
تحلیلگر اقتصادی مطرح کرد:
نقش تسهیلگر واردات در کاهش تورم
یک تحلیلگر اقتصادی با اشاره به تورمزا بودن سیستم ثبت سفارش واردات، بر لزوم تسهیل واردات و صادرات در کشور تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ جلیل جلالیفر، در رابطه با اقدام فوری دولت جهت تورمزدایی از اقتصاد کشور گفت: دولت باید با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی زمان را کوتاه کند و بهرهوری خدمات را افزایش دهد؛ یعنی سرعت انجام امور را افزایش دهد. دولت باید در همه بخشها باید از هوش مصنوعی استفاده کند.
وی عنوان کرد: یک تاجر باید دو ماه منتظر کارت بازرگانی باشد و یا برای واردات باید به جای هفتخان رستم، ۱۶ خان رد کند تا بتواند کالایی را وارد کند. دولت باید ضابطه تعیین کند که یک کالا وارداتش ممنوع است یا با تعرفه قابل کنترل است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: همین سیستم ثبت سفارش واردات تورمزا است. وقتی دوره گردش سرمایه طولانی میشود، منجر به تورم میشود. وقتی کالایی وارد میشود تا منتظر باشیم، ثبت سفارش انجام شود و دولت ارز تخصیص بدهد چند ماه طول میکشد؛ در حالی که در طول سال با سرمایهای که کالا وارد شده میتوان چندبار کالا وارد کنم.
جلالیفر گفت: بروکراسی و پروسه واردات، در کشور ما بسیار وحشتناک است و یکی از دلایل آن هم بزرگ بودن دولت است. دولت باید خودش را کوچک کند و هزینههای خود را کاهش دهد. اقدام بعد اینکه مسیر واردات و صادرات تسهیل شود. اگر قرار است چیزی وارد نشود آن را ممنوع کنند و کالایی هم که برای حمایت از تولید داخلی باید وارد شود، با تسهیلات وارد شود.
وی خاطرنشان کرد: تورم آن بخشی از افزایش هزینه است که به حساب معیشت خانوادههای متوسط و کمدرآمد وارد میشود. دولت در بخش خدمات ضعف فراوان دارد و منجر به بالا رفتن هزینهها میشود و تورم ایجاد میکند.
این تحلیلگر اقتصادی اذعان کرد: سیاست تکنرخی کردن باید در کشور اجرا شود. سیاست تکنرخی ربطی به معیشت مردم ندارد و آن جایی که به معیشت مردم آسیب میرساند، تأمین کالاهای اساسی است؛ البته این مورد هم جای بحث دارد، یعنی دولت در آنجا هزینههای اضافه پرداخت میکند.
جلالی فر اضافه کرد: دولت در این سیاست یارانه مصرفی مردم را افزایش دهد و مردم هزینههای خود را مدیریت میکنند. به خود مردم برای کنترل هزینههای خودشان اختیار بدهیم نه اینکه ارز کشور را در جیب یک تعداد محدودیت بریزیم. تورم جامعه ما به راحتی قابل کنترل است، اما در دولت میگویند نظر بدهیم، اما به آن نظرها توجه نمیکنند.
منبع: خلرگزاری مهر
انتهای خبر /
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!