حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/11/04 شمسی | 2025/01/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
مطالعه، ستون توسعه فرهنگی جامعه است
پژوهشگر جامعه‌شناس:

مطالعه، ستون توسعه فرهنگی جامعه است

پژوهشگر جامعه‌شناس گفت: در دنیای پیچیده امروز مطالعه تنها راهی برای سرگرمی نیست، بلکه ابزاری ضروری برای رشد علمی و اجتماعی به‌شمار می‌رود.

پرستو اعظمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به فرهنگ مطالعه در نسل جوان اظهار کرد: مطالعه پایه و ستون توسعه فرهنگی هر جامعه به‌شمار می‌رود اما امروز فرهنگ مطالعه در میان نسل جوان ایران با چالش‌هایی مواجه شده و جوانانی که روزگاری کتابخانه‌ها را پر می‌کردند حالا بیش‌تر وقت خود را در فضای مجازی می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند محتوای کوتاه و گذرا را به جای کتاب‌های عمیق و فکری مطالعه کنند.

پژوهشگر جامعه‌شناس، کاهش مطالعه در نسل جوان را زنگ خطری برای آینده فرهنگی کشور دانست و افزود: گسترش تلفن‌های همراه هوشمند و شبکه‌های اجتماعی زمان زیادی از روز جوانان را به خود اختصاص داده و این فضاها با ارائه محتوای اشتباه و سمی تفکر نسل جوان را هدف قرار داده است.

وی با بیان اینکه نظام آموزشی در کشور جذاب نیست، عنوان کرد: آموزش و پرورش در ایران هنوز نتوانسته فرهنگ کتابخوانی را به‌عنوان یک ارزش ترویج کند و همچنین کتاب‌های درسی اغلب خسته‌کننده‌ هستند و دانش‌آموزان را از لذت مطالعه دور می‌کنند.

اعظمی یکی از دلایل کاهش مطالعه در نسل جوان را قیمت بالای کتاب توصیف کرد و ادامه داد: وقتی هزاران محتوا‌ که علی‌الظاهر جذاب هستند اما مفهوم غلط دارند به صورت ارزان و گاهی رایگان در دسترس جوانان قرار می‌گیرد سبب می‌شود تا هیچ‌گاه نسل جوان برای یک محتوای غیرجذاب و گران هزینه نکند.

وی با اشاره به اهمیت مطالعه بیان کرد: مطالعه نه‌تنها دانش و آگاهی فرد را افزایش می‌دهد بلکه باعث تقویت تخیل، خلاقیت و تفکر انتقادی می‌شود و کتابخوانی به نسل جوان کمک می‌کند تا با فرهنگ و تاریخ کشور خود آشنا شود و درک بهتری از هویت خود داشته باشد.

پژوهشگر جامعه‌شناس تاکید کرد: در دنیای پیچیده امروز مطالعه تنها راهی برای سرگرمی نیست بلکه ابزاری ضروری برای رشد علمی و اجتماعی به‌شمار می‌رود، بسیاری از جوانان نسل حال در ارتباطات اجتماعی و حتی املاء کلمات ضعیف هستند که نتیجه عدم مطالعه و آگاهی در آن‌ها است.

اعظمی با بیان اینکه باید فرهنگ مطالعه را در کشور احیا کنیم، خاطرنشان کرد: مدارس و دانشگاه‌ها باید نقش فعال‌تری در ترویج مطالعه ایفا کرده و با ارائه کتاب‌های غیردرسی جذاب به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کنند.

وی افزود: از طرفی باید کتاب‌ها با قیمت مناسب‌تری ارائه شوند و یا برنامه‌ای برای بروز شدن کتابخانه‌ها اعمال شود،زیرا بیش از ۶۰ درصد کتابخانه‌ها محتوای تکراری و قدیمی دارند که نسل جوان از آن استقبال نمی‌کند و حمایت‌های دولتی در این زمینه ضروری تلقی می‌شود.

پژوهشگر جامعه‌شناس با بیان اینکه فرهنگ مطالعه باید از طریق رسانه‌ها تبلیغ شود، تأکید کرد: رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون، رادیو و پلتفرم‌های دیجیتال می‌توانند نقش مهمی در تبلیغ فرهنگ مطالعه داشته باشند، به‌خصوص در ایامی که مربوط به کتاب و کتابخوانی است باید برنامه‌های جذابی تهیه و اجرا شوند.

وی ابراز کرد: مطالعه کلید توسعه و پیشرفت فردی و اجتماعی بوده و نسل جوان ایران ظرفیت بالایی برای احیای فرهنگ مطالعه دارد و اگر دولت و جامعه همسو شوند و با استفاده از ابزارهای نوین، کتاب را به بخشی از زندگی روزمره جوانان تبدیل کنند آینده فرهنگی کشور روشن‌تر از همیشه خواهد بود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.