حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/04/31 شمسی | 2025/07/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
نقش هوش مصنوعی در جنگ 12 روزه
مدیرعامل شرکت فناوری‌های نوین مطرح کرد:

نقش هوش مصنوعی در جنگ 12 روزه

مدیرعامل شرکت فناوری‌های نوین گفت: از عملیات پهپادی تا حملات سایبری، هوش مصنوعی ستون فقرات جنگ اخیر بود، AI دیگر یک ابزار منفعل نیست، بلکه نقشی محوری در طراحی و اجرای جنگ‌ها دارد.

امیر وزیری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به نقش هوش مصنوعی در جنگ ١٢ روزه اخیر گفت: دشمن با بهره‌گیری از پهپادها و ریزپرنده‌های مجهز به سامانه‌های پردازش تصویر و انتقال داده‌ها، توانست عملیات‌های دقیق و هدفمند انجام دهد.

وی افزود: این پرنده‌ها با استفاده از دوربین‌های نصب‌شده، تصاویر محیطی را در لحظه به مرکز فرماندهی ارسال کرده و پس از تحلیل و تفسیر این داده‌ها با الگوریتم‌های بینایی و یادگیری ماشین، به صورت خودکار به پهپادها بازگردانده می‌شد.

مدیر فنی جامعه هوش مصنوعی ایران تشریح کرد: به بیان فنی‌تر، این سامانه‌ها از مدل‌های آموزش‌دیده‌ پیشین استفاده می‌کردند، مدل‌هایی که احتمالاً با داده‌های شبیه‌سازی‌شده یا واقعی، پیش از آغاز حمله، تمرین داده شده بودند.

مدیرعامل کارگزاری فناوری‌های مالی پارک علم و فناوری استان سمنان خاطرنشان کرد: الگوریتم‌هایی نظیر Object Detection،Image Segmentation ،Target Prediction  در این فرآیند نقش حیاتی داشتند.

این مقام مسئول پیرامون حملات سایبری و تهدید زیرساخت‌ها در این جنگ مطرح کرد: علاوه بر حملات فیزیکی، دشمن حملات سایبری هدفمندی نیز انجام داد، به‌ویژه، حملاتی که منجر به اختلال در سامانه‌های بانکداری و ایجاد مشکل برای دو بانک عامل شد.

مدیر فنی جامعه هوش مصنوعی ایران عنوان کرد: در این نوع تهدید، به احتمال زیاد از مدل‌های زبان بزرگ (LLMs) برای تحلیل آسیب‌پذیری‌ها، عبور از دیواره‌های امنیتی و شکستن الگوریتم‌های رمزنگاری شده استفاده شده بود، این تکنیک‌ها به مهاجم امکان می‌دهد به اطلاعات حساس مالی و ساختار شبکه دسترسی یابد.

وزیری اذعان داشت: یکی دیگر از کاربردهای مهم و خطرناک هوش مصنوعی در این نبرد، بهره‌گیری از دستیارهای زبانی و ربات‌های اجتماعی برای تولید محتوای رعب‌آور در فضای مجازی بود.

وی بیان کرد: این سیستم‌ها با انتشار محتوای هدفمند، شایعه‌سازی و عملیات روانی سعی در ایجاد ناآرامی، اضطراب اجتماعی و کاهش روحیه جمعی داشتند، همچنین تهدید زنجیره تأمین با تحلیل داده‌های حساس در بخش دیگری از این نبرد از جمله نقش‌های هوش مصنوعی در این جنگ بود.

مدیرعامل کارگزاری فناوری‌های مالی پارک علم و فناوری استان سمنان افزود: دشمن تلاش داشت به داده‌های حساس داخلی کشور نظیر الگوی مصرف دارو، مواد اولیه حیاتی و داده‌های لجستیکی دسترسی یابد، چنین داده‌هایی در صورت استخراج و تحلیل می‌توانند موجب اخلال در زنجیره تأمین کشور شوند که تبعاتی در حوزه سلامت، تولید و امنیت اقتصادی به همراه دارد.

وزیری در پایان ابراز داشت: هوش مصنوعی امروز دیگر یک ابزار صرف نیست، بلکه به یک بازیگر فعال در نبردهای نوین تبدیل شده است، طراحی استراتژی‌های دفاعی، ایجاد زیرساخت‌های مقاوم و سرمایه‌گذاری در توسعه مدل‌های بومی و سامانه‌های امنیتی هوش مصنوعی، یک ضرورت فوری برای آینده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!