حالت تاریک
  • شنبه, 1404/02/20 شمسی | 2025/05/10 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
اقتصاد کشور نباید گروگان اخبار مذاکرات باشد
امام جمعه موقت میامی؛

اقتصاد کشور نباید گروگان اخبار مذاکرات باشد

امام‌جمعه موقت شهرستان میامی با انتقاد از شرطی شدن اقتصاد کشور گفت: نباید با هر خبر از مذاکره یا تحریم، بازارها دچار شوک شوند؛ اقتصاد باید بر توان داخلی استوار باشد.

 

 به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی "مرآت "حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رستمی امام‌جمعه موقت میامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به وضعیت ناپایدار اقتصاد کشور، شرطی شدن اقتصاد را یکی از بحران‌های مهم سال‌های اخیر دانست و تأکید کرد: امروز اقتصاد ما درگیر یک "تله شرطی‌سازی" شده که هر روز اثرات منفی آن را در بازارها و سفره مردم شاهدیم.

محمود رستمی با اشاره به تحولات پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: اقتصاد ایران پس از آن تاریخ دچار شوک‌های متعدد و جهش‌های قیمتی شد که ناشی از اتکای بیش‌ازحد به متغیرهای سیاسی خارجی بود.

خطیب جمعه میامی در تبیین مفهوم اقتصاد شرطی گفت:وقتی اقتصاد کشور شرطی می‌شود، یعنی مردم، فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران، تصمیمات خود را نه بر اساس واقعیت‌ها و ظرفیت‌های داخلی، بلکه بر مبنای احتمال توافق یا تحریم و سیگنال‌های بیرونی می‌گیرند. این یعنی از بین رفتن برنامه‌ریزی بلندمدت و زندگی در فضای عدم اطمینان.

امام‌جمعه موقت میامی افزود: مشکل ما ریشه‌دار است. وابستگی تاریخی به نفت، تمرکز بر مذاکرات به جای اصلاح ساختارها، و ضعف نهادسازی اقتصادی از جمله دلایل اصلی شرطی شدن اقتصاد کشور است. هنوز هم کوچک‌ترین خبر سیاسی از بیرون، قیمت دلار، طلا و کالاهای اساسی را بالا و پایین می‌برد.

وی به برخی نوسانات اخیر بازار نیز اشاره کرد و گفت: چطور می‌شود هنوز حتی مذاکره‌ای رسمی شکل نگرفته، نه تحریمی برداشته شده، نه پول بلوکه‌شده‌ای آزاد شده، اما ناگهان دلار و طلا کاهش می‌یابد؟ این یعنی با روان جامعه بازی می‌شود. برخی می‌خواهند طوری القا کنند که گویی همه چیز به دست آمریکاست و بدون او کاری پیش نمی‌رود. این همان فتنه اقتصادی است.

رستمی با تأکید بر هوشیاری مردم در برابر جنگ رسانه‌ای دشمنان انقلاب اسلامی اظهار داشت: دشمنان تلاش دارند با سیاه‌نمایی، تحریف و عملیات روانی، ذهن مردم به‌ویژه جوانان را هدف قرار دهند. اما نخبگان، معلمان، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی باید با سواد رسانه‌ای و بصیرت پاسخگوی این شبهات باشند.

وی راهکارهای خروج از اقتصاد شرطی را در سه محور اصلی دانست:

تنوع‌بخشی به اقتصاد و فاصله گرفتن از اقتصاد تک‌محصولی با تقویت صادرات غیرنفتی، گردشگری، کشاورزی دانش‌بنیان و فناوری اطلاعات.

تقویت تولید داخلی با اصلاح نظام بانکی، حذف قوانین زائد، تسهیل فضای کسب‌وکار و حمایت هوشمند از تولیدکنندگان واقعی.

هدایت سرمایه‌های سرگردان از فعالیت‌های غیرمولد نظیر طلا، ارز و املاک به سمت تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری‌های مولد.

او در پایان سخنان خود به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: همان‌طور که رهبر انقلاب بارها فرموده‌اند، باید سرمایه‌های مردمی و دولتی را به سمت تولید هدایت کرد. تنها با تولید ملی، اشتغال پایدار و کاهش وابستگی به واردات می‌توان پایه‌های اقتصاد کشور را مستحکم ساخت.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!