حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1405/03/07 شمسی | 2026/05/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
روستای قلعه‌بالا در صدر فهرست کاندیداهای ثبت جهانی
رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود خبر داد:

روستای قلعه‌بالا در صدر فهرست کاندیداهای ثبت جهانی

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود گفت: روستای قلعه‌بالا با کسب بالاترین امتیاز در میان گزینه‌های ارزیابی‌شده، در صدر فهرست کاندیداهای ثبت جهانی گردشگری قرار گرفت و به‌عنوان شانس نخست معرفی در سال جاری مطرح شد.

سید محمدصادق رضویان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، با اشاره به آخرین وضعیت ثبت جهانی روستای گردشگری قلعه بالا گفت: در آخرین ارزیابی‌های انجام شده توسط میز ملی گردشگری روستایی، روستای قلعه‌بالا با کسب بالاترین امتیاز در میان ۱۲ روستای کاندید، جایگاه نخست را به خود اختصاص داد و به عنوان شانس اول کشور برای معرفی و ثبت جهانی شناخته شد .

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود با اشاره به اقدامات نهایی برای ثبت این روستا در آثار جهانی گفت: در همین راستا، اقداماتی نظیر نصب تابلوهای راهنما، بهبود زیرساخت‌ها و برگزاری رویدادهای فرهنگی انجام شده و بخش عمده‌ای از نواقص پرونده در سال‌های گذشته برطرف شده است.

وی با بیان اینکه فرصت نهایی برای تدوین و تکمیل پرونده‌های ثبت حدود یک ماه دیگر تعیین شده است، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با تکمیل جزئیات باقی‌مانده در ماه پیش رو، پرونده جهت جمع‌بندی نهایی و داوری به وزارتخانه ارسال شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: تمامی اقداماتی که در زمینه ارتقای زیرساخت گردشگری روستا انجام شده است، علاوه بر افزایش چشمگیر جذابیت بصری، نشان دهنده عزم و اشتیاق اهالی و مسئولان روستای قلعه بالا برای قرار گرفتن روستا در فهرست ثبت جهانی و معرفی آن به جهانیان است.

رضویان در ادامه در خصوص محدودیت‌هایی که در این مسیر وجود داشته است، تاکید کرد: به دلایل شرایط خاصی که در کشور به وجود آمده است، محدودیت در ارتباطات بین‌المللی و عدم دسترسی به شبکه‌های رزرو آنلاین جهانی همچنان یکی از چالش‌های اساسی پیش روی این مقصد گردشگری است و تلاش‌ها برای رفع این موانع و اتصال به سایت‌های معتبر بین‌المللی جهت تسهیل حضور گردشگران خارجی در قلعه‌بالا ادامه دارد .

وی در بخش دیگری از سخنانش با ارائه آماری در خصوص بازدیدهای نوروزی و وضعیت گردشگری در ایام نوروز در شهرستان شاهرود گفت: طبق آمارها، نزدیک به ۴۰ هزار نفر از آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری این شهرستان بازدید کردند، که البته این رقم به دلیل شرایط منطقه‌ای نسبت به سال‌های گذشته با کاهش اندکی روبرو بوده است.

رضویان با اشاره به اینکه علیرغم شرایط کشور تنها کاهش اندکی در مسافرت های نوروزی به شاهرود را شاهد بود، گفت: با این وجود مجموعه‌های تاریخی «بسطام» و «خرقان» همچنان در صدر محبوب‌ترین مقاصد برای گردشگران قرار داشته و بیشترین میزان استقبال را به ثبت رسانده‌اند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!