حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/05 شمسی | 2025/06/26 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
سمنان عاری از بیماری تب کریمه کنگو است
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان سمنان:

سمنان عاری از بیماری تب کریمه کنگو است

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان سمنان گفت: تاکنون موردی از بیماری تب‌ خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو در استان سمنان گزارش نشده است.

وحید قدس در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به تهدید بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو، این بیماری را یک بیماری عفونی، تب‌دار و خونریزی‌دهنده مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و گفت: اولین‌بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین شناسایی و در ایران نیز نخستین‌بار در سال ۱۳۷۸ گزارش شده است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه این بیماری عمدتاً از طریق گزش کنه آلوده و یا تماس با خون و ترشحات بدن حیوان آلوده منتقل می‌شود، افزود: همچنین خرد شدن یا له کردن کنه آلوده روی بدن حیوان نیز می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد. 

وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر این، امکان انتقال بیماری از انسان مبتلا به سایر افراد نیز وجود دارد که اهمیت رعایت توصیه‌های بهداشتی را دوچندان می‌کند.

به گفته قدس، در دام‌ها، بیماری معمولاً بدون علائم خاص و تنها به صورت تب گذرا بروز می‌کند اما در انسان، علائم شدیدی مانند تب بالا، سردرد، سرگیجه، درد مفاصل و عضلات، مشکلات گوارشی و خونریزی‌های گسترده مخاطی ظاهر می‌شود و تشخیص دیرهنگام یا عدم درمان مناسب، عواقب مرگباری به دنبال خواهد داشت.

این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: آگاهی‌بخشی عمومی و رعایت کامل توصیه‌های بهداشتی و پیشگیرانه، نقش کلیدی در مقابله با این بیماری خطرناک ایفا می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در کنترل بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو بیان کرد: مبارزه با کنه‌های ناقل این بیماری از طریق سمپاشی دام و اماکن دامی، پرهیز از مصرف فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی به ویژه لاشه و آلایش حاصل از کشتار غیرمجاز دام و همچنین پرهیز از تماس مستقیم با دام و ترشحات دامی، از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از شیوع این بیماری است.

قدس در ادامه افزود: استفاده از پوشش‌های حفاظت فردی برای افراد شاغل در عرصه دامداری نظیر قصابان، چوبداران، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان و مصرف گوشت و آلایش خوراکی پس از نگهداری ۲۴ ساعته در یخچال و ایجاد جمود نعشی، مورد تأکید دامپزشکی است.

معاون سلامت دامپزشکی استان، آموزش و اطلاع‌رسانی به گروه‌های در معرض خطر را بسیار مهم دانست و گفت: مبارزه با ناقلان از طریق سمپاشی منظم دام و اماکن دامی و اتخاذ اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای در حمل‌ و نقل و نگهداری دام، همراه با نظارت بهداشتی بر کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه، به‌ویژه اجرای طرح‌های تشدید نظارت بهداشتی در ایام خاص مانند عید سعید قربان، از دیگر تمهیدات پیش‌بینی شده است.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در استان سمنان گزارش نشده است، اما با توجه به نبود علائم قطعی بیماری در دام، متأسفانه هر ساله شماری از هموطنان کشورمان به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و رعایت توصیه‌های بهداشتی ضروری است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!