
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
سعدی یک منظومه فکری است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سعدی نه تنها یک شخصیت تاریخی، بلکه یک منظومه فکری، یک جریان زنده فرهنگی و یک نماد هویتی در سپهر تمدنی ایرانزمین است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، سید رضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در آئین باشکوه بزرگداشت سعدی شیرازی که در آرامگاه این شاعر برگزار شد، با تجلیل از جایگاه تمدنی او گفت: سعدی نه تنها یک شخصیت تاریخی، بلکه یک منظومه فکری، یک جریان زنده فرهنگی و یک نماد هویتی در سپهر تمدنی ایرانزمین است.
وی با اشاره به نقش بیبدیل سعدی در معماری قدرت نرم ملی و فراملی ایران، افزود : سعدی، هویت فرهنگی ما را صورتبندی کرده است؛ او متعلق به شیراز یا ایران نیست، بلکه سرمایهای مشترک برای بشریت است. در جهانی که تنش، خشونت و افراطگرایی در آن فزونی یافته، گفتمان عقلانی، اخلاقمحور و انسانمدار سعدی، راهی گشوده برای نجات انسان معاصر است.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به وضعیت نگرانکننده اخلاق و معنویت در سطح بینالمللی گفت : اگر رژیم اشغالگر صهیونیستی به جنایات شرمآور علیه کودکان دست میزند، از آنروست که هیچ نسبتی با انسانیت سعدیوار ندارد.
وی با تأکید بر ضرورت تبیین و ترویج اندیشه سعدی در مقیاس جهانی گفت: ایران امروز نباید صرفاً از دروازه جغرافیایی یا اقتصادی بازشناسی شود. ما حامل یک رسالت تاریخی و معنوی هستیم. شیراز در ذهن ایرانیان و جهانیان، نماد حکمت و زیبایی است. رسالت ما این است که جهانیان ، ایران را از افق سعدی و حافظ بشناسند، نه از منظر آمار صادرات یا ذخایر معدنی.
صالحیامیری با اشاره به استقبال چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی از سعدیه در ایام نوروز اظهار کرد: سعدی، مغناطیسی فرهنگی برای انسان امروز است. آرامگاه او یک بنای فیزیکی نیست، بلکه تجلیگاه روح یک ملت و تجسمی از درهمتنیدگی هویت، حکمت، ادب و قدرت نرم ایران است.
وزیر میراث فرهنگی با تبیین نسبت گفتمان سعدی با سیاستزدایی از تصویر ایران در جهان، تأکید کرد: پروژه ایرانهراسی محکوم به شکست است؛ چرا که در عمق جان ایرانیان، صدای روشن سعدی طنینانداز است. تا هنگامی که حکمت، عطوفت، عقلانیت و بلاغت سعدی در ضمیر فرهنگی ما زنده است، هیچ تصویرسازی جعلی و مغرضانهای تاب مقاومت در برابر حقیقت ایران را نخواهد داشت.
وی با ترسیم نقشه راهی برای بهرهبرداری راهبردی از ظرفیتهای فکری سعدی در نهادهای علمی، آموزشی و فرهنگی، افزود : دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزش و پرورش و نهادهای مسئول فرهنگی باید بدانند که مسیر نجات اخلاقی، معنوی و تمدنی جامعه امروز، در بازگشت به عقلانیت و معنویت سعدیوار نهفته است. سعدی، نه فقط میراث ما، بلکه راهنمای ما برای آیندهای انسانیتر و اخلاقیتر است.
سید رضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شامگاه شنبه با هدف شرکت و سخنرانی در آئین رسمی بزرگداشت سعدی شیرازی وارد شیراز شد.
در این سفر، حسینعلی امیری استاندار فارس، مهدی پارسایی معاون هماهنگی امور گردشگری زیارتی استان فارس و محمدثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از وزیر میراث فرهنگی بهصورت رسمی استقبال کردند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
انتهای خبر /
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!