فوقتخصص کلیه و فشار خون:
فشارخون خاموش اما خطرناک است
فوقتخصص کلیه و فشار خون گفت: در بیشتر مواقع فشار خون هیچ علامت واضحی ندارد، مگر فشارخونهای بالا که با علائم شدید همراه هستند که بیمار الزاماً به مراکز درمانی مراجعه خواهد کرد.
محمدرضا تمدن در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به اینکه فشار خون یک بیماری پنهان است، گفت: این بیماری در خیلی مواقع بهصورت اتفاقی کشف میشود و فرد از بیماری خود اطلاع مییابد.
فوقتخصص کلیه و فشار خون با بیان اینکه ۸۵ درصد از بیمارانی که دارای فشار خون هستند، غالباً هیچ علامتی ندارند، افزود: فرد با کنترلکردن فشار خود متوجه بالابودن آن میشود که معمولاً با ۳ تا ۴ بار کنترل اگر فشار خون بالا بود دچار این بیماری است.
وی در خصوص میزان سنجش فشار خون بالا گفت: معمولاً عدد اول بالای ۱۳۰ میلیمتر جیوه و عدد دوم بالای ۸۵ میلیمتر جیوه باشد بهعنوان فشار خون تلقی میشود.
تمدن با بیان اینکه فشار خون در کوتاهمدت اگر مقادیرش خیلی بالا نباشد، ممکن است عارضه خاصی نداشته باشد، اظهار کرد: حدود ۱۵ درصد از بیماران با علائم سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ همراه هستند؛ ولی در حالت کلی فشار خون هیچ علامت واضحی ندارد، مگر فشارخونهای بالا که با علائم شدید همراه هستند و بیمار الزاماً به مراکز درمانی مراجعه خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: فشار خون بالا بهتدریج به تمام عروق بدن صدمه وارد میکند و باعث سکته مغزی و درگیریهای چشمی، کلیوی و قلبی خواهد شد.
این متخصص فشار خون در خصوص اینکه از چه سنی باید فشار خون کنترل شود، اظهار کرد: برخی از فشار خونها، ارثی است که تقریباً ۹۰ درصد علتهای فشار خون را شامل میشود و معمولاً سن شایع این فشار خون اولیه یا ارثی بین حدود ۲۵ تا ۵۵ سالگی است.
وی تصریح کرد: کسانی که در خانواده یا افراد فامیل درجه یک دارای فشار خون بالا هستند قطعاً باید بیشتر به فکر این بیماری باشند تا افرادی که این بیماری را در فامیل درجه یک ندارند.
به گفته تمدن؛ افراد باید با مراجعه به خانههای بهداشت فشار خون خود را کنترل کنند و افرادی که فشار خون نداشته باشند و یا سنشان پایین باشد معمولاً هر ۶ ماه یکبار فشارشان را اندازهگیری میکنند و در فردی که مبتلا است بهصورت ماهانه کنترل میشود.
وی در خصوص راهکار کنترل فشار خون ابراز کرد: رژیم غذایی کمنمک و دوری از استرس تا حدود زیادی در کنترل فشارخون تأثیرگذار است.
انتهای خبر/