حالت تاریک
  • یکشنبه, 1405/04/07 شمسی | 2026/06/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
گسترش خدمات الکترونیک قضایی در میامی
رئیس دادگستری میامی خبر داد:

گسترش خدمات الکترونیک قضایی در میامی

رئیس دادگستری میامی گفت: استفاده گسترده از سامانه «ثنا» و حذف مراجعات حضوری، روند خدمات‌رسانی قضایی در میامی را متحول کرده است.

مهدی کلامی مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرآت از کاهش قابل توجه زمان رسیدگی به پرونده‌ها در این شهرستان خبر داد و گفت: توسعه دادرسی هوشمند، حذف تدریجی پرونده‌های کاغذی و گسترش خدمات الکترونیکی، نقش مهمی در تسریع روند ارائه خدمات قضایی داشته است.

 رئیس دادگستری شهرستان میامی در ادامه افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، حرکت به سمت تشکیل پرونده‌های تمام‌الکترونیک و حذف کاغذ از فرآیند رسیدگی است که این هدف در دادگستری شهرستان میامی تا حد زیادی محقق شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در این حوزه افزود: از اواخر سال گذشته اقدامات گسترده‌ای برای الکترونیکی شدن کامل پرونده‌ها صورت گرفته و در حال حاضر، هیچ پرونده فیزیکی جدیدی در دادگستری میامی تشکیل نمی‌شود. پرونده‌های کاغذی موجود نیز مربوط به سال‌های گذشته بوده و در حال تبدیل به نسخه‌های الکترونیکی هستند.

این مقام مسئول همچنین از توسعه برگزاری جلسات رسیدگی به‌صورت غیرحضوری خبر داد و گفت: در مواردی که قانون اجازه می‌دهد، جلسات دادرسی به‌صورت برخط برگزار می‌شود تا مراجعان، به‌ویژه افرادی که از سایر شهرستان‌ها و استان‌ها در پرونده‌ها حضور دارند، بدون نیاز به سفر و تنها از طریق تلفن همراه یا سایر ابزارهای ارتباطی در جلسات شرکت کنند.

کلامی‌مقدم خاطرنشان کرد: این اقدام علاوه بر کاهش هزینه‌ها و ترددهای غیرضروری، موجب کاهش خطرات ناشی از سفرهای جاده‌ای و تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها شده است.

وی با تأکید بر آثار مثبت حذف کاغذ از فرآیند دادرسی تصریح کرد: توسعه رسیدگی هوشمند و الکترونیکی تأثیر مستقیمی در کاهش اطاله دادرسی دارد و دادگستری میامی این مسیر را با جدیت دنبال می‌کند.

رئیس دادگستری شهرستان میامی در ادامه با اشاره به وضعیت زمان‌بندی رسیدگی به پرونده‌ها گفت: در این شهرستان مشکل جدی اطاله دادرسی وجود ندارد و با مدیریت مناسب پرونده‌ها و بهره‌گیری از سامانه‌های الکترونیکی، زمان تعیین وقت رسیدگی به حداقل رسیده است؛ به‌طوری که در بسیاری از پرونده‌ها، نخستین جلسه رسیدگی ظرف یک هفته تا ۲۰ روز و حداکثر تا یک ماه پس از ثبت دادخواست برگزار می‌شود.

وی همچنین از اجرای گسترده ابلاغ الکترونیکی خبر داد و افزود: بخش عمده ابلاغ‌های قضایی از طریق سامانه «ثنا» انجام می‌شود و تنها در موارد محدودی که افراد در این سامانه ثبت‌نام نکرده‌اند، از روش‌های سنتی استفاده می‌شود که آن نیز در حال کاهش است.

کلامی‌مقدم در پایان تأکید کرد: هدف دستگاه قضایی، ارائه خدمات سریع، دقیق و هوشمند به مردم است و اجرای کامل برنامه‌های سند تحول قضایی، نقش مؤثری در افزایش رضایتمندی مراجعان و ارتقای کیفیت خدمات قضایی خواهد داشت.

انتهای خبر /

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!