سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود:
سمنان جزو استانهای سبز کشور است
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود گفت: استان سمنان بهعنوان یکی از استانهای سبز کشور، در زمینه تأمین انرژی و سوخت دارای ویژگیهای خاصی است که آن را از سایر استانها متمایز میکند.
سعید خادمیان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ در مورد چیستی و کاربرد مازوت گفت: مازوت یکی از هیدروکربنهای نفتی بوده که در مراحل پالایش نفت خام به دست میآید و این ماده پس از نفتا، بنزین و نفت سفید تولید میشود و بهعنوان ارزانترین سوخت برای کورهها، تنور نانواییها، موتورهای دیزلی دریایی و برخی نیروگاهها شناخته میشود.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود عنوان کرد: با توجه به گرمای بالای سوختن این ماده، مازوت به طور گستردهای در بویلرها (دیگ بخار) برای تولید بخار مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در ادامه افزود: یکی از ویژگیهای بارز مازوت محتوای گوگرد آن است که بسته به منبع اصلی نفت خام متفاوت بوده و این ویژگی بر کیفیت سوخت تأثیرگذار است و به همین دلیل مازوت در برخی موارد بهعنوان «نفت کثیف» شناخته میشود و ویسکوزیته بالای مازوت سبب میشود که پمپکردن آن نیاز به تجهیزات خاصی داشته باشد.
خادمیان با بیان اینکه مازوت به دلیل ارزانبودن و عدم پیچیدگی در جداسازی آن از نفت خام، مورد توجه قرار گرفته است، بیان کرد: در گذشته این ماده برای گرمکردن منازل در اتحاد جماهیر شوروی و مناطق شرق دور استفاده میشد؛ اما با پیشرفت فناوری و نیاز به کاهش آلودگی محیطزیست، مصرف مازوت در روسیه به حداقل رسیده و تنها در صنعت دریانوردی از آن بهرهبرداری میشود.
وی ابراز کرد: استفاده از مازوت به دلیل پیامدهای زیستمحیطی و سلامتی، مورد انتقاد قرار گرفته؛ زیرا این سوخت در غلظتهای پایینتر میتواند منجر به بروز مشکلاتی نظیر درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بیماریهای قلبی و تنفسی شود.
سمنان جزو استانهای سبز کشور است
خادمیان با بیان وضعیت سوخت نیروگاهها در استان سمنان تصریح کرد: استان سمنان بهعنوان یکی از استانهای سبز کشور، در زمینه تأمین انرژی و سوخت دارای ویژگیهای خاصی است که آن را از سایر استانها متمایز میکند؛ زیرا در این استان هیچگونه نیروگاه مازوتسوز وجود ندارد و تمامی نیروگاهها به استفاده از سوخت گاز طبیعی متکی هستند.
وی ادامه داد: در مواقعی که گاز قطع میشود، این نیروگاهها از سوخت دوم، یعنی نفتگاز، استفاده میکنند و تأمین این سوختها بر عهده شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود است و خوشبختانه در این زمینه هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد.
خادمیان خاطرنشان کرد: در مواقع اضطرار و قطع گاز، کارخانههای سیمان و کربنات سدیم نیز به دلیل قابلیت مشعلهای تولیدی خود از نفتگاز و نفتکوره استفاده میکنند؛ زیرا این مشعلها بهگونهای طراحی شدهاند که بتوانند از نفتکوره بهرهبرداری کنند؛ اما به هیچ عنوان از مازوت استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه اکثر کارخانههای آجرپزی در استان سمنان به سوختهای جایگزین وابسته هستند افزود: به دلیل تغییر سیستم سوخترسانی و جمعآوری سیستم نفتی، استفاده از نفت کوره نیز در این کارخانهها بهندرت صورت میگیرد و در حال حاضر، بسیاری از این کارخانهها به سمت استفاده از گاز طبیعی پیش میروند و بهتدریج از گاز طبیعی بهرهبرداری میکنند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود تأکید کرد: کارخانههای گچپزی نیز در سمت و سوی استفاده از گاز طبیعی هستند و بسیاری از آنها در حال حاضر از این سوخت پاک استفاده میکنند.
مشکلی برای تأمین گازوئیل در استان سمنان وجود ندارد
خادمیان با بیان اینکه استان سمنان به عنوان یک استان سبز، نیازی به استفاده از بنزین سوپر ندارد، عنوان کرد: تمام واحدهای تولیدی در این استان با سوخت گاز طبیعی فعالیت میکنند و این موضوع نشاندهنده توجه به حفظ محیطزیست و کاهش آلودگی هوا است.
وی یادآور شد: در سطح کشور با بحران فراوردههای گازی مواجه هستیم و ناترازی در تأمین این منابع وجود دارد؛ اما با این وجود، تأمین گازوئیل در استان سمنان بهخوبی انجام میشود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
خادمیان با اشاره به اختلالات اخیر در خدمات بانکداری و جایگاههای سوخت رسانی کشور گفت: اختلالات اخیر در خدمات بانکداری و جایگاههای سوخت کشور ارتباطی با شرکت پخش فرآوردههای نفتی، به ویژه در منطقه شاهرود، ندارد و مشکلات ایجاد شده عمدتاً ناشی از اختلال در خدمات بانکداری اینترنتی، خودپردازها و کارتخوانهای بانک ملت بوده است.
وی افزود: اختلالات در جایگاههای سوخت نیز به دلیل مشکلات فرایند سوختگیری نبوده و پرداختها از طریق سایر پایانههای فروشگاهی ادامه دارد و تدابیر لازم برای مدیریت این اختلالات توسط بانکها و دستگاههای نظارتی اتخاذ شده است تا از تکرار چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود بیان کرد: کارت سوختهای اضطراری برای استفاده مداوم نبوده و به تعداد محدود در جایگاههای سوخت قرار داده شده تا افرادی که کارت سوختشان به هر دلیلی دردسترس نیست بتوانند استفاده کنند و همواره از هموطنان دعوت میشود تا از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند.
بهینهسازی و کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد
وی با اشاره به ناترازی گاز در کشور گفت: یکی از نکات کلیدی که در این وضعیت باید مورد توجه قرار گیرد، بهینهسازی و کاهش مصرف انرژی از سوی مردم است و همکاری خوب مردم در این زمینه بسیار امیدوارکننده بوده و انتظار میرود با نقش مؤثر آنان بتوان فصل سرما را با موفقیت پشت سر گذاشت.
خادمیان بیان کرد: استان سمنان با توجه به ویژگیهای خاص خود در زمینه تأمین انرژی و سوخت، میتواند الگوی مناسبی برای سایر استانها باشد.
وی ابراز کرد: توجه به استفاده از منابع پاک و تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و مدیریت صحیح منابع انرژی، همه از جمله اقداماتی هستند که میتوانند به حفظ محیطزیست و توسعه پایدار کمک کنند و امیدواریم با همت مسئولان و همکاری مردم، شاهد پیشرفتهای بیشتری در این حوزه باشیم.
انتهای خبر/