حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/15 شمسی | 2024/11/05 میلادی
کارگردان فیلم کوتاه:

ساخت فیلم کوتاه راحت‌تر از قبل شد

ساخت فیلم کوتاه راحت‌تر از قبل شد

کارگردان فیلم کوتاه گفت: باید بگویم هزینه‌های ساخت فیلم سرسام‌آور و گران است اما ساخت فیلم کوتاه راحت‌تر از قبل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، محمد ثریا که جوایز متعددی از جشنواره‌های مختلف گرفته است، گفت: موضوع فیلم «برنو» درباره فرهنگ مردم‌ها، آداب رسم‌های زیبا است که گاه با باورهای غلط ادغام شده و باعث آزار، نگرانی جسمی و روحی کهن مردمان بختیاری شده است. 

تهیه‌کننده و کارگردان فیلم برنو ادامه داد: فیلم کوتاه برنو، برهه کوتاهی از چالش شب عروسی پسر تحصیل‌کرده بختیاری با دختری شهری است دختر برای مراسم ازدواجشان به روستای پسر آمده است و با باورها و سنت‌های پسر و خانواده مواجه می‌شود. مراسم مطابق آدام و رسوم پیش می‌رود تا اینکه نوبت به تفنگ برنو و آداب مربوط به آن می‌رسد. دختر که او هم دانشجوی پزشکی است در صدد تغییر این باور غلط بر می‌آید و با پسر وارد چالش می‌شود.

ثریا در پاسخ به این سؤال که نام «برنو» برگرفته از چیست؟ گفت: نام فیلم برگرفته از نام تفنگ است و کاربرد تفنگ و ورود آن به عشایر برای کمک و حفاظت جان، خانواده، مال و وطن بوده است اما در این عصر، تعریفش در مراسم‌ها تغییر کرده و برخی باورها و رسوم غلط، صدمات روحی و روانی و متأسفانه حتی جانی به بار آورده است.

 وی افزود: به‌ هر حال به‌عنوان نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه، جدا از محیط‌زیست خود، اخبار و اتفاقات آن نبوده و نیستم. این ایده برای من جذاب بود و تصمیم گرفتم که آن را به تصویر بکشم تا شاید این فیلم بیانیه‌ای شود بر پایان این قبیل اتفاقات... . باید بگویم ساخت برنو با کمک مردمان خوب بختیاری در تهران صورت گرفت.

این مقام مسئول گفت: از همراهی پویان شعله‌ور، نوید فرح‌مرزی و بهروز بادروج و رامین پورعبداله بهره بردم و همچنین آشنایی و افتخار حضور خانم اشرف شاه‌حسینی به‌عنوان طراح صحنه که خود از مردمان خوب بختیاری هستند، کار را تسهیل و باورپذیر کرد. همچنین باید بگویم حضور علی کشاورز به‌عنوان مدیر تولید، بسیار کمک‌کننده بود، تولید خوب در فیلم کوتاه از موارد مهم و تأثیرگذار است و روند ساخت را روان و حرفه‌ای خواهد کرد.

 ثریا در پاسخ به این سؤال که فیلم کوتاه به چه میزان می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد پاسخ داد: در نظر من به‌تصویرکشیدن و بیان برخی مسائل و مشکلات، در زمان کم یک فیلم کوتاه، حتی اگر در حد یک تلنگر باشد، عمیق‌تر است و شاید به‌خاطر وقت کمی که از مخاطب می‌گیرد، تأثیرگذارتر از آن باشد که در یک فیلم بلند سینمایی مطرح شود و بعضاً به خستگی و کسالت برسد. به‌ هر حال مدیوم سینمای کوتاه در ایران مثل سراسر جهان، دارای تعریف دقیق و مستقلی است و ترجمان‌ها، مؤسسات و سازمان‌های حمایتی مثل ایسفا یا انجمن سینمای جوانان ایران و... هم جایگاه آن را به رسمیت شناخته و ارتقاء داده‌اند.

 وی در پایان صحبت‌های خود تأکید کرد: امروزه، ساخت فیلم کوتاه راحت‌تر از قبل شده است البته که هزینه‌های ساخت سرسام‌آور و گران است، اما به مدد علاقه، امکانات، فنّاوری و فن‌ورزهای جوان و بی‌شمار رشته‌های تخصصی می‌توان با جمع‌کردن گروهی کوچک و دوستانه، در شروع راه هنرجویی رشته فیلمسازی در دانشگاه یا مؤسسات، فیلم جمع و جوری که حرفی در جشنواره‌ها داشته باشد، ساخت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از