حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1405/04/03 شمسی | 2026/06/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
اُفت ۵۵ سانتی‌متری آب‌های زیرزمینی سمنان
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان هشدار داد:

اُفت ۵۵ سانتی‌متری آب‌های زیرزمینی سمنان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به تداوم افت منابع آب زیرزمینی استان گفت: در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ سطح آب‌های زیرزمینی به‌طور متوسط ۵۵ سانتی‌متر کاهش یافته و مدیریت مصرف آب به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است.

 حمید احسانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با تشریح وضعیت منابع آبی استان سمنان اظهار کرد: بیشترین میزان مصرف آب در استان همچنان مربوط به بخش کشاورزی است و به دلیل تغییر اقلیم، افزایش دما، کاهش بارندگی، افزایش تبخیر و رشد برداشت‌ها، اکثر دشت‌های اصلی استان در وضعیت ممنوعه بحرانی و سایر دشت‌ها نیز در وضعیت ممنوعه قرار دارند.

وی با اشاره به آخرین آمار منابع آب زیرزمینی استان افزود: بر اساس محاسبات انجام‌شده در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، متوسط افت سطح آب زیرزمینی در استان سمنان ۵۵ سانتی‌متر بوده است؛ این در حالی است که متوسط افت بلندمدت به ۷۰ سانتی‌متر می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان ادامه داد: کسری مخازن آب زیرزمینی استان در سال آبی جاری ۹۹ میلیون مترمکعب برآورد شده و این رقم در بلندمدت به حدود ۱۱۸.۹ میلیون مترمکعب رسیده است که نشان‌دهنده فشار مستمر بر منابع آب زیرزمینی استان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه حفاظت از منابع آب نیازمند اجرای برنامه‌های مدیریتی و فرهنگی به صورت همزمان است، گفت: طرح‌های احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی با هدف کاهش برداشت‌ها و حفاظت از سفره‌های آب زیرزمینی در سطح استان در حال اجراست.

وی همچنین از اجرای مستمر طرح دانش‌آموزی نجات آب (داناب) در مدارس استان خبر داد و افزود: این طرح با هدف آشنایی دانش‌آموزان با وضعیت منابع آبی و ترویج فرهنگ مصرف صحیح آب اجرا می‌شود و نقش مهمی در نهادینه‌سازی رفتارهای مسئولانه در نسل آینده دارد.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت آب منطقه‌ای سمنان با تأکید بر نقش شهروندان در مدیریت مصرف آب خاطرنشان کرد: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، رفع سریع نشتی‌ها، کاهش زمان استحمام، پرهیز از شست‌وشوی خودرو با شلنگ آب و بهره‌گیری از آب‌های بازیافتی برای آبیاری فضای سبز از جمله راهکارهای مؤثر در کاهش مصرف آب است.

وی با اشاره به سهم بالای بخش کشاورزی در مصرف آب استان تصریح کرد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری، جلوگیری از هدررفت آب در شبکه‌های انتقال، زمان‌بندی مناسب آبیاری و کشت محصولات متناسب با شرایط اقلیمی منطقه می‌تواند نقش مؤثری در حفظ منابع آبی و افزایش بهره‌وری داشته باشد.

احسانی در پایان با تأکید بر اهمیت مشارکت عمومی در مدیریت مصرف آب گفت: صرفه‌جویی و مدیریت مصرف دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی انکارناپذیر برای ادامه حیات و تضمین آینده آبی استان و کشور است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!