حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/12/07 شمسی | 2025/02/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
رفع تشنگی صنایع سمنان با طرح پساب
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان مطرح کرد:

رفع تشنگی صنایع سمنان با طرح پساب

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان گفت:پروژه‌های مربوط به استفاده از پساب در استان سمنان در حال پیشرفت است که با اجرای آن نیاز صنایع به آب مرتفع خواهد شد.

محمدرضا باقری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ ضمن اعلام آغاز طرح خط انتقال پساب شهری به صنایع سمنان گفت: این پروژه به عنوان بزرگ‌ترین طرح شهرک صنعتی استان سمنان، با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان به چالش کم‌آبی شهرک‌های صنعتی ایوانکی و گرمسار و ضرورت همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و افزود: این طرح در بازه زمانی ۱۸ ماهه تعریف شده و شامل ایجاد ۲۹ کیلومتر خط انتقال و یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی برای انتقال ۳/۵ میلیون متر مکعب پساب در سال است.

وی با بیان اینکه امیدواریم این طرح زودتر از موعد مقرر تکمیل شود، اظهار کرد: با تکمیل این طرح، پساب شهر سمنان جمع‌آوری و به جنوب شهر برای استفاده در بخش صنعت منتقل می‌شود.

به گفته باقری، پساب واحدهای صنعتی و خروجی فاضلاب وارد تصفیه‌خانه شهرک صنعتی سمنان خواهد شد و پس از تصفیه، آب برای آبیاری فضای سبز ۳۰۰ هکتاری این شهرک صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پساب در نقاط مختلف تا بالاترین نقطه شهرک لوله‌کشی شده و برای آبیاری هدفمند فضای سبز به کار گرفته می‌شود، بیان کرد: به منظور افزایش ظرفیت تصفیه، یک واحد ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی جدید نیز در حال احداث است که ظرفیت کل تصفیه‌خانه را دو برابر می‌کند و پیش‌بینی می‌شود تا ۱۵ سال آینده جواب‌گوی نیاز صنایع در شهرک صنعتی سمنان باشد.

وی با اشاره به مشکلات کمبود آب، استفاده مجدد از پساب واحدهای صنعتی را به‌عنوان یک راهکار مهم برای تأمين آب معرفی کرد و توضیح داد: تأمین منابع آبی به‌عنوان مهمترین مأموریت و اولویت کاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان است.

به گفته باقری، به دلیل خشکسالی‌های پیاپی، شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان در تأمین منابع آبی با مشکل مواجه هستند.

این مقام مسئول در ادامه افزود: کل منابع آبی در اختیار شرکت شهرک‌های صنعتی استان کمتر از یک درصد است و کل منابع آبی در اختیار بخش صنعت در استان حدود ۳ درصد است.

وی با اشاره به چالش کم‌آبی شهرک‌های صنعتی ایوانکی و گرمسار، اظهار کرد: صنعت در کنار بخش کشاورزی شهرستان گرمسار است و طبق برنامه‌ریزی‌ها مقرر شد تا صنعت نیز بتواند از سرریز منابع آبی ایجاد شده، بدون آنکه آسیبی به بخش کشاورزی وارد کند، بهره‌مند شود.

به گفته باقری، برای رفع موانع تولید در منطقه غرب استان تخصیصی از آب سد نمرود در نظر گرفته شد و عملیات اجرایی خط انتقال آب هم‌راستا با طرح آب منطقه‌ای آغاز شد.

این مقام مسئول، بازچرخانی پساب در شهرک‌ها و استفاده از آب‌های نامتعارف برای بخش صنعت را از جمله راهکارهایی دانست که شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان برای جبران بخشی از کمبود منابع آبی صنعت آن را پیگیری می‌کند.

وی، تخصیص پساب تهران برای منطقه غرب سمنان به ویژه شهرک صنعتی ایوانکی را با کمک استاندار سمنان و نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، از جمله اقدام‌های در دست انجام عنوان کرد.

به گفته این مقام مسئول، آب آشامیدنی نیاز حتمی مردم است و بخش کشاورزی نیاز ضروری به آب دارد، بخش صنعت هرگز نمی‌خواهد چرخه زندگی مردم و یا بخش کشاورزی شهرستان گرمسار مختل شود، اما برای تأمین آب صنایع نیز باید تلاش کرد و از تخصیص‌های لازم در حوزه صنعت استفاده شود.

وی از تأمین آب برای واحدهای مستقر در شهرک‌ها به‌عنوان اولویت اول این شرکت نام برد و از تشکیل یک کمیته در شرکت شهرک‌های صنعتی استان خبر داد.

 باقری در ادامه بر اهمیت همکاری و همفکری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و افزود: برای حل مشکلات موجود، نیازمند همکاری و هم‌فکری بیشتر بین دستگاه‌ها و همه دستگاه‌های اجرایی، از جمله محیط زیست و آب هستیم که باید به عنوان همکار در کنار یکدیگر فعالیت کنند و راهکارهای اجرایی ارائه دهند.

وی در خصوص توفیقات این شرکت در ۳ سال اخیر ابراز کرد: از سال ۱۳۶۸ که اولین شهرک صنعتی در استان راه‌اندازی شده تا سال ۱۴۰۰ در مجموع ۴۲۰ لیتر آب در هر ثانیه به شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان تخصیص یافته است اما در ۳ سال اخیر ۵۴۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبی شهرک‌های صنعتی اضافه شد که ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آن پساب بوده است.

باقری ایجاد دیگر زیرساخت‌ها و از جمله تأمین برق و انرژی را به‌عنوان دیگر اولویت کاری در شرکت شهرک‌های صنعتی استان عنوان کرد.

باقری با بیان اینکه عمده اقدامات تقویتی شرکت شهرک‌های صنعتی به غرب استان سمنان معطوف شده است، گفت: رشد زیر ساختی هم‌تراز با رشد سرمایه‌گذاران در صنایع انجام نشده و این مسأله نیازمند تلاش مضاعف برای توسعه زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی است.

این مقام مسئول در خصوص اقدامات توسعه‌ای این شرکت در صنایع غرب استان عنوان کرد: توسعه صنایع بهره‌ور و دانش‌بنیان در گرمسار و ایوانکی به‌عنوان یک رویکرد جدی در توسعه اقتصادی استان سمنان دنبال می‌شود.

وی در ادامه افزود: صنایع از خسارت‌های بحران کم‌آبی و ناترازی انرژی بی‌نصیب نیستند و طرح انتقال پساب برای استفاده شهرک‌های صنعتی و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب واحدهای صنعتی و احداث پست برق با همکاری شرکت برق منطقه‌ای در شهرک ایوانکی از طرح‌هایی است که برای تأمین و توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار قرار دارد.

باقری، هدف‌گذاری اصلی شرکت شهرک‌های صنعتی این استان در حوزه تأمین آب را، اجرای چهار پروژه بزرگ خط انتقال پساب‌ شهری در شاهرود، دامغان و سمنان و به صورت کلی غرب استان عنوان کرد و گفت: با اجرایی شدن این پروژه‌ها، منابع آبی افزون بر ۴۰۰ لیتر بر ثانیه برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان تامین می‌شود.

 به گفته این مقام مسئول، پروژه‌های مربوط به استفاده از پساب در استان سمنان در حال پیشرفت است و پروژه دامغان به زودی افتتاح خواهد شد و امیدواریم تا هفته دولت سال آینده پروژه‌ انتقال پساب شاهرود به بهره‌برداری برسد و ۵۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبی شهرک‌ اضافه خواهد شد.  

وی همچنین گفت که ظرفیت تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی استان ۴ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بوده اکنون معادل همین مقدار در شاهرود، سمنان و ایوانکی در حال اجرا است.  

این مقام مسئول از همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان برای مدیریت بهتر منابع آبی و استفاده از فناوری‌های نوین در این زمینه دعوت کرد و تأکید کرد: ما به دنبال این هستیم که با همکاری همه دستگاه‌ها و رعایت استانداردهای زیست محیطی بتوانیم از پساب به بهترین نحو استفاده کنیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.