رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران:
ناترازی انرژی نشأت گرفته از سوءمدیریت است
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران گفت: بحران انرژی نشأت گرفته از بیتوجهی به توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری در حوزه انرژی و بهینهسازی در سالهای گذشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ آرش نجفی با اشاره به ناترازی انرژی در صنعت اظهار داشت: ناترازی یک اتفاق تکبعدی نیست بلکه مسأله پیچیدهای است که پس از گذشت چند سال ناترازیها در حوزه برق و گاز منجر به آسیب به صنعت شده است.
وی ادامه داد: این بحران انرژی نشات گرفته از بیتوجهی در سالهای گذشته است، به گونه ای که تا سال ۱۳۹۴ شرایط انرژی در کشور پایدار بود. در آن زمان مدیران شرکتهای گاز و برق موظف بودند اقدامات جدی در راستای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر انجام دهند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: مدیران ۱۰ سال فرصت داشتند تا این قانون را اجرایی کنند و به عنوان یک ساختار از این قانون برای توسعه شبکه گاز استفاده کنند.
وی با اشاره به وجود ۳۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز در ایام سرد سال، گفت: این کمبود باعث میشود تا گاز پتروشیمیها و فولادیها قطع و محدودیتهایی بر این صنایع اعمال شود.
نجفی تأکید کرد: علت قطعی گاز بهخاطر بیتوجهی به نیاز بخش صنایع است، با اینکه ما در کشور ظرفیتهای زیادی در حوزه میادین گازی داریم اما نسبت به این موضوع در گذشته سستی شده است.
وی با بیان اینکه ایران دومین کشور تولیدکننده گاز در جهان است، ادامه داد: با اینکه این ظرفیت در کشور وجود دارد، اما خودمان با کمبود گاز مواجه هستیم که نشانگر سوءمدیریت در کشور است و از سالهای گذشته اتفاق افتاده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: طبق گفته وزیر پیشین نفت، ما در حوزه گاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم تا میادین مشترک و بخشهای از فازهای پالایشگاه پارس جنوبی را که توسعه پیدا نکرده و سایر میادین مستقل گازی را توسعه دهیم.
وی با اشاره به سرمایهگذاری در حوزه بخاریهای گازی، گفت: سال ۱۴۰۱ در شورای اقتصاد مصوب شد تا در راستای بهینهسازی سوخت ۴ میلیون و ۱۰۰ دستگاه بخاری گازی تعویض شود، اما بیتوجهی به این مسائل باعث شده است تا شاهد عدم مدیریت مصرف انرژی باشیم.
نجفی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۵ سال پیش اصلاح الگوی مصرف را مورد توجه قرار دادند و بر آن تاکید کردند، اگر از آن زمان تاکنون ۱۰ درصد بهینه سازی شده بود و شدت مصرف را کاهش داده و افزایش راندمان را برنامه ریزی کرده بودیم، امروز یک کشور مقتدر در حوزه انرژی بودیم.
وی با اشاره به نقش صنایع و سرمایهگذاری در حوزه انرژی، گفت: در صورتی که بخش خصوصی در حوزه تعویض بخاریها و راه اندازی نیروگاههای تجدیدپذیر و بادی سرمایهگذاری کنند و خودشان متولی باشند، شاهد بهبود شرایط خواهیم بود.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه باید ساختارهای انرژی کشور را بهینه کنیم، افزود: شدت مصرف انرژی در کشور زیاد و فرار گاز از شبکه انتقال زیاد است و بر اساس آمارها، ۹۰ میلیون مترمربع هدررفت انرژی داریم که عدد قابل توجهی است.
نجفی عنوان کرد: بخشی از این هدررفت انرژی که حدود ۱۰ درصد از گاز کشور است، بهخاطر فرسودگی است.
وی با تأکید بر حرکت به سمت تکنولوژی و فناوریهای جدید گفت: در تعامل با کشورهای مختلف میتوانیم از تجهیزات و فناوریهای مدرن دنیا در حوزه زیرساختهای انرژی بهره ببریم و یا با ایجاد شبکههای مشترک با کشورهای همسایه، شبکه گازی منسجم داشته باشیم.
منبع: خبرگزاری ایرنا
انتهای خبر/