حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/12/08 شمسی | 2025/02/26 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
تدریس زبان محلی مطابق قانون اساسی نیست
سحنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

تدریس زبان محلی مطابق قانون اساسی نیست

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در اصل ۱۵ قانون اساسی قید شده تدریس زبان محلی در کنار زبان فارسی آزاد است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور، موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۳۰ رأی مخالف و پنج رأی ممتنع تصویب نشد.

احسان عظیمی‌راد، درباره طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)، اظهار کرد: در اصل پانزدهم قانون اساسی بیان شده که زبان و خط رسمی کشور زبان فارسی است. کلیه متون رسمی ما و کتب درسی ما باید مبتنی بر زبان فارسی باشد. در اصل پانزدهم قانون اساسی قید شده که تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد هست، یعنی این طرح کاملاً منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است و بلکه می‌تواند یکی از الزامات آن باشد.

وی ادامه داد: همه نمایندگان ملت دغدغه اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را دارند که جزو دغدغه‌های کلیدی رهبر انقلاب نیز هست. در سند تحول بنیادین در بخش هدف‌گذاری‌های عملیاتی و راهکارها، به بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب و در مناطق مختلف کشور اشاره شده است. در مناطق مختلف کشور، اقوام و گروه‌های مختلف زندگی می‌کنند و زبان‌های مختلف و ادبیات محلی آنها باید مورد توجه جدی برای گسترش عدالت در نظام تعلیم و تربیت آن منطقه قرار بگیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در سند تحول بنیادین به نظام آموزش و پرورش اختیار داده شده است که می‌تواند و باید حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد از برنامه‌های آموزشی خودش را برای معرفی حرفه‌ها، هنرها، آئین‌ها و رسوم‌ها مبتنی بر جغرافیا و مبتنی بر استان و در واقع با رعایت مناطق روستایی و عشایری به صورت اخص و ویژه انجام بدهد. حفظ هویت ملی، حفظ و تقویت هویت اسلامی ایرانی‌ هدف اجرای این طرح است. همچنین دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص پیدا خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.