حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/30 شمسی | 2025/01/19 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
رسانه‌ها باید مصوبات دولت را منعکس کنند
معاون ارتباطات دولت سازندگی:

رسانه‌ها باید مصوبات دولت را منعکس کنند

معاون ارتباطات دولت سازندگی گفت: دولت باید مصوبات خود را منتشر کند تا همه مردم از آنها مطلع شوند و محققین و رسانه‌ها باید بتوانند آن‌ها را برداشت و منعکس کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ محمدحسن قدیری‌ابیانه در رابطه با هدف تأسیس این شورا اظهار کرد: این شورا که در سال‌های بسیار دور تشکیل شده است با هدف اطلاع‌رسانی تأسیس شد، اما ظاهراً شورای اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم لوایح و مصوبات دولت را در سایت اطلاع‌رسانی دولت قرار نمی‌دهد. یعنی از شفافیت سخن می‌گویند اما این شفافیت جایی ملاحظه نمی‌شود.

وی که اولین دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در جمهوری اسلامی بوده با تأکید بر اینکه شورای اطلاع رسانی دولت حتماً باید به عنوان یک مرجع رسمی مصوبات و لوایح دولت را منتشر کند، خاطرنشان کرد: دولت باید مصوبات خود را منتشر کند تا همه مردم از آنها مطلع شوند و محققین و رسانه‌ها باید بتوانند آن‌ها را برداشت و منعکس کنند.

قدیری‌ابیانه با یادآوری اینکه در سال پایانی دولت هاشمی رفسنجانی دولت مصوبه‌ای برای اطلاع‌رسانی داشت گفت: دولت تصویب کرد تا یک هزارم هزینه هر پروژه باید به اطلاع‌رسانی اختصاص یابد. همچنین مصوبه‌ای که تمام طرح‌هایی که برای تصویب به دولت ارجاع می‌شود باید پیوست اطلاع‌رسانی داشته باشد. یعنی باید قبل از تصویب در دولت، ضمیمه اطلاع‌رسانی آن تهیه شده باشد تا به محض تصویب، از آن استفاده شود و اطلاعات مربوط به آن طرح با سرعت به اطلاع مردم برسد.

وی در همین رابطه گفت: البته از آنجایی که این مصوبه در پایان دولت تصویب شد، فرصت عملی شدن آن فراهم نشد؛ اما مصوبه‌ای بود که دولت‌های بعدی باید آن را عملی می‌کردند و این اتفاق نیفتاد.

قدیری‌ابیانه که معاون ارتباطات و تبلیغات دفتر رئیس‌جمهور در دولت سازندگی بود، تصریح کرد: خوب است شورای اطلاع رسانی دولت به جای سیاست‌بازی و تبدیل این شورا با حضور صرفاً اصلاح‌طلبان و همچنین برخی از کسانی که در فتنه‌ها نقش داشتند، شورای اطلاع‌رسانی دولت را به مجموعه‌ای تبدیل کنند که واقعاً درصدد اطلاع‌رسانی و انجام وظیفه خود است.

این سیاستمدار اصولگرا در بخشی از این گفتگو با تاکید بر اینکه باید مصوبات دولت منتشر شود و مردم از آنها مطلع باشند، عنوان کرد: حتی در برخی از کشورها وقتی مصوبه‌ای را می‌گذرانند به عنوان مثال اگر موضوعی تخلف محسوب می‌شود و برای آن جریمه‌ای در نظر می‌گیرند، بودجه و زمانی را تعیین می‌کنند تا آن مصوبه به اطلاع افکار عمومی برسد؛ زیرا هدف از آن مصوبه این است که تخلف صورت نگیرد؛ هدف مجازات کردن نیست بلکه مجازات وسیله است، اگر قرار است مردم تخلف نکنند باید بدانند چنین موضوعی تصویب شده. لذا بودجه تخصیص می‌دهند و آغاز اجرای مصوبه را به چند ماه بعد موکول کرده و مصوبه را و اطلاع‌رسانی می‌کنند.

قدیری‌ابیانه در همین رابطه گفت: متأسفانه در برخی از موارد در کشور ما مصوباتی وجود دارد که اعلام می‌کند از امروز چنین مصوبه‌ای برقرار است و انجام ندادن آن افراد را متحمل جریمه خواهد کرد. به عنوان مثال جرائم رانندگی را از امروز افزایش می‌دهند در حالی که باید بگویند مثلاً از یک ماه آینده و در این فاصله اطلاع‌رسانی کنند و همه مطلع شوند و رعایت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر دولت رویه خود را اصلاح نکند و همچنان مصوبات خود را به اطلاع مردم نرساند، چه آثار و تبعاتی خواهد داشت؟ بیان کرد: به ضرر خود دولت هست و اگر مصوبه‌ای داشته باشند که قطعاً برای اجرا تصویب شده است، باید اطلاع‌رسانی لازم نسبت به آن صورت بگیرد تا به درستی اجرا شود، در غیر این صورت زمینه سو استفاده و رانت برای کسانی که از این مصوبه اطلاع دارند در حالی که افکار عمومی از آن بی‌خبر هستند به وجود می‌آید.

قدیری‌ابیانه تصریح کرد: میان تصمیم و اطلاع‌رسانی آن تصمیم، برای عموم مردم باید فاصله بسیار کوتاهی باشد؛ زیرا هرچه این فاصله بیشتر باشد زمینه رانت بیشتری فراهم می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.