دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه استان سمنان:
پنلهای خورشیدی کلید افزایش بهرهوری است
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان گفت: برگشت سرمایه با پنلهای خورشیدی راهی به سمت صرفهجویی و بهرهوری بیشتر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، نفت و گاز به عنوان منابع اصلی انرژی در طول قرن بیستم نقش عمدهای در توسعه اقتصادی و صنعتی ایفا کردهاند. اما با افزایش نگرانیها درباره تغییرات اقلیمی و نیاز به پایداری در منابع انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی، به سرعت در حال رشد هستند.
نصب پنل خورشیدی یک راهکار موثر برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی و تولید برق به صورت خودکفا است. این سیستمها در طول زمان به یکی از محبوبترین انتخابها برای کاهش مصرف انرژی از منابع غیر تجدیدپذیر و کاهش هزینههای برق تبدیل شدهاند.
در همین خصوص؛ حسین فغانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه پنلهای خورشیدی اکثراً در زمین خالی و یا خانههای ویلایی نصب میشود، ابراز کرد: کارایی پنلهای خورشیدی به شدت به میزان تابش نور خورشید بستگی دارد، بنابراین در مناطق ابری یا بارانی، عملکرد آنها ممکن است کمتر باشد.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان با بیان اینکه قبل از نصب پنل خورشیدی میبایست میزان مصرف برق تعیین شود، افزود: بهطور معمول، ظرفیت پنلهای خورشیدی به وات (W) اندازهگیری میشود.
وی در خصوص اینکه انتخاب مکان مناسب برای نصب پنلها بسیار حیاتی است، اظهار کرد: این مکان باید در معرض نور خورشید باشد و از سایهزنی جلوگیری شود.
فغانی با بیان اینکه داشتن کنتور برق لازمه نصب پنل خورشیدی است، گفت: سازههای پنل خورشیدی باید مقاوم و مستحکم باشند تا پنلها بهدرستی در جای خود ثابت شوند.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: پس از نصب سازهها، پنلها باید بهدقت و بهطور موازی با جهت آفتاب نصب شوند؛ زاویه پنلها باید به گونهای تنظیم شود که بیشترین بهرهبرداری از تابش خورشید حاصل شود.
به گفته وی، پنلها باید به سیستم برق خانه متصل شوند که در این مرحله، اتصال برق باید بهدرستی و با دقت انجام شود تا مشکلات آینده پیش نیاید.
فغانی با بیان اینکه پنلهای خورشیدی نیاز به نگهداری کمی دارند، اظهار کرد: تمیز کردن منظم پنلها برای جلوگیری از تجمع گرد و غبار و کاهش کارایی آنها مهم است که بهطور معمول، پنلها نیاز به سرویس و تعمیرات زیادی ندارند، اما باید وضعیت آنها بهطور دورهای بررسی شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بعد از نصب، هزینه برق شما بهطور چشمگیری کاهش مییابد، بیان کرد: پس از نصب پنلهای خورشیدی اداره برق به مدت ۲۰ سال برق تولید شده آن را خریداری میکند.
وی با اشاره به اینکه نصب سیستم خورشیدی نیازمند سرمایهگذاری اولیه زیادی است، گفت: بسیج سازندگی تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد به متقاضیان بهصورت ۵ ساله ارائه میدهد.
فغانی خاطرنشان کرد: پنلهای خورشیدی به عنوان یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر، نقش مهمی در کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف ایفا میکنند.
انتهای خبر/