حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/07/15 شمسی | 2024/10/06 میلادی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

جلوگیری از تکرار فاجعه طزره دامغان پیگیری می‌شود

جلوگیری از تکرار فاجعه طزره دامغان پیگیری می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بررسی گزارش‌های کارشناسی و بازدید از معدن طزره دامغان به‌منظور اندیشیدن تمهیدات برای جلوگیری از تکرار حادثه تلخ در این معدن در آینده حال انجام است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت؛ سید صولت مرتضوی روز دوشنبه پس از حضور در محل انفجار دریکی از تونل‌های معدن طره دامغان گفت: طبق گزارش‌ها حادثه انفجار دریکی از تونل‌های معدن طزره دامغان به دلیل تجمع گاز رخ داد.

 

وی ادامه داد: طبق نظر کارشناسان ۶ نفر از کارگران معدن در اثر انفجار دچار حادثه شدند و در کوتاه‌ترین زمان استاندار سمنان و گروه‌های امداد و نجات کارگاهی با حضور درصحنه وارد عمل شدند، اما به دلیل بالا بودن میزان متان در معدن امکان ورود به داخل معدن نبود که با اقدامات و تخلیه گاز، حدود ساعت ۲ تا سه بامداد امدادگران وارد معدن شدند و پیکر ۶ معدنچی را از تونل خارج کردند و این حادثه مصدومی نداشت.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بازدیدهایی از معدن طزره انجام شد و همچنان بازدید ادامه دارد بررسی و علت حادثه و گزارش‌های کارشناسی در دست بررسی و پیگیری است تا با تمهیدات ویژه حوادث تلخ این‌چنینی تکرار نشود.

 

به گزارش مرآت، عمق تونلی که انفجار در آن رخ داد و منجر به محبوس شدن ۶ معدنچی شد ۷۰۰ متر است که حادثه در عمق ۴۰۰ متری رخ داد.

بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غذائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنائی و محمد نعیمی صفت در تونل محل حادثه انفجار معدن محبوس شدند که تلاش‌ها نتیجه نداد و پیکر بی‌جان کارگران از تونل خارج شد.

حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ و جانباختن ۶ کارگر محبوس در طزره دامغان، مسبوق به سابقه و عزم جدی برای برخورد قضایی و قاطع با مقصران احتمالی و جلوگیری از تکرار سه‌باره چنین حادثه‌ای با اطلاع‌رسانی شفاف، مطالبه‌ای جدی است.

پیش‌ازاین، ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طره، از معادن چهارگانه شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، حادثه تلخی رخ داد که در این حادثه ۲ کارگر پیمانکاری شرکت به نام‌های میلاد روشنایی و سید اصغر افضلی از دامغان محبوس شدند و درنهایت پس از گذشت حدود ۱۳۰ ساعت از زمان وقوع حادثه، پیکر آن‌ها از زیر آوار خارج شد.

شرکت معادن زغال‌سنگ البرز شرقی به‌عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ذوب‌آهن اصفهان و از تأمین‌کنندگان کنسانتره زغال‌سنگ کُک شو، در سالیان اخیر روند رو به رشدی را درزمینه توسعه ذخایر زغال‌سنگ و شبکه معادن، تولید و درآمدزایی و خروج از شرایط زیان‌بار را تجربه کرد.

این شرکت سال ۱۳۴۹ آغاز به کارکرد و عمده فعالیت آن شامل اکتشاف، بهره‌برداری از معادن و فرآوری زغال‌سنگ جهت تأمین بخشی از کنسانتره موردنیاز ذوب‌آهن اصفهان است.

 

ستاد مرکزی شرکت در شهر شاهرود قرار دارد و هم‌اکنون یک هزار و ۷۰۰ نفر در شرکت معادن زغال‌سنگ البرز شرقی مشغول به کار هستند که حوزه‌ فعالیت این شرکت از معادن طزره در شمال شرق شهرستان دامغان واقع در استان سمنان تا جنوب شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان است.

 

مجموعه معادن زغال‌سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته‌کوه‌های البرز و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان دامغان قرار دارد.

 

حسینی مدیر وقت ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی در اردیبهشت ۱۴۰۱ گفته بود: مطالعات اولیه در زمینه مکانیزاسیون تونل و معادن شرکت در حال انجام است تا در صورت امکان، استخراج زغال‌سنگ از حالت دستی و سنتی خارج و امکان استخراج مکانیزه یا نیمه مکانیزه فراهم شود.

 

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش اعظمی از استخراج و برداشت زغال‌سنگ با مدیریت پیمانکاران انجام می‌شود، شرکت درزمینه تجهیزات و استفاده از استحکامات، سختگیری بیشتری دارد.

 

به گفته وی، درصورتی‌که پیمانکار از استحکامات، چوب و ابزار باکیفیت استفاده نکند، بدون شک به این موضوع ورود کرده و جلوی فعالیت پیمانکار گرفته می‌شود.

 

ایرنا

 

پایان پیام/

 

 

جلوگیری از تکرار فاجعه طزره دامغان پیگیری می‌شود

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از