حالت تاریک
  • جمعه, 1403/12/03 شمسی | 2025/02/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
کشاورزی مکانیزه راهکار افزایش بهره‌وری است
مدیر جهاد کشاورزی میامی:

کشاورزی مکانیزه راهکار افزایش بهره‌وری است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی گفت: توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان میامی گامی مهم در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها است.

 محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اهمیت و ضرورت مکانیزاسیون در کشاورزی گفت: با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته‌ای مانند ریزدانه‌کار، کشاورزان می‌توانند ضمن کاهش هزینه‌های نیروی انسانی، کیفیت کاشت را بهبود بخشند و از مصرف بی‌رویه بذر جلوگیری کنند که این فناوری نوین موجب افزایش راندمان تولید و ارتقای بهره‌وری خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی همچنین تأکید کرد که مکانیزاسیون نه‌تنها سرعت کاشت را افزایش می‌دهد، بلکه در کاهش مصرف آب و بهینه‌سازی استفاده از منابع نیز تأثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها توضیح داد: استفاده از ماشین‌آلات مدرن کشاورزی از جمله دستگاه ریزدانه‌کار، می‌تواند تحول بزرگی در عملکرد مزارع پیاز ایجاد کند این دستگاه‌ها با کنترل بهتر عمق کاشت و یکنواختی توزیع بذر، موجب رشد بهتر و افزایش کیفیت و کمیت این محصول خواهد شد.

حسینی افزود: یکی از مهم‌ترین مزایای مکانیزاسیون کشاورزی، مدیریت بهتر مصرف آب در مزارع است و با توجه به شرایط اقلیمی این شهرستان استفاده از منابع آب، بهره‌گیری از ماشین‌آلاتی مانند ریزدانه‌کار می‌تواند در کنار سیستم‌های آبیاری نوین، تأثیر قابل‌توجهی در کاهش هدررفت آب داشته است.

به گفته وی، با توجه به استقبال کشاورزان از فناوری‌های نوین کشاورزی، جهاد کشاورزی برنامه‌هایی برای حمایت از کشاورزان در زمینه تأمین تجهیزات مکانیزه و ارائه تسهیلات مالی جهت خرید ماشین‌آلات کشاورزی در دستور کار دارد.

این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: ارائه تسهیلات کم‌بهره و یارانه‌های دولتی برای خرید تجهیزات مکانیزه، یکی از اولویت‌هایی است که می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های کشاورزان کمک کند.

حسینی با تأکید بر اهمیت کشاورزی مکانیزه در مقابل بحران کم‌آبی گفت: کشاورزی مدرن بدون توجه به مکانیزاسیون امکان‌پذیر نیست دستگاه‌های کاشت پیشرفته، علاوه بر کاهش مصرف بذر، باعث بهینه‌سازی استفاده از منابع آبی شده و در نهایت بهره‌وری کلی را افزایش خواهند داد، توسعه مکانیزاسیون یک راهکار کلیدی برای حفظ منابع و تضمین امنیت غذایی است.

به گفته وی؛ این دوره آموزشی و حمایت از کشاورزان در مسیر مکانیزاسیون، به دنبال افزایش سطح آگاهی و مهارت آنان در بهره‌گیری از روش‌های نوین کشاورزی است.

وی با اشاره به هدف ازبرگزاری این کارگاه آموزشی بیان کرد: این کارگاه نشان‌دهنده اهمیت توسعه مکانیزاسیون در کشاورزی و ضرورت حمایت از کشاورزان برای استفاده از روش‌های نوین کاشت است مکانیزاسیون کشاورزی نه‌تنها موجب افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها می‌شود، بلکه در مدیریت بهینه منابع آب و بهبود کیفیت تولیدات کشاورزی نیز تأثیر چشمگیری دارد جهاد کشاورزی با اجرای چنین برنامه‌هایی، گامی مهم در جهت توسعه پایدار و بهبود معیشت کشاورزان منطقه داشته است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.