حالت تاریک
  • جمعه, 1403/12/03 شمسی | 2025/02/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
معلولی که قدرت اراده را به نمایش گذاشت
در اوج تلاش؛

معلولی که قدرت اراده را به نمایش گذاشت

ندا غایبی قهرمان بوچیا با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود از زندگی با معلولیت و فعالیت در ورزش، خواستار توجه بیشتر جامعه و مسئولان به حقوق و نیازهای افراد دارای معلولیت شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، ندا غایبی ۳۲ ساله کارشناس IT و ورزشکار معلول با معلولیت CP (فلج مغزی) در چهار اندام، در دنیای ورزش با رشته بوچیا شناخته می‌شود.

وی به‌عنوان مربی و داور در این رشته و همچنین رشته بولینگ روی چمن فعالیت دارد و در حال حاضر یکی از چهره‌های مطرح بوچیا در ایران است.

این قهرمان بوچیا با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود از زندگی با معلولیت و فعالیت در ورزش، خواستار توجه بیشتر جامعه و مسئولان به حقوق و نیازهای افراد دارای معلولیت شد. 

ندا غایبی در گفتگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» در مورد آشنایی‌اش با رشته ورزشی بوچیا گفت: از سال ۱۳۸۹ با این ورزش آشنا شدم. حمایت و تشویق خانواده، به ویژه خواهرم که مربی‌ام بود، نقش مهمی در علاقه‌مندی و پیشرفتم در این رشته داشت.

وی در مورد ورزش بوچیا توضیح داد: بوچیا، مختص معلولان جسمی و حرکتی است. این ورزش با ۱۳رنگ توپ (۶ توپ قرمز، ۶ توپ آبی و یک توپ سفید یا جک) انجام می‌شود که بازیکنان تلاش می‌کنند توپ‌های خود را به نزدیکی توپ سفید پرتاب کنند تا امتیاز به دست آورند.

غایبی با تأکید بر اهمیت تغییر نگاه جامعه در مورد انتظاراتش از مسئولان بیان کرد: باید مناسب‌سازی فضاهای شهری و حمل‌ و نقل ایجاد شود تا معلولان بتوانند از شهر و اماکن ورزشی استفاده کنند. وقتی با این هزینه‌های بالا و امکانات پایین روبرو هستیم، چطور می‌توانیم فرزندان معلول‌مان را به ورزش تشویق کنیم؟

به گفته این ورزشکار سمنانی، مناسب‌سازی معابر شهری، در اختیار گذاشتن اتوبوس‌های مناسب‌سازی شده در سطح شهر، ایجاد سالن‌های بدن‌سازی کامل و مناسب برای معلولان CP و سانس‌های مخصوص استخر، از جمله انتظارات معلولان از مسئولان است.

وی همچنین تصریح کرد: در شهر اگر اشخاص ویلچری دیدید، آن‌ها را به ورزش تشویق کنید و معلول را به عنوان یک آدم به‌درد نخور نگاه نکنید.

غایبی در مورد نوع معلولیت خود اظهار کرد: فلج مغزی، اختلال حرکتی ناشی از آسیب‌دیدگی سیستم عصبی مغز است که بر حس حرکتی و انعطاف‌پذیری عضلات تأثیر می‌گذارد.

وی درخصوص تأثیر معلولیت بر فعالیت‌های روزمره‌اش گفت: عبور و مرور در اکثر مکان‌ها برایم سخت است و گاهی باعث ناامیدی می‌شود و اگر به تنهایی بخواهم از جایی حتی یک خیابان ساده عبور کنم  با موانعی مانند میله‌های موتورسیکلت‌ها و شیب‌های نامناسب برای ویلچر مواجه می‌شوم. پارک کردن ماشین‌ها روی پل‌ها، حق تردد را از معلولان می‌گیرد و این‌ها باعث ناامیدی و عصبانیت می‌شود.

این قهرمان بوچیا به چالش‌های موجود در برگزاری مسابقات اشاره و بیان کرد: در مسابقات قهرمانی کشور، نقص‌های موجود در سیستم داوری و شرایط آب و هوایی ما را دچار مشکل کرده است. به‌عنوان نائب قهرمان، از یک طرف احساس خوشحالی می‌کنم، اما از طرف دیگر نگران هم‌نوعانم هستم. به یاد دارم در مسابقه‌ای با زنجان به دلیل اشتباه داوری، نتایج به نادرستی اعلام شد.

غایبی با اشاره به اینکه ورزش بوچیا، فرصتی فراهم کرده تا با محدودیت‌های ناشی از معلولیت بهتر کنار بیایم، اظهار کرد: ورزش باعث شد بفهمم با وجود ویلچر و ناتوانی، می‌توانم ورزشکار موفقی باشم.

وی در مورد برنامه‌های آینده‌اش گفت: ورزش بوچیا برای من حس ارزشمندی و استقلال به ارمغان آورده و موفقیت در این زمینه را به فرصتی برای دیده شدن تبدیل کرده است که امیدوارم با تلاش‌هایم و زحمات مربی‌ام، در مسابقات بین‌المللی ۲۰۲۶ در ناگویا شرکت کنم. 

غایبی به نیازهای ضروری ورزشکاران معلول اشاره کرد و گفت: یک پیست چمن مناسب‌سازی شده،  استخر و یا وجود یک سالن بدنسازی مجهز، از جمله امکاناتی است که می‌تواند به بهبود عملکرد ما کمک کند.

قهرمان بوچیا با اشاره به حمایت فدراسیون از ورزشکاران CP، از بی‌توجهی احتمالی هیأت‌‌های شهرستانی ابراز نگرانی کرد.

غایبی خاطرنشان کرد: ورزش می‌تواند به افراد دارای معلولیت کمک کند تا توانمندی‌های خود را بشناسند و به جامعه نشان دهند که آن‌ها نیز می‌توانند با اراده و تلاش به موفقیت برسند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.