرت و پایبندی مردم به آرمان‌های انقلاب اسلامی برشمرد.

خطیب جمعه گرمسار با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حسن تهرانی‌مقدم، پدر صنعت موشکی ایران، اظهار کرد: پیشرفت‌های دفاعی و علمی کشور حاصل مجاهدت دانشمندان و متخصصانی است که با وجود موانع و مخالفت‌ها، مسیر خودباوری و اقتدار ملی را ادامه دادند.

اسماعیلی با بیان اینکه قدرت امروز ایران مرهون روحیه مقاومت و اعتماد به توان داخلی است، تأکید کرد: استقامت در برابر زیاده‌خواهی دشمنان، راهبردی اساسی برای حفظ استقلال و دستیابی به پیروزی است و ملت ایران با تکیه بر ایمان و توانمندی‌های خود در برابر جبهه استکبار ایستادگی می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روز فرهنگ عمومی، اصلاح فرهنگ جامعه را مهم‌تر از بسیاری از اقدامات اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: فرهنگ زیربنای پیشرفت کشور است و شخصیت واقعی انسان و هویت جامعه در بستر فرهنگ شکل می‌گیرد.

خطیب جمعه گرمسار با تأکید بر اینکه مسئولیت ارتقای فرهنگ عمومی تنها بر عهده روحانیت نیست، خواستار نقش‌آفرینی جدی هنرمندان، رسانه‌ها، صداوسیما، مسئولان فرهنگی و سایر دستگاه‌های اجرایی در ترویج ارزش‌های اسلامی شد.

وی همچنین با بیان اینکه تقابل دشمنان با جمهوری اسلامی تنها به مسائل اقتصادی و منابع کشور محدود نمی‌شود، افزود: بخش مهمی از دشمنی استکبار با ملت ایران، ریشه در استقلال فکری، اعتقادی و فرهنگی این ملت دارد؛ ازاین‌رو تقویت فرهنگ اسلامی باید در اولویت برنامه‌های کشور قرار گیرد.

اسماعیلی قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) را الگوی اصلی زندگی اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: قرآن برای عمل کردن و جاری شدن در زندگی فردی و اجتماعی نازل شده است و جامعه اسلامی باید آموزه‌های آن را در عرصه‌های مختلف زندگی به کار گیرد.

وی عقلانیت، خردورزی، تقوا و کرامت انسانی را از شاخصه‌های جامعه اسلامی برشمرد و با تأکید بر ضرورت تبلیغ صحیح و منطقی دین اظهار کرد: روش‌های نادرست در دعوت به دین می‌تواند نسل جوان را از حقیقت دین دور کند؛ بنابراین ترویج معارف اسلامی باید با آگاهی، منطق و شناخت نیازهای جامعه همراه باشد.

خطیب جمعه گرمسار در پایان با اشاره به ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، بر ضرورت الگوگیری از سیره اخلاقی و معنوی آن حضرت تأکید کرد و با توصیه به خانواده‌ها برای پرهیز از نفرین فرزندان و اطرافیان گفت: به جای نفرین باید یکدیگر را دعا کنیم، دستگیر هم باشیم و با محبت و حمایت، زمینه اصلاح و هدایت افراد را فراهم کنیم.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!