حالت تاریک
  • جمعه, 1403/09/02 شمسی | 2024/11/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
حسابداری هنر بازی با ارقام
کارشناس و استاد حوزه حسابداری مطرح کرد:

حسابداری هنر بازی با ارقام

کارشناس و استاد حوزه حسابداری گفت: نقش حسابداران در جامعه فراتر از ثبت و گزارشگری مالی است و آن‌ها به عنوان مشاوران مالی می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های کلیدی کسب‌وکارها مشارکت داشته باشند.

احمد آژنگ در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به اهمیت حسابداری و نقش کلیدی حسابداران گفت: حسابداری به‌عنوان یکی از کاربردی‌ترین و مهم‌ترین رشته‌های تحصیلی در دنیای تجارت و اقتصاد، نقش حیاتی در تصمیم‌گیری‌های آگاهانه و مدیریت منابع مالی ایفا می‌کند و این رشته به عنوان زبان تجارت شناخته می‌شود.

کارشناس و استاد حوزه حسابداری در ادامه افزود: علم حسابداری به مدیران، سرمایه‌گذاران و سایر ذی‌نفعان کمک می‌کند تا با استفاده از اطلاعات دقیق مالی تصمیمات بهتری اتخاذ کنند و بدون وجود علم حسابداری تحلیل عملکرد مالی یک شرکت دشوار خواهد بود و مدیران نمی‌توانند به درستی ارزیابی کنند که در کدام زمینه‌ها موفق بوده‌اند و کدام تصمیمات باید مورد بازنگری قرار گیرند.

وی با بیان نقش حسابداری در تصمیم‌گیری‌های تجاری عنوان کرد: حسابداری با ارائه گزارشات مالی دقیق و شفاف مسیر را برای مدیران و سرمایه‌گذاران روشن می‌کند و این اطلاعات به آن‌ها امکان می‌دهد تا از وضعیت مالی شرکت خود آگاه شوند و بر اساس آن تصمیمات استراتژیک اتخاذ کنند.

آژنگ ادامه داد: به‌عنوان مثال اگر یک شرکت بخواهد سرمایه‌گذاری جدیدی انجام دهد یا وام بانکی بگیرد نیازمند سوابق مالی دقیق است که تنها از طریق حسابداری قابل دسترسی بوده و این سوابق شامل اطلاعاتی درباره سود و ضرر، پیش‌بینی فروش و سایر عوامل مالی است که به حسابداران اجازه می‌دهد تا ارزیابی دقیقی از وضعیت مالی شرکت ارائه دهند.

وی یکی از اهداف اصلی سیستم حسابداری را کنترل صورت حساب‌ها و گزارشات مالی برشمرد و افزود: این کنترل به حفظ منابع و دارایی‌های تجارت کمک کرده و از ضررهای ناشی از مدیریت غلط، دزدی و کلاهبرداری جلوگیری می‌کند و با توجه به اینکه حسابداری به صورت دقیق عملکرد کسب‌وکار را در بازه‌های زمانی مختلف ارزیابی می‌کند سازمان‌ها می‌توانند با توجه به گزارشات مالی میزان موفقیت خود را اندازه‌گیری کنند و در صورت بروز شکست مدیران قادر خواهند بود با تدوین و اصلاح استراتژی‌های خود به سمت موفقیت پیش بروند.

آژنگ خاطرنشان کرد: در دنیای امروز سهام‌داران بر اساس اطلاعات و گزارشات حسابداری که شرکت‌ها ارائه می‌دهند از میزان عملکرد آن‌ها آگاهی پیدا می‌کنند؛ زیرا حسابداری با ارائه اطلاعات دقیق درباره بدهی‌ها، واریزها، حقوق، رسیدها، اسناد و مطالبات، به بهبود کسب‌وکارها کمک شایانی می‌کند و این اطلاعات نه‌تنها برای سهام‌داران بلکه برای تمامی ذینفعان از جمله مشتریان، تأمین‌کنندگان و مقامات مالیاتی نیز اهمیت دارد.

وی بیان کرد: با توجه به رشد روزافزون کسب‌وکارها و پیچیدگی‌های مالی وجود سیستم حسابداری به یک الزام قانونی تبدیل شده و قوانین تجاری بسیاری کشورها کسب‌ و کارها را ملزم به داشتن سیستم حسابداری کرده‌اند تا پرونده‌های مالی به صورت دقیق ثبت شود.

کارشناس و استاد حوزه حسابداری افزود: این ثبت دقیق نه‌تنها برای رعایت قوانین مالیاتی ضروری بوده بلکه به سازمان‌ها کمک می‌کند تا شفافیت بیشتری در عملیات خود داشته باشند و بدین ترتیب حسابداران نقش بسیار کلیدی در صنعت و اقتصاد ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه با وجود اهمیت بالای حسابداری این حوزه نیز با چالش‌هایی مواجه بوده است، گفت: یکی از چالش‌های اصلی تغییرات سریع فناوری و نیاز به انطباق با آن است؛ زیرا نرم‌افزارهای حسابداری جدید و اتوماسیون فرآیندها می‌توانند کارایی را افزایش دهند؛ اما نیازمند مهارت‌های جدید از سوی حسابداران هستند و با گسترش تجارت الکترونیک و جهانی شدن بازارها، حسابداران باید توانایی تحلیل داده‌های پیچیده‌تر را داشته باشند.

آژنگ ابراز کرد: نقش حسابداران در جامعه فراتر از ثبت و گزارشگری مالی است و آن‌ها به‌عنوان مشاوران مالی می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های کلیدی کسب‌ و کارها مشارکت داشته باشند و نقشی اساسی در ایجاد ارزش افزوده برای سازمان‌ها ایفا کنند. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از